Kaybolan Alzheimer Hastası İskoç Turist 2 Saatte Bulundu - Son Dakika
Güncel

Kaybolan Alzheimer Hastası İskoç Turist 2 Saatte Bulundu

Kaybolan Alzheimer Hastası İskoç Turist 2 Saatte Bulundu

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ne kızı 49 yaşındaki Catriona Gillespie ile birlikte tatile gelen, iki gün sonra ise kentte kaybolan İskoç uyruklu Alzheimer hastası 78 yaşındaki Mary Bradle, polisin 2 saatlik çalışmasıyla bulundu.

12.05.2017 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ne kızı 49 yaşındaki Catriona Gillespie ile birlikte tatile gelen, iki gün sonra ise kentte kaybolan İskoç uyruklu Alzheimer hastası 78 yaşındaki Mary Bradle, polisin 2 saatlik çalışmasıyla bulundu. Çıplak ayakla mahalle mezarlığında çiçek bırakırken bulunan yaşlı kadının kızı, polise minnettar olduğunu söyledi.

Geçen pazartesi günü kızıyla Marmaris'e tatile gelen Alzheimer hastası Mary Bradle, Armutalan Mahallesi'nde bir apart otele yerleşti. İki gün sonra ise kızı uyurken lobiye indi. Ardından otelin giriş kapısından çıplak ayakla dışarı çıkarak kayboldu. Catriona Gillespie, uyandığında annesini göremeyince, otel ve çevresinde aramaya başladı. Bulamayınca otel görevlilerine durumu bildirdi. Catriona Gillespie, otel görevlileri ile birlikte Şehit Nedip Cengiz Eker Polis Merkezi'ne giderek kayıp başvurusu yaptı. Çalışma başlatan Marmaris Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri, otel ve çevre sokaklarda bulunan güvenlik kameralarını inceledi. İki saat süren araştırma sonucu, saat 16.15'te, İskoçyalı yaşlı Mary Bradle, polis tarafından bulundu.

EZAN SESİNE GİTMİŞ

Polis yaptığı araştırmada, Mary Bradle'nin çıplak ayakla yürüyerek 200 metre mesafedeki Hacı Salih Cami'ne gittiğini tespit etti. Cami avlusunda bir süre oturan Bradle'nin ardından 249 sokak üzerinde dolaşarak etraftaki çiçekleri kopardığı ve gözlerden kaybolduğu belirlendi. Bir süre sokak çevresinde dolaşan Bradle'nin, öğle saatlerinde okunan ezan sesine doğru yönelerek yaklaşık 500 metre mesafedeki Armutalan Mahalle Mezarlığı'na gittiği anlaşıldı. Mezarlığa giren yaşlı turistin, elindeki çiçekleri kabirlere bırakarak dolaştığı tespit edildi. Mezarlık yanında bulunan Armutalan 112 Acil Servis İstasyonu'nda görevli bir kişi, çıplak ayakla dolaşan Mary Bradle'yi fark ederek 155 polis imdat hattını aradı. Böylelikle bulunan Mary Bradle, önce kontrol için hastaneye götürüldü. Yapılan kontrollerde sağlığıyla ilgili herhangi bir olumsuzluğa rastlanmayan Mary Bradle, daha sonra kızı ile birlikte Şehit Nedip Cengiz Eker Polis Merkezi'ne götürüldü.

"TÜRK POLİSİ İNGİLİZ POLİSİNDEN HIZLI"

Catriona Gillespie, sevinç gözyaşları içinde annesini bulan polis ve yeminli tercümana sarılarak teşekkür etti. Annesini tutanakla teslim alan Gillespie, dışarıda bekleyen basın mensuplarının Türk polisi İngiliz polisinden daha hızlı mı sorusuna "evet" diye cevap verdi. Gillespie, "Annemi kısa süre içinde bulan Marmaris polisine çok teşekkür ederim, minnettarım" dedi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaybolan Alzheimer Hastası İskoç Turist 2 Saatte Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement