Kayıpları Araştırıp 19 Cinayeti Aydınlattılar - Son Dakika
Güncel

Kayıpları Araştırıp 19 Cinayeti Aydınlattılar

Kayıpları Araştırıp 19 Cinayeti Aydınlattılar

Konya Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 10 yıldır kent merkezindeki faili meçhul cinayet bırakmadığı gibi ''kayıp'' kişiler üzerinde yaptığı araştırmalarda 19 cinayeti aydı...

04.12.2013 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

METİN BOLAT - Konya'da Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 10 yıldır kent merkezindeki faili meçhul cinayet bırakmadığı gibi dört yıldır kayıp başvurularından yola çıkılarak 19 cinayeti aydınlattı.

Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, dört yıl önce "kayıp" başvuruları üzerine çalışılması için talimat verdi. Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, dosyaları tek tek inceledi.

Kayıp başvurusu yapılan kişilerin öldüğü düşünülmeye başlanınca dosyaya Cinayet Büro Amirliği ekipleri de dahil oluyor. Asayiş Şube Müdürü Murat Ay, bazen bir dosya üzerinde Kayıp Şahıslar Büro Amiri Baykan Ebret, Cinayet Büro Amiri Ali Akan ve yardımcısı Ahmet Özcan ile defalarca görüşüyor.

Ortada hiçbir şey yokken önce delillendirme çalışması yapılıyor. Kent merkezinde işlenen cinayetleri 10 yıldır fa meçhul bırakmadan aydınlatan ekipler, bu tür kayıp cinayetlerine de delilden sanığa ulaşıyor.

Her personelin fikri sorulan ve ekip çalışmasıyla hareket eden ekipler, toplanan tüm delilleri en ince ayrıntısına kadar inceliyor. Hiçbir şeyi göz ardı etmemek için yoğun çaba sarf eden dedektifler, kişinin resmi kurumlarla bağlantısı, kaybolmadan önce en son görüştüğü kişi, iletişim halindeki yakınları ve akrabalarıyla bazen defalarca görüşüyor.

Şüpheliler delillendirme karşısında şaşırıyor

Yeterli delillendirme yapıldıktan sonra ise belirlenen şüpheliler gözaltına alınıyor.  Başta konuşmayan şüpheliler, toplanan deliller karşısında bu sefer de birbirlerini suçlama yoluna gidiyor. Polis, kayıp başvurularından yola çıkarak 2010'da 7, 2011'de 2, 2012'de 3, 2013'te ise 7 kişinin öldürüldüğünü ortaya çıkardı. Aydınlatılan olaylar arasında 10 yıllık cinayetler de bulunuyor.  Ortaya çıkarılan 19 cinayetten 2'sini bebek, 4'ünü de kadınlar oluşturuyor.

Öldürdükleri kişiyi gömerek vicdanlarını rahatlatmaya çalışan şüphelilerin, yıllarca huzursuz bir yaşam sürseler de yakalanacaklarını hiç düşünmedikleri bildirildi. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kayıpları Araştırıp 19 Cinayeti Aydınlattılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement