Kayıpların Anısı, Filmleriyle Altın Portakal'da Yaşatılacak - Son Dakika
Güncel

Kayıpların Anısı, Filmleriyle Altın Portakal'da Yaşatılacak

Kayıpların Anısı, Filmleriyle Altın Portakal\'da Yaşatılacak

Türk Sineması'nın efsaneleşmiş ustalarından Metin Erksan geleceğin ustaları arasında görülen Seyfi Teoman'ın anısı, filmleriyle Altın Portakal'da yaşatılacak.

24.08.2012 16:10  Güncelleme: 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Sineması'nın efsaneleşmiş ustalarından Metin Erksan ve sinema yolculuğunun başında olmasına rağmen geleceğin ustaları arasında görülen Seyfi Teoman'ın anısı, filmleriyle Altın Portakal'da yaşatılacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle 6-12 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde sinemanın bu yılki iki acı kaybı Metin Erksan ve Seyfi Teoman anısına film gösterimleri yapılacak.

Seyfi Teoman, 16 Nisan 2012 akşamı 35. doğum gününde geçirdiği trafik kazasının ardından kaldırıldığı hastanede 8 Mayıs 2012 tarihinde hayata gözlerini yumdu, Metin Erksan da 4 Ağustos 2012 tarihinde 83 yaşında vefat etti.

Metin Erksan'ın kült filmi "Kuyu" ve Seyfi Teoman'ın yapımcıları arasında yer aldığı, ilk filmi olmasına rağmen geleceğin ustaları arasında yerini alacak Emin Alper'in yönettiği "Tepenin Ardı", 49. Altın Portakal'ın Özel Gösterimler bölümünde "Kaybettiklerimizin Anısına" başlığı altında sinemaseverlerle buluşturulacak.

"Susuz Yaz", "Sevmek Zamanı", "Acı Hayat" ve "Yılanların Öcü"yle birlikte, Erksan'ın olduğu gibi sinemamızın da başyapıtları arasında yer alan "Kuyu"nun yapımcısı bu yılın Altın Portakal'ında yaşam boyu onur ödülüne değer görülen Necip Sarıcı. "Kuyu", Sarıcı'nın katkılarıyla Altın Portakal'da gösterilecek.

24. Antalya Altın Portakal Film Festivali (1987) tarafından yaşam boyu onur ödülüyle ödüllendirilen Metin Erksan, Kuyu'nun senaryosuna da imza atmıştı. Hayati Hamzaoğlu, Nil Göncü, Demir Karahan ve Aliye Rona gibi usta oyuncuların rol aldığı Kuyu, bir gazete haberinden uyarlama. Altın Koza Film Festivali'nde en iyi film ödülüne değer görülen filmde, kırsal kesimde yaşanan karşılıksız bir aşkın trajik sonu anlatılıyor.

Seyfi Teoman'ın yapımcıları arasında yer aldığı yönetmen Emin Alper'in ilk filmi olan "Tepenin Ardı" ise 2012 yılında çok önemli ulusal ve uluslararası ödüllerin sahibi oldu. 18. Saraybosna Film Festivali'nde jüri özel ödülüne, 31.İstanbul Film Festivali'nde en iyi film, en iyi senaryo ve FIPRESCI ödüllerine değer görülen "Tepenin Ardı", 62. Berlin Film Festivali'nden Caligari ödülü ile döndü.

Tepenin Ardı'nda, emekli olduktan sonra babadan kalma arazisini işlemeye başlayan, küçük çapta hayvancılıkla da uğraşan birinin, komşusu Yörüklerle yaşadığı sorunlar anlatılıyor. Western filmini andıran atmosferi ve mekan kullanımıyla gerilim dolu bir aile dramının işlendiği filmde, egemen erkek kültürü mercek altına alınıyor. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kayıpların Anısı, Filmleriyle Altın Portakal'da Yaşatılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement