"Kayıt dışı istihdam insanın geleceğinden çalmadır" - Son Dakika
Güncel

"Kayıt dışı istihdam insanın geleceğinden çalmadır"

"Kayıt dışı istihdam insanın geleceğinden çalmadır"

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, "Kayıt dışı istihdam, insanın geleceğinden çalmadır, insanın emekliliğinin önündeki en büyük engellerden biridir, SGK'nin de finansal sorunudur.

14.09.2019 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, "Kayıt dışı istihdam, insanın geleceğinden çalmadır, insanın emekliliğinin önündeki en büyük engellerden biridir, SGK'nin de finansal sorunudur." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Bağlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurum olarak uzun bir aradan sonra yönetim kurulu toplantılarını Ankara dışında gerçekleştirdiklerini söyledi.

Toplantıları Ankara dışında gerçekleştirerek işçi, iş veren ve vatandaşların sorunlarını yerinde dinlemeyi amaçladıklarını belirten Bağlı, bu kapsamda ziyaretler gerçekleştirerek, verimli faaliyetler yürüttüklerini dile getirdi.

Vatandaşa en büyük müjdenin, hizmetin, genel sağlık sigortası uygulaması olduğunu ifade eden Bağlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın, Bakanımızın da ifade ettiği gibi en büyük 'Türk mucizesi' dediğimiz genel sağlık sigortasıdır. Hiçbir şekilde çalışmıyorsanız, sigortanız yoksa, herhangi bir yerde kaydınız bulunmuyorsa gelir testine girerek sınırsız bir şekilde sağlık hizmeti alabiliyorsunuz. Gelir testine girmek istemiyorsanız da hane reisi baba 76 lira ödeyerek kendini, eşini ve bütün çocuklarını, benim, Bakanımızın ve Cumhurbaşkanımızın sahip olduğu genel sağlık sigortasına sahip olma imkanı var. Bunu yeterince tanıtıyor muyuz? İşte bizim sahada gördüğümüz en büyük eksikliklerden biri bu. Genel sağlık sigortası Türkiye'nin, sayın Cumhurbaşkanımızın gerçekleştirdiği en büyük devrimlerden biri."

Bağlı, Türkiye'deki Genel Sağlık Sigortası Sistemi'nin benzerinin gelişmiş Batı ülkelerinde bile bulunmadığını kaydetti.

Sağlık konusunun önemli bir konu olduğunu vurgulayan Bağlı, sigortası olmayan, çalışmayan, herhangi bir geliri bulunmayanların kurumlarına başvurarak rahatlıkla bu sistemden yararlanabileceğini, ihtiyaç durumuna göre yurt dışında bile tedavi olabileceğini belirtti.

Kayıt dışı istihdamla mücadele

En büyük görevlerinden birinin de kayıt dışı istihdamla mücadele olduğuna işaret eden Bağlı, bu anlamda yoğun çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Bağlı, şöyle konuştu:

"Kayıt dışı istihdam, insanın geleceğinden çalmadır, insanın emekliliğinin önündeki en büyük engellerden biridir, SGK'nin de finansal sorunudur. Gittiğimiz her yerde kayıt dışıyla mücadeleyi anlatıyoruz ama bunu cezalandırarak, teftişlerle, raporlarla değil, bu bilinci, farkındalığı artırarak, vatandaşları bu konuda eğiterek yapmak istiyoruz. Özellikle vatandaşlarla temas kurduğumuzda üzerinde en fazla durduğumuz, parmak bastığımız konu kayıt dışıyla mücadele."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Kayıt dışı istihdam insanın geleceğinden çalmadır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement