Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi - Son Dakika
Güncel

Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kayıt dışı istihdamı önlemek amacıyla düzenlenen “Kayıt Dışı İstihdama Kayıtsız Kalma Proje Yarışması Ödül Töreni” Kurum Başkanı Yadigar Gökalp İlhan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

30.06.2014 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kayıt dışı istihdamı önlemek amacıyla düzenlenen "Kayıt Dışı İstihdama Kayıtsız Kalma Proje Yarışması Ödül Töreni" Kurum Başkanı Yadigar Gökalp İlhan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Kayıt dışı istihdamla mücadele sürecinde bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri kapsamında farkındalık oluşturmak adına düzenlenen yarışmada 522 proje arasından ödül almaya hak kazanan proje sahiplerine düzenlenen törenle ödülleri teslim edildi. Törenin açılışında konuşan Başkan Gökalp İlhan, Sosyal Güvenlik Haftası'nda düzenlenmesi planlanan ödül töreninin Soma'da yaşanan maden kazası sebebiyle ertelendiğini söyledi. İlhan, Soma'daki maden kazası gibi bir felaketin bir daha yaşanmamasını temenni ederek, özverili çalışmalarından dolayı personele teşekkür etti.

Kayıt dışı istihdam konusunun çok önemli olduğunu ve tüm toplumun bilinçlendirilerek konuyu özümsemesi gerektiğini vurgulayan İlhan, Kayıt dışı istihdamla ilgili her bireyin ve toplumun bir takım çalışmalarda bulunması gerektiğini, her bireyin ve toplumun üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini belirtti. Kayıt dışı istihdam ve iş güvenliği gibi konuların yasa düzenlemesi ya da yeni yasa çıkarılmasıyla çözülmediğini dile getiren İlhan, vatandaşların konuya hakim olması gerektiğini anlatarak, çalışanların olduğu kadar işverenlerin de kayıt dışılık konusunda duyarlı olması gerektiğini ifade etti.

İşverenlerin çalışanlarını sigortalamak konusunda cimri olmaması gerektiğini dile getiren İlhan, insan hayatına hiçbir şekilde değer biçilemeyeceğinin vurgusunu yaptı. SGK olarak kayıt dışı istihdamla ilgili pek çok çalışma yaptıklarını ve yapmaya da devam ettiklerini aktaran İlhan, her genel müdürlük bünyesinde 'Risk Odaklı Denetim Daire Başkanlıkları' kurduklarını, ayrıca 26 kamu kuruluşu ile çapraz denetimi sağlamak adına protokoller imzalayarak ortak bir denetim havuzu oluşturduklarını belirtti. Ödülün sınırlı sayıda katılımcıya verildiğini söyleyen İlhan, ödül alamayan katılımcıların da fikir ve önerilerinin dikkate alınacağını kaydetti.

Sigorta Primleri Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz ise, kayıt dışı istihdamın azaltılmasına yönelik SGK'nın birçok proje üzerinde çalıştığına dikkat çekerek, bu projenin de kayıt dışı istihdamla mücadeleye büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Kayıt dışı istihdamla mücadele sürecinin kolay bir süreç olmadığını vurgulayan Açıkgöz, "Bu sorun tek bir kurumun üstesinden gelebileceği bir sorun değil. Bu bilinçle toplumun tüm kesimleri ile mutabakat sağlamak, ilgili olan her kesimin desteğini almak durumundayız" diye konuştu.

'Bilginin unvanı yoktur' parolasıyla yola çıktıklarının altını çizen Açıkgöz, yarışmaya ev kadınından mühendise, öğrenciden sanatçıya kadar toplumun tüm kesiminden vatandaşların katılmasına olanak sağladıklarını dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından ödül almaya hak kazanan proje sahiplerine ödülleri teslim edildi.

"Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Tanıtım Projesi (KİMTAP)" ile birinciliğe hak kazanan Hacettepe Üniversitesi Öğrencisi Can Ön'e 20 bin liralık ödülünü Kurum Başkanı Yadigar Gökalp İlhan verdi.

Yarışmada İsmail Yasak, Sibel Uğur ve Nagihan Öztürk tarafından hazırlanan "Güven Park" projesi ikinciliğe layık görülerek 15 bin liralık ödülün sahibi oldu. Çalışma ve İş Kurumu Tokat İl Müdürü Mustafa Ekici "Kayıt Dışı İstihdamla Mücadelede Devlet Memurlarının Gönüllülük Esasına Göre Fahri Müfettiş Olarak Görev Alması" adlı proje ile üçüncü olarak 10 bin liralık çeki almaya hak kazandı.

Pamukkale Üniversitesi'nden Prof. Dr. Oğuz Karadeniz ile Yrd. Doç. Dr. Hülya Kabakçı Karadeniz tarafından hazırlanan "Gerçek Kazanç Beyanı=Gelecek Kazanç Hakkı" adlı proje ile dördüncülüğe layık görülerek yedi bin beş yüz liralık ödüle, SGK Uzmanı Ayça Altındal tarafından hazırlanan "Dul ve Yetim Aylığı Alanlar ile Sigortasız Kadınlara GSS Prim Teşviği" projesi ile beşinci olarak 5 bin liralık çeki aldı.

Ödül törenine Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan'ın yanı sıra, Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Ergün, Başkan Yardımcıları Cevdet Ceylan ve Murat Yazıcı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Nurcan Önder, kurum üst düzey yöneticileri, sanatçı Özlem Türkad ile çok sayıda personel katıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement