Kayıt Dışılık, Devlet-İsmmmo İş Birliğiyle Çözülür" - Son Dakika
Ekonomi

Kayıt Dışılık, Devlet-İsmmmo İş Birliğiyle Çözülür"

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Başkan Adayı Adem Çalışkan, kayıt dışılıkla mücadelenin Türkiye için olduğu gibi meslek mensupları açısından da en büyük sorumluluk olarak gündemlerinde olduğunu belirterek, kayıt dışılığın, devlet-İSMMMO iş birliğiyle çözüleceğini kaydetti.

08.05.2016 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Başkan Adayı Adem Çalışkan, kayıt dışılıkla mücadelenin Türkiye için olduğu gibi meslek mensupları açısından da en büyük sorumluluk olarak gündemlerinde olduğunu belirterek, kayıt dışılığın, devlet-İSMMMO iş birliğiyle çözüleceğini kaydetti.

Meslekte Birlik Grubu adına İSMMMO Başkan Adayı olan Çalışkan, yaptığı yazılı açıklamada, mali müşavirliğin, ülke ekonomisinin gelişmesinde devlet ile özel sektörü birbirine bağladığı ifade etti.

Çalışkan, Türkiye, dünya liderliğine giden yolda hızla ilerlerken, ülke ekonomisinin daha hızlı büyümesi için meslek odalarının da aynı vizyonu taşıması gerektiğini vurguladı.

İstanbul'daki meslektaşlarının sayısının Anadolu'da bir il nüfusu kadar olmasına rağmen, sadece aidat toplayan meslek odacılığını sonlandırmak istediklerini aktaran Çalışkan, "Kayıt dışılıkla mücadele, ülkemiz için olduğu gibi meslek mensuplarımız açısından da en büyük sorumluluk olarak gündemimizdedir. Kayıt dışılık, devlet-İSMMMO iş birliğiyle çözülür." değerlendirmesinde bulundu.

Çalışkan, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamındaki gerçekçi her adımı kurumlararası iş birliğiyle destekleyeceklerini kaydetti.

Türkiye'nin 2023 hedeflerini gerçekleştirmede İSMMMO'nun en kilit meslek odası olduğunu ancak bir iş birliğine gitmediklerine işaret eden Çalışkan, 8 maddelik taahhütle aday olduğunu, ülke ekonomisine katkıda bulunan serbest muhasebeci ve mali müşavirlerin ekonomik kalkınmadan hak ettikleri payı almasını sağlayacaklarını ve mesleğe itibar kazandıracaklarını belirtti.

Çalışkan, 8 maddeyi şöyle sıraladı:

"Mesleğimize saygınlık kazandıracağız. Haksız rekabet ve tahsilat sorununu çözeceğiz. Meslektaşlara yönelik sosyal projeler geliştireceğiz, iki yakada birer sosyal tesis kuracağız. Proaktif ve inovatif meslek içi eğitim dönemi başlatacağız. Meslektaşlarımızın haklarını her alanda koruyacağız. Kayıt dışı ile mücadele başta olmak üzere ülke ekonomisine yön verecek çalışmalar yapacağız. Meslek yasamızı dünya standartlarına taşımak için çalışacağız ve büyük hedefimiz olan İSMMMO Üniversitesini kuracağız."

Açıklamada, 28 - 29 Mayıs 2016 tarihlerinde Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde yapılacak İSMMMO Seçimli Genel Kurulu'nda yaklaşık 40 bin üyenin oy hakkı bulunduğu da belirtildi.

Adem Çalışkan kimdir

Ordu'da 1974 yılında doğan Çalışkan, 1996 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldu.

Çalışkan, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir unvanını 1999 yılında aldı.

Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumundan, 2013'te "Bağımsız Denetim Yetkisi" sahibi oldu.

Çalışkan, halen İstanbul Bayrampaşa'da mali müşavirlik yapıyor.

Aynı zamanda bir bağımsız denetim şirketinin ortağı olan Çalışkan'ın, çeşitli dergilerde Mali Mevzuat ve Sosyal Güvenlik uygulamaları ile ilgili makaleleri, meslek mensuplarında kurumsallaşma ve ofis yönetimi konularında çalışmaları bulunuyor.

Kuruluşundan bugüne Meslekte Birlik Grubu'nda aktif görev üstlenen Adem Çalışkan, 2010 yılındaki seçimlerde Meslekte Birlik Grubu İSMMMO Başkan Adayı oldu ve 2010-2013 dönemi İSMMMO Yönetim Kurulu üyesi olarak hizmet verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kayıt Dışılık, Devlet-İsmmmo İş Birliğiyle Çözülür' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement