Kaymakam Aslan'dan İstanbul'un fethinin 567. Yıldönümü mesajı - Son Dakika
Güncel

Kaymakam Aslan'dan İstanbul'un fethinin 567. Yıldönümü mesajı

Kaymakam Aslan\'dan İstanbul\'un fethinin 567. Yıldönümü mesajı

Van'ın İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, İstanbul'un fethinin 567. yıldönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

29.05.2020 10:23  Güncelleme: 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, İstanbul'un fethinin 567. yıldönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Kaymakam Aslan, yayımladığı mesajda, "Tarihe ismini altın harflerle yazdırmış, dört kıtaya barış, huzur ve adalet götürmüş olan Osmanlı Devleti'nin en parlak dönemine imza atan Fatih Sultan Mehmet Han'ın önderliğinde 29 Mayıs 1453 tarihinde İstanbul'u fetheden şanlı ecdadımız, bu fetihle bir çağı kapatıp yeni bir çağın açılmasına vesile olmuştur. İstanbul'un fethi siyasal, sosyal ve kültürel sonuçlarıyla dünya tarihinin akışını değiştiren tarihimizin en büyük zaferlerinden birisidir. Bu muzaffer görevi 21 yaşındaki Osmanlı padişahı Fatih Sultan Mehmet, bundan tam 567 yıl önce 29 Mayıs 1453'te tüm zorluklara rağmen zaferle taçlandırmıştır. İstanbul, Fatih Sultan Mehmet tarafından gerçekleştirilen fethinin ardından adalet, hoşgörü, barış ve de köklü bir medeniyetin merkezi haline gelmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle Alemlerin Sultanı Hazreti Muhammed Mustafa (S.A.V)'in övgüsüne mazhar olarak bizlere dünya kenti İstanbul'u miras bırakan Fatih Sultan Mehmet Han'ı, kumandasındaki kahraman ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyor, İstanbul'un fethinin 567. yıldönümünü kutluyorum" dedi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kaymakam Aslan'dan İstanbul'un fethinin 567. Yıldönümü mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şanlıurfa'da uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı
    12:59 Şanlıurfa'da uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı

    Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, bir iş yerinden çıkış yaptığı sırada durdurulan H.Ö'nün üzerinde ve evinde yapılan aramalarda uyuşturucu, uyuşturucu hap, hassas terazi ve silah fişeği ele geçirildi. Olayla ilgili 3 şüpheli gözaltına alındı.

  • Ankara'da Otomobil Otobüs Durağına Çarptı: 3 Yaralı
    12:58 Ankara'da Otomobil Otobüs Durağına Çarptı: 3 Yaralı

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde sürücüsünün kontrolünü kaybettiği otomobil, otobüs durağına çarptı. Kazada biri ağır olmak üzere toplam 3 kişi yaralandı. Yaralılar çevre hastanelere nakledildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Yozgat'ta uyuşturucu operasyonunda bir şüpheli tutuklandı
    12:58 Yozgat'ta uyuşturucu operasyonunda bir şüpheli tutuklandı

    Yozgat'ta yapılan uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada uyuşturucu madde ve kullanma aparatları ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden M.G. çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanırken, E.G. serbest bırakıldı.

  • Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti 36. Yılını Kutluyor
    12:56 Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti 36. Yılını Kutluyor

    Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti'nin 36. kuruluş yıldönümü kutlandı. Başkan Serkan Gürtürk, gazetecilerin kent kalkınmasında önemli rol oynadığını belirtti.

  • Samsun'da sahte içki operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı
    12:55 Samsun'da sahte içki operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı

    Samsun'un Çarşamba ilçesinde gerçekleştirilen sahte içki operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü ve Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmada, şüphelinin evinde yapılan aramada 90 litre etil alkol, 0,5 litre sahte içki, 81 sahte içki bandrolü ve 83 sahte etiket ele geçirildi.

  • Samsun'da Tırın Dorsesine Çarpan Araçta Kaza: Koca ve Karı Hayatını Kaybetti
    12:54 Samsun'da Tırın Dorsesine Çarpan Araçta Kaza: Koca ve Karı Hayatını Kaybetti

    Samsun'un Çarşamba ilçesinde, Mustafa Yıldız idaresindeki hafif ticari araç, kırmızı ışıkta bekleyen bir tırın dorsesine arkadan çarptı. Kazada araçta bulunan karı koca hayatını kaybetti. Cesetler olay yerinde çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

  • Domaniç Belediyesi Borçsuz Devredildi
    12:54 Domaniç Belediyesi Borçsuz Devredildi

    Domaniç önceki MHP'li Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, belediyeyi borçsuz ve hatta paralı devrettiğini ifade etti. CHP'li Domaniç Belediye Başkanı Engin Uysal da teşekkürlerini iletti.


Advertisement