Kaymakam Aydın ve Başkan Fadıloğlu Muhtarlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Aydın ve Başkan Fadıloğlu Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Kaymakam Aydın ve Başkan Fadıloğlu Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, son mahalli idareler seçimlerinde yeni seçilen ve yeniden seçilen mahalle muhtarları ile bir araya gelerek, bilgilendirme toplantısı düzenledi.

07.05.2014 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, son mahalli idareler seçimlerinde yeni seçilen ve yeniden seçilen mahalle muhtarları ile bir araya gelerek, bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde (ŞKM) düzenlenen bilgilendirme toplantısına, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, kurum müdürleri, daire amirleri, yeni seçilen ve yeniden seçilen mahalle muhtarları katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, toplantının bilgilendirme ve tanışma toplantısı olduğunu belirterek, "Bugün ki toplantımızın amacı siz muhtarlarımız ile tanışmak, kurum müdürlüklerimizin görevleri hakkında bilgiler vermek. Biliyorsunuz artık yeni yasayla birlikte köylerimiz artık mahalle statüsüne geçti. Artık Büyükşehir yasasıyla birlikte mahalle statüsüne geçen köylerimiz hizmetlerini artık Belediyelerden alacak. Sizlere birer bilgilendirme kağıdı dağıtıldı. O kağıtlara mahallenizdeki sorunları ve isteklerinizi dile getireceksiniz. O kağıtların hepsi toplanacak, incelenecek ve ilgili kurumlara yazıyla bildirilecek. Cevap alındığı takdirde sizlere irtibata geçilip paylaşılacak, yapılmayanlar ise Kaymakamlığımız ve sizler tarafından takip edilecek. Şuan burada mahallemizde olan sıkıntılarımızı konuşmayacağız. Burada sadece bir birimizi tanıyacağız ve bilgiler aktaracağız. Birazdan kurum müdürlerimiz ve daire amirlerimiz kendi görevleri ve yaptıkları hizmetler hakkında sizlere bilgiler sunacak. Kurum müdürlerimiz ve daire amirlerimiz, kendi kurumlarına nasıl ulaşacaksınız konusunda bilgi paylaşımında bulunacaklar. Ben toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum ve hepinizin katılımından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise, muhtarlar ve vatandaşların kurumlardan daha hızlı hizmet almaları konusunda tüm Belediyeler ile birlikte önemli bir projeyi hayata geçireceklerini ifade ederek, "Gaziantep'teki daha önceden olan aksaklıkları daha az seviyeye düşürmek adına Büyükşehir Belediyesi ve diğer Belediyelerimiz ile birlikte bir çağrı merkezi oluşturmak adına çalışma yapıyoruz. Bunun yazılımı belirli bir noktaya getirildi. Bunun kolaylığı şu olacak, sizlere ulaşamayan vatandaşlarımızın sonuca gidebilmesi adına bir çağrı merkezi oluşturacağız. Bu çağrı merkezi Gaziantep'teki cenaze hizmetlerinden, zabıta hizmetlerine, fen işlerinden GASKİ'nin işlerine kadar her türlü bilgiyi sağlayacak. Bu çağrı merkezi örnek, Şahinbey'deki Telekom ile ilgiliyse Telekom'a yönlendirilecek, Şehitkamil Belediyesi ile ilgiliyse Şehitkamil Belediyesi'ne dijital ortamda, sanal ortamda gönderilerek, bu çalışma yapılacak. Hem işlerin yapılıp yapılmadığının kontrolünü sağlamak, hem de hiçbir şey bilmeyen vatandaşımızın dahi, o işin çözülmesine katkı koyması açısından çok önemli bir projeyi hayata geçireceğiz. Bizim derdimiz çözüm üretmek, çözüm üretmek adına yeni sistemler kurmaya devam ediyoruz. İnşallah en kısa sürede de bu projeyide hayata geçirilmiş olacak. Diğer taraftan göreve gelir gelmez, bu dönem içerisinde ekip arkadaşlarımızı muhtar arkadaşlarımıza gönderdik, bizden talep edilen özellikle mahalle olan köylerimizdeki kilitli parke taşının giderilmesi konusunda tespitler yapılıyor. Bunlar bittiği anda ihale çalışması başlayacak ve hizmetler en kısa sürede mahallelerimize ulaşacak. Kaymakamımızın da az önce belirttiği gibi bugün ki toplantımızın amacı mahallelerimizde ki sıkıntıları konuşmak değil, sizin yapacağınız işlerle ilgili, yetkilerinizin, sorumluluklarınızın veya sonuca nasıl ulaşacağınız ile ilgili bir bilgilendirme toplantısı. Bunun içerisinde bizimde yer almamızın kastı, bir kademe ötesinde sizlerle yapacağımız çalışmalarda bizler ne yapacağız onları paylaşmak. Bizim şuanda daha önceden muhtar arkadaşlarımız ile tanışıyoruz. Yeni seçilen muhtar arkadaşlarımız ile hem yüz yüze tanışmak adına hem de bundan sonraki çalışmalarımızda daha iyi verim almak adına bugün buradayız. İnşallah siz muhtar arkadaşlarımız ile birlikte koordineli olarak irtibata geçip, bundan sonraki süreçte köy mahalle ayrımı olmadan sizlerin de vasıtasıyla hep birlikte vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmeti götürmeye gayret göstereceğiz" diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından, yeni seçilen ve yeniden seçilen mahalle muhtarları kendilerini tanıttı. Muhtarlar, Kaymakam Aydın ve Başkan Fadıloğlu'na mahallelerinde yapılan hizmetlerden dolayı teşekkürlerini ileterek, eksik olan sıkıntılarını da kurum müdürleri ve daire amirlerine iletti. Kurum müdürleri ve daire amirleri yaptıkları hizmetleri mahalle muhtarlarına anlatarak, resmi dairelerde sıkıntı yaşamamaları konusunda bilgiler verdi.

Toplantının kendileri açısından önemli olduğunu dile getiren mahalle muhtarları, "Bugün Şehitkamil Kaymakamımız Mehmet Aydın ve Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'nun daveti üzerine bu toplantıya katıldık. Burada bizlere daha iyi hizmetler sunmak, bizlere, kurumlarımızla daha iyi şekilde irtibata geçmemiz için bilgiler sundular. Her hangi bir sorun ve sıkıntı olduğunda en hızlı şekilde hizmet almamız konusunda bilgiler verdiler. Bu toplantının kendi açımızdan olumlu geçtiğini düşünüyoruz. Kaymakamımız Mehmet Aydın ve Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'na bize verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymakam Aydın ve Başkan Fadıloğlu Muhtarlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement