Kaymakam Çiçek: Bor Madeninin Bölgeye Sağlayacağı İstihdam Sınırlıdır - Son Dakika
Yaşam

Kaymakam Çiçek: Bor Madeninin Bölgeye Sağlayacağı İstihdam Sınırlıdır

Kaymakam Çiçek: Bor Madeninin Bölgeye Sağlayacağı İstihdam Sınırlıdır

Kütahya’nın Emet ilçe Kaymakamı Hasan Çiçek, ilçe ekonomisi konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

30.03.2018 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Emet ilçe Kaymakamı Hasan Çiçek, ilçe ekonomisi konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Kaymakam Çiçek, yaptığı açıklamada, "Kalkınma deyince 2 türlü kalkınma öne çıkıyor. Birincisi ekonomik yönden kalkınma, ikincisi sosyal anlamda kalkınmadır. Emet ilçemizin ciddi bir potansiyeli vardır. Bunların başında gelen bor madenidir. Bor madenlerinin Emet ilçemizde yarattığı katma değer bitmek üzeredir. Bundan sonra gerçekleşmesi beklenen, sülfirik asit fabrikası ve 3. borik asit fabrikasıdır. Ancak bu yatırımların yaratacağı istihdam sınırlıdır. Bizlerin Emet ilçemiz için diğer alanlarda yapabileceğimiz çok şeyler vardır" dedi.

Çiçek, "Öncelikle Günlüce köyümüzde ve Yeniceköyde mevcut termal kaynaklarımız var. Bunların daha etkin kullanımı sağlanmalı. Ayrıca belediyemizin ilçenin yeraltı termal haritasını çıkarma çalışmaları sürüyor. Asıl iş bu çalışmalar tamamlanınca başlayacak. Tespit edilen kaynaklara ulaşıp ekonomi ve turizme kazandırılması sağlanmalıdır. Orman bakımından zengin bir ilçede bulunuyoruz. Orman yan ürünleri ile ilgili sanayinin gelişmemesi önemli bir eksiklik olarak görünmektedir. Halbuki mobilya imalat sektörü burada kolayca gelişebilir"dedi.

Görev yaptığı her yerde eğitim konusuna ayrı bir önem verdiğini belirten Kaymakam Çiçek, "Kaldırılan TEOG sınavları yerine getirilen yeni sınav sistemi ve üniversite sınav sistemleri için ilçe adına yüksek hedefler koyduk. İdareciler için gerekli desteğin verip, eğitimde Kütahya ortalamasında hızla yukarılara çıkacağız" ifadelerini kullandı. (YD-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Kaymakam Çiçek: Bor Madeninin Bölgeye Sağlayacağı İstihdam Sınırlıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement