Kaymakam Köklü, 2014 Yılı Çalışmalarını Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Köklü, 2014 Yılı Çalışmalarını Değerlendirdi

Kaymakam Köklü, 2014 Yılı Çalışmalarını Değerlendirdi

Bingöl’ün Genç İlçe Kaymakamı Abdullah Köklü, 2014 yılında ilçede yürütülen kamu yatırımlarını özetledi.

11.01.2015 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'ün Genç İlçe Kaymakamı Abdullah Köklü, 2014 yılında ilçede yürütülen kamu yatırımlarını özetledi. Genel bütçeden yapılan yatırımlar ile köye yönelik hizmet yatırımlarını ayrı ayrı sıralayan Köklü, yatırımlar için gerekli ödeneklerin temini ve yatırımların gerçekleştirilmesinde hassasiyet gösteren herkese teşekkür etti.

Genç ilçesine atandığı günden beri önemli çalışmalara imza atan ve ilçe kamuoyunun takdir ve beğenisini kazanan Kaymakam Abdullah Köklü, ilçede görev yaptığı 16 aylık süreyi değerlendirdi ve yapılması planlanan çalışmaları aktardı. Genç Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda ilçe basınına değerlendirmelerde bulunan Kaymakam Köklü, 2014'ün verimli geçtiğini ve 2015 içinde önemli çalışmalar yürütmeyi hedeflediklerini belirtti. 2014 yılının Genç Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından, alt yapı, üst yapı ve okul güçlendirmeleri ile onarımlarına toplam 19 milyon 252 bin TL'lik hizmet yapıldığını söyleyen Kaymakam Köklü, gerçekleşen hizmetlerde ilk önceliğin aciliyet, ikincisinin ise nüfus yoğunluğu baz alınarak yapıldığını dile getirdi. Kaymakam Köklü, KÖYDES ve Özel İdare destekli gerçekleşen çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Genç Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından önceki yıl SODES kapsamında projesi kabul edilen "Geç Değil, Genç" adlı gezici sinema projesi kapsamında 6 bin öğrencinin sinema ile tanıştığını belirten Kaymakam Köklü, proje ile ilçe merkezi ve köylerde sinemaya gitme imkanı olmayan vatandaşları, sinema ile buluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Kaymakam Köklü "Bölgenin sosyal dokusu ve gelir seviyesi nedeniyle daha önce sinemaya hiç gitmemiş çocuklar ve kadınlar söz konusu. Toplumun sosyal standartlarının gelişmesinde sinemanın önemi yadsınamaz. Bu nedenle kadın ve çocukların eğitim ağırlıklı filmler seyretmelerine imkan sağlayacağız" dedi.

Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ilçe merkezi ve bağlı köylerde bulunan tüm okulların yenilendiğini belirten Kaymakam Köklü, birçok okulun ise yıkılıp yeniden yapıldığını söyledi. Kaymakam Köklü, 2014 içerisinde onarım ve tadilattan geçmeyen okulun kalmadığını dile getirdi. Genç Kaymakamlığı tarafından projesi yapılan ve Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen " Kars'tan Edirne'ye Ülkemi Geziyorum" SODES projesi kapsamında 200 öğrenci ile 50 öğretmenin, İstanbul, Ankara, Çanakkale, Kars ve Artvin Şavşat ilçelerini gezdiğini belirten Kaymakam Köklü, proje sayesinde öğrencilerin moral bulduğunu söyledi. Gerçekleşen gezide kendisini en fazla etkileyen olayın ise; Gençli bir öğrencinin Çanakkale'de şehit düşmüş Bingöllü bir şehidin mezarında çekilmiş fotoğrafını kendisine göstermesi olduğunu söyledi. Gezi projesinin yapılan projeler arasında en önemli proje olduğunu belirten Köklü, proje kapsamında bütün 12. sınıf öğrencilerinin bu geziden faydalandığını belirtip, projeden de her bir öğrenci için 750 TL harcama yapıldığını ifade etti. Kaymakam Köklü, buradaki amaçlarının 12. sınıf öğrencilerinin sınava daha motiveli hazırlamak olduğunu da kaydetti.

Eğitim kapsamında Genç Kaymakamlığı tarafından İstanbul'dan davet edilen alanında uzman 4 eğitimci tarafından 100 öğretmen ve idareciye eğitim verildiğini söyleyen Kaymakam Köklü, öğretmenlerin uyuşturucu ile mücadele yöntemleri ve yeni öğrenim tekniklerini öğreterek eğitimcilerin daha kaliteli bir eğitim vermelerini sağlamak için ilçede görev yapan öğretmenlere 'Eğitimcilerin Eğitimi' adlı bir çalışma içine girdiklerini belirtti. Kaymakam Köklü, "Eğitimcilerin eğitimi diye bir proje hazırladık ve eğitimcilerimizi eğitime aldık bunda ki amacımız, uyuşturucu ile mücadele yöntemleri ve yeni öğrenim tekniklerini öğreterek eğitimcilerimizin daha kaliteli bir eğitim vermelerini sağladık. Bu eğitimle 550 öğretmenimiz teknik eğitim gördü. 2015'te daha profesyonel eğitimler vermeye devam edeceğiz. Verim alalım diye grup yaptık ve 5 aşamada 100 öğretmenimize eğitim verdik. Bence Genç'in en önemli sorunu 1.5 yıllık öğretmen lokasyonu. Yani bir öğretmen Genç'e geliyor. 1.5 yıl sonra farklı bahaneler göstererek geri dönüyor. Biz kaymakamlık olarak bunun önüne geçmek için öğretmen mutluluğuna çok önem vermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda öğretmenlerimiz için yıl sonu şenliği, öğretmenler gününde canlı müzik ve eğitimcilerin eğitimi olmak üzere çeşitli etkinlikler düzenledik. Bunların devamı da gelecek inşallah. Biz öğretmenlerimizin kalış sürelerini uzatmak için yürekten çalışıyoruz. Bunun için de yaptığımız çalışmalarda onlara öncelik tanıyoruz. Bu kapsamda son olarak öğretmen odalarını standart hale getirdik. A'dan Z'ye içinde her şeyi olan bir öğretmenler odası hazırlattık" diye konuştuu.

Daha önce görev yaptığı yerlerde öğrencilerin test becerilerini geliştirmek için yaprak test projesini başlattığını belirten Kaymakam Köklü "Her ilçede uyguladığım bir projeyi burada da uygulamaya koydum ve 7. sınıflardan başlayarak 12. sınıflara kadar tüm dersleri kapsayan yaprak test projesini başlattım. 3 bin civarında öğrenciye orjinal dershane testleri aldık. Bunu da SYDV'nin eğitim harcamaları altında aldık. Toplamda 1 yılda 600 bin test aldık ve bunun maliyeti 120 bin TL oldu" şeklinde konuştu.

KDRP kapsamında yapımı devam eden kreş projesi sayesinde Genç MYO'nun, Türkiye'de kreşe sahip ilk yüksek okul unvanına kavuşacağını belirten Kaymakam Köklü, "KDRP kapsamında yapımı devam eden kreş projesinin üç farklı yönü var. İlki Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerinin uygulama ihtiyacının karşılanacağı, ikincisi yüzde 30 oranında kreşe devam edemeyecek fakir düzeydeki çocukların kaymakamlık imkanları ile kreşe devamlarının sağlanarak gelir seviyesi nispeten iyi düzeyde olan öğrencilerin kaynaşmasını sağlamak, projenin üçüncü yönünün de bu ilk iki faktörün Genç ilçemize sağlayacağı sosyal katkı olacak. Kreşimiz aynı zamanda Meslek Yüksek Okulu'nu garantiye alacak bir proje. Şöyle ki, şu anda en cazip branşlar arasında olan çocuk gelişimi için hem bir uygulama alanı olacak hemde istihdam alanı olacak. Kreşimiz yine ilçemizdeki Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin de staj alanı olacak" dedi.

Genç Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği SODES Proje birimi tarafından "Bizimde Bir Kapalı Halı Sahamız Oluyor" projesi kapsamında yapılan, kapalı halı sahanın 230 bin TL'sini SODES, 50 BİN TL'sini ise Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak karşıladıklarını belirten Kaymakam Köklü, halı sahanın sadece İmam Hatip Lisesi öğrencilerine değil, aynı mahallede bulunan ve diğer okullara giden öğrencilere de hizmet vereceğini söyledi. Uzun yıllar kütüphane müdürlüğü olarak kullanılan ve bir dönem ilçe devlet hastanesine de ev sahipliği yapan Genç Kültür Müdürlüğü binası için modern bir proje hazırladıklarını belirten Kaymakam Köklü, Osmanlı mimarisini yansıtan bodrum artı, zemin artı 3 katlı modern binanın yaklaşık 3 bin 500 metrekarelik bir alan üzerinde inşa edileceğini söyledi. Geçtiğimiz aylarda temeli atılan binanın bir katı kütüphane, bir katı Milli Eğitim Müdürlüğü, en üst katı ise çok amaçlı lüks salon olacak şekilde tasarlandığını söyleyen Kaymakam Köklü, aynı yapının zemin katında ise en son standartlara sahip 420 kişilik bir konferans salonu olacağını dile getirdi. Kaymakam Köklü, kültür merkezinin ön tarafında bulunan teras alanda ise vatandaşların dinlenebileceği bir park şeklinde tasarlandığını söyledi.

Yenişehir Mahallesi'nde bulunan ve depreme dayanıksız olduğu raporu verilen 20 dairelik eski lojmanların yıkılarak yerine 4026 metrekarelik alan üzerinde 40 daireden oluşacak yeni polis lojmanlarının yapımına başlandığını belirten Kaymakam Köklü, yeni lojmanlarla birlikte emniyette görevli personelin lojman ihtiyacının büyük ölçüde karşılanmış olacağını söyledi. Ülkeye örnek olabilecek bir Vakıf Projesi'nden bahseden Kaymakam Köklü 'Sosyal Yardım Haritası' proje amacının 'Eşitlik yok, adalet var' olduğunu söyledi. Projeyle yoksulların derecelendirildiğini belirten Köklü, proje ile yoksulların tespit edilip sınıflandırıldığını ve yardımların ise eşitlik ilkesiyle değil, adalet ilkesiyle yapıldığını belirtti. Projenin 1,2 ve 3 basamaklı olduğunu belirten Kaymakam Köklü, 1. dereceli sınıflandırılan yoksul vatandaşlardan, sürekli-kapsamlı yardım alanların hiçbir gelir ya da çaresi bulunmayanlardan oluştuğunu, 2. dereceli kısmi bağımlı olarak sınıflandırılan vatandaşların, belirli sürelerde yardıma muhtaç olanlar olduğunu, 3. dereceli sınıflandırılan vatandaşların ise sadece kömür yardımı alan vatandaşlar olduğunu söyledi.

Muhtaç, engelli ve kimsesiz yaşlılara yönelik evde temizlik hizmeti projesi ile ilçe merkezi ve köylerde, kendisine bakamayacak, evlerinin temizliğini yapamayacak durumda olan engelli, düşkün ve yaşlı vatandaşlara yönelik evde temizlik hizmeti başlatıldığını belirten Genç Kaymakamı Abdullah Köklü "Yaptığımız ziyaretler çerçevesinde ilçemizde birçok engelli, yaşlı ve düşkün vatandaşımızın kendilerine bakamayacak ve evlerini temizlemeyecek düzeyde yardıma muhtaç olduklarını müşahede ettik. Devletimiz her ne kadar da düşkünlere evde bakım konusunda maddi yardımda bulunsa da, vatandaşlarımızın ev temizliklerini sağlamak anlamında tamamlayıcı bir çalışma içerisine girdik. Bu çerçevede bir proje hazırladık ve proje bünyesinde istihdam ettiğimiz 6 bayan personelimizi, ilçemizde tespit ettiğimiz ve vakfımıza kayıtlı olan 110'a yakın düşkün vatandaşlarımızın hane temizliği için görevlendirdik. Tüm temizlik giderleri bu proje tarafından karşılanacak olan bu hizmet çerçevesinde görevli personelimiz düşkün vatandaşlarımızın gerekirse yemeğini yapacak, temizlik ve bakım ihtiyaçlarını karşılayacaklardır" diye konuştu.

Genç ilçesinde engelli vatandaşların tek çatı altında toplanması için kurulan 'Engelsiz Yaşam Derneği' ile 900 engelli vatandaşa sosyal yaşam alanı sunma, kurs imkanı sunma, belli alanlarda geliştirme ve bazı konularda rehberlik etmeyi amaçladıklarını belirten Kaymakam Köklü, "Engelsiz Yaşam Derneği Genç Kaymakamlığı tarafından finanse edilerek engelli vatandaşlarımız için hizmete açılmıştır. Bizim Kaymakamlık olarak tek amacımız, ilçe genelinde yaşamlarını idame ettiren yaklaşık 900 engelli kardeşimize sosyal yaşam alanı sunma, kurs imkanı sunma, belli alanlarda geliştirme ve bazı konularda rehberlik etmektir. İnşallah bu dernekle birlikte ilçemizde bulunan engelli kardeşlerimizin her türlü sorununu çözmüş olacağız" ifadelerini kullandı. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymakam Köklü, 2014 Yılı Çalışmalarını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement