Kaymakam Safitürk'ün Hayali Örnek Oldu - Son Dakika
Güncel

Kaymakam Safitürk'ün Hayali Örnek Oldu

PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu geçen yıl şehit olan Mardin'in Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün, Trabzon ve Mardin arasındaki kardeşlik hayalinin gerçekleştirilmesinin ardından bir diğer proje de Artvin ile Bitlis arasında uygulamaya konulacak.

12.07.2017 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu geçen yıl şehit olan Mardin'in Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün, Trabzon ve Mardin arasındaki kardeşlik hayalinin gerçekleştirilmesinin ardından bir diğer proje de Artvin ile Bitlis arasında uygulamaya konulacak.

Kardeşlik projesi kapsamında, 17 Temmuz Pazartesi günü Artvin'de "Bitlis buluşması" programı gerçekleştirilecek.

Proje ile ilgili Trabzon Artvinliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Külekçi, Artvin Valisi Ömer Doğanay'ı makamında ziyaret etti.

Doğanay, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Güneydoğu ve Karadeniz illeri arasında başlatılan kardeşlik projesine her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Bitlis ilinden gelecek konukları Artvin'de ağırlamaktan son derece memnun olacaklarını vurgulayan Doğanay, "Bitlis heyetini ilimizde en iyi şekilde misafir edeceğiz. İlimizin tarihi, kültürel, turistik ve doğal güzelliklerini gezdireceğiz. Değerli konuklarımız ilimizi tanıma fırsatı bulacaklar. Artvin kültürü ile Bitlis kültürünü kaynaştıracağız." ifadelerini kullandı.

Projenin amacı birliktelik bağlarının güçlenmesidir"

Külekçi de Trabzon ve Mardin arasında başlatılan ve kısa süre içinde olumlu geri dönüşler sağlanan kardeşlik projesi çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

Projenin önemini anlatan Külekçi, şöyle devam etti:

"İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun himayesinde başlatılan proje kapsamına, Karadeniz Bölgemizdeki illerimiz de dahil oldu. Sosyal, kültürel, turizm, ekonomi ve sportif faaliyetlerin daha da güçlenmesini sağlayacak proje kapsamında bu kez buluşma yeri Artvin. Bitlis'ten aralarında öğrenci, öğretmen, sivil toplum kuruluşları ve halk oyunları ekiplerinin de bulunacağı bir topluluğu 17 Temmuz'da Artvin'de ağırlayacağız. Artvin Valiliği ile Artvin Belediyesinin ev sahipliği yapacağı kardeşlik projesi kapsamında, kentin tarihi ve kültürel yerlerine geziler ve çeşitli ziyaretler düzenlenecek."

Külekçi, Bitlis ekibinin 20 Temmuz'da Artvin'den ayrılacağını belirterek, kısa zaman sonra da Artvin'den Bitlis'e ziyaret gerçekleştirileceğini kaydetti.

Projedeki amacın dayanışma, kaynaşma ve birliktelik bağlarının güçlenmesi olduğunu vurgulayan Külekçi, bölgeye huzur hakim olacağını dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kaymakam Safitürk'ün Hayali Örnek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sema-Semah-Devran etkinliği AKM'de seyircilerle buluştu
    00:07 Sema-Semah-Devran etkinliği AKM'de seyircilerle buluştu

    Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Sema-Semah-Devran' etkinliğinde, Sanat Yönetmeni Yüce Gümüş ve Postnişin Fatih Çıtlak liderliğinde Anadolu'nun zikir ritüelleri sergilendi. İstanbul Devlet Halk Dansları Topluluğu da gösteride yer aldı.

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu
    00:05 HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle bir araya geldi. Yapıcıoğlu, partisinin seçim koordinasyon merkezini ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekti. Filistin ve Gazze'nin uzun süredir işgal altında olduğunu belirten Yapıcıoğlu, bu insanlık dramından dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti. Genel Başkan Yapıcıoğlu, adalet ve insan odaklı politikalarla halka hizmet etmek için çalıştıklarını vurguladı ve vatandaşlardan partilerine destek vermelerini istedi.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz
    00:03 MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Ülkü Ocakları Talas İçe Başkanlığınca düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla işbirliği yapanların ülkücü olamayacağını belirtti. Özdemir, Türkiye'nin önemli bir dönemden geçtiğini ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, pazar günü yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'nın güçlü bir iradeyle cevap vermesi gerektiğini vurguladı.

  • Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı
    00:01 Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı

    Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'u Baykar'da ağırladı. Bayraktar, Kurum ile yapılan görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaşarak, İstanbul'un geleceği için hayal edilen projeleri dinlediklerini belirtti. Kurum ise Baykar'ın milli teknoloji hamlesinin lokomotifi olduğunu vurgulayarak, Bayraktar ile yapılan görüşmenin kendisine ilham verdiğini ifade etti.

  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.


Advertisement