Kaymakam Sönmezay Silvanlı Gazetecilerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Sönmezay Silvanlı Gazetecilerle Buluştu

Kaymakam Sönmezay Silvanlı Gazetecilerle Buluştu

Diyarbakır'ın Silvan ilçesine atanan Kaymakam Berkan Sönmezay, ilçede görev yapan basın mensupları ile birlikte kahvaltı yaptı.

03.09.2013 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Silvan ilçesine atanan Kaymakam Berkan Sönmezay, ilçede görev yapan basın mensupları ile birlikte kahvaltı yaptı.

Silvan ilçesi Hasuni Mağaraları'ndaki sosyal tesislerde düzenlenen kahvaltıya Silvan Kaymakamı Berkan Sönmezay, Malabadi Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İhsan Yılmaz, Silvan Times Gazetesi sahibi Adnan Ateş, Olay Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ergün Yılmaz, Mezopotamya Gazetesi sahibi Emrah Şimşek, yerel ve ulusal medya temsilcileri katıldı. Silvan Kaymakamı Berkay Sönmezay, ilçeye yeni atandığını bu neden ile ilçeyi tanımadığını, ilçenin sorunlarını daha iyi bilen gazetecilerden öğrenmek istediğini söyledi. Sönmezay, "Siz Silvan'ı daha iyi biliyorsunuz. Uzun zamandır burada kaldığınız için bu sorunlar ile iç içesiniz. Biz de bu sorunları basından dinlemeyi uygun gördük, Silvan'ın sosyal medyada daha iyi tanıtılması gerekiyor" dedi.

Kahvaltıda Silvan'daki tefecilik sorunu, Silvan'ın tarihine sahip çıkılmaması, Silvan'daki yeşil alanlarının tahrip edilmesi, uyuşturucu kullanan gençler, trafik sorunu, kaldırım işgalleri, kurum amirlerinin keyfi davranışları ve kurumların ihale ilanlarının yerel gazetelere vermeden ihalenin açılması sorunları üzerinde duruldu. Sönmezay, "Silvan barışın kalesidir, Türkler Kürtler ve Arapların birlikte yaşadığı bir şehirdir. Zembilfroş burcunun etrafındaki 27 hanenin arsaları satın alınarak sözleşmeler imzalandıktan sonra para tahsis edilecek ve evler boşaltılarak yıkılacaktır. Böylece Silvan'ın tarihinin koruma altına alınması konusunda önemli bir adım atılacaktır. Silvan'da gençlerin gitmesi gereken bir sinema yok onu da biz yapacağız. Silvan'da uyuşturucu kullanımı yaygın, bu konuda ailelerin çocuklara sahip çıkması gerekiyor, bu sorunu gidermek için denetimler artırılacaktır. Biz yanlış olana sahip çıkmayız, doğru olanın yanında dururuz" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymakam Sönmezay Silvanlı Gazetecilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement