Kaymakam, Teknoloji Bağımlılığına Karşı Miniklere Masal Okudu - Son Dakika
Güncel

Kaymakam, Teknoloji Bağımlılığına Karşı Miniklere Masal Okudu

Kaymakam, Teknoloji Bağımlılığına Karşı Miniklere Masal Okudu

GÜNÜMÜZDE yaygınlaşan teknoloji bağımlılığına karşı mücadele amacıyla Avcılar Kaymakamlığı tarafından 1000 anaokulu öğrencisine yönelik 'Oyun ile Bağlan Hayata' isimli projede Kaymakam Hulusi Doğan miniklere masal okudu.

04.05.2017 09:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÜNÜMÜZDE yaygınlaşan teknoloji bağımlılığına karşı mücadele amacıyla Avcılar Kaymakamlığı tarafından 1000 anaokulu öğrencisine yönelik 'Oyun ile Bağlan Hayata' isimli projede  Kaymakam Hulusi Doğan miniklere masal okudu.

Günümüzde bilgisayarın yanı sıra tablet, cep telefonlarının yaygınlaşması ile birlikte artan. teknolojiyi ölçüsüz ve sınırsız kullanması çok ciddi zararlara sebep olabilecek bağımlılığa karşı Avcılar Kaymakamlığı bünyesindeki Bağımlılığı önleme ve Mücadele Merkezi proje geliştirildi. Proje kapsamında ilçedeki Milli Eğitim'e bağlı 4 okuldan Ambarlı Selahattin- Müzeyyen Kaçaker Anaokulu'ndaki etkinliğe Kaymakam Hulusi Doğan da Milli Eğitim Müdürü Emin Engin ile birlikte katılarak birer masal okudu.

Kaymakam Doğan, okuduğu 'Ahmet'in Tableti' isimli masalı ardından kendisini dikkatle dinleyen miniklerden bundan nasıl bir ders alınabileceğini sordu. Minik öğrenciler tablet nedeniyle yaşamdan kopan masal kahramanı Ahmet'in aksine tablet ve bilgisayardan uzak durmaları ve arkadaşları, aileleri ile daha fazla zaman geçirerek oyun oynamaya öncelik vermeleri gerektiğini söyledi.  Öğrencilere 'Tabletle değil, oyunla bağlan hayata' sözlerini bir ağızdan tekrarlatan Kaymakam Doğan, çocukları bağımlılıkla mücadele çalışmaları kapsamına aldıklarını ve özellikle oyun ile hayata hazırlanmalarını sağlamak için çalışma yaptıklarını söyledi.

Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, DHA muhabirine, "Masallar, anlatarak, nasihatlar vererek, oyunlarla hayata bağlanmalarını sağlamaya çalışıyoruz. 4 anaokulunda yaklaşık 1000 öğrenciye bu projeyi uyguluyoruz. Spor, aktivitelerle, oyunlarla, gezerek hayatın gereklerini daha dengeli sağlamalarını amaçlıyoruz. Çocuklara masal okumak farklı bir duygu. Sizi bir an dinlemediklerini zannediyorsunuz. Ama başka şeylerle ilgilenseler de kulakları sizde ve çok mantıklı yanıtlar veriyorlar. Verilen mesajı alıyorlar" dedi.

Proje Koordinatörü Klinik Psikolog Melek Turan ve diğer öğretmen ve psikologlar anaokulundaki çocuklarla mendil kapmaca oynadı. Turan, anne ve babalardan 3-4 yaşına kadar çocukları ekrandan uzak tutmalarını isterken, "Bunlar beyin fonksiyonlarını olumsuz etkiliyor. Aksi halde, dikkat eksikliği, hiperaktivite görülebiliyor, dil, konuşma gerilikleri karşımıza çıkabiliyor. 4-5 yaşında ise cep telefonu, tablet gibi internet kullanılan cihazların kullanımı günlük maksimum 30 dakika olmalı. Anne veya babaların da çocukları ile birlikte aynı ortamda, bulunmalı, filtreli programlar kullanmalı" diye konuştu.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaymakam, Teknoloji Bağımlılığına Karşı Miniklere Masal Okudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement