Kaymakam Tunç, El Sanatları Kurslarını Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Tunç, El Sanatları Kurslarını Ziyaret Etti

Kaymakam Tunç, El Sanatları Kurslarını Ziyaret Etti

tarafından Atatürk Mahallesi TOKİ Konutları'nda açılan İğne Oyası ve Mis Sabun Kursları'nı eşi ile birlikte ziyaret etti.

21.02.2013 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü

tarafından Atatürk Mahallesi TOKİ Konutları'nda açılan İğne Oyası ve Mis Sabun Kursları'nı eşi ile birlikte ziyaret etti.

Ziyarette, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü (EHEM) İsmail Damar, Atatürk Mahallesi Muhtarı İrfan Kolçak, TOKİ Yöneticisi Erhan Aydın, TOKİ Okul Müdürü Hüseyin Gümüş ve Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı M. Halil Dikici'de hazır bulundu.

EHEM Müdürü İsmail Damar, "Toki yönetimi

tarafından tahsis edilen yerde açılan İğne Oyası ve Mis Sabun kurslarına 43 kursiyer devam etmektedir. Kısa süre içerisinde gelir elde etmeye yönelik kurslarımızda üretilen ürünlerin satışıyla kursiyerlerimiz aile ekonomisine katkıda bulunabileceklerdir. Açılan kurslarımızda Neziha Yiğit ve Burcu Kayaloğlu usta öğretici olarak görev almıştır" dedi.

Kaymakam Tunç ve eşi Melek Tunç kursiyerlerle samimi bir sohbet ortamda gerçekleşen ziyarette

yapılan çalışmalar hakkında bir süre sohbet etme imkanı da buldular.

Kaymakam Tunç, "Halk Eğitimi Merkezi tarafından açmış olduğu kurslarla insanımızın ekonomik, sosyal ve kültürel olarak gelişimine önemli katkılar sağladığı bir gerçek. Özellikle ev hanımlarımızın bu tür kurslarda üretime katılmaları, ekonomik gelir elde etmeleri önemlidir. Oya sektöründe el yapımı olması, yöresel motiflerin kullanılması satış ve pazarlama alanında artı değer taşıyor. Üretilen ürünlerin tanıtımı ve satışı ile ilgili özellikle belediyelerimizin alanlar tahsis etmiş olmaları önemli. Bu alanların arttırılması, üretimin desteklenmesi noktasında bizler gerekli kolaylıkların sağlanması yönünde belediye başkanlarımızla temas kuracağız. Başkanlarımızın da buna son derece duyarlı yaklaşımları var. Kursiyerlerin desteklenmesini önemsiyoruz.

Ayrıca bu tür kurs ortamlarının önemli bir özelliği de sosyal ortamlar olarak insanımızın mutluluğuna önemli katkılar sağlanmasıdır. Sizleri tebrik ediyorum. Gelecek dönemde hem kurs çeşitliliğinin artması hem de daha fazla insanımıza hizmet verilmesi arzumuzdur" diye konuştu.

Bir süre kursiyerleri dinleyen Kaymakam Tunç, sorunların çözümü noktasında gereken yapılacağını sözlerine ekledi.

. Eşi Melek Tunç ise

kendisinin de aynı zamanda Halk Eğitimi Merkezinin bir kursiyeri olduğunu belirtti ve

eğitimlere severek katıldığını söyledi. Yapılan işleri, çalışmaları yakından inceleyen Melek Tunç, çalışmaların son derece emek ve sabır isteyen çalışmalar olduğunu belirterek kursiyerleri tebrik etti.

Kursiyerler, Kaymakam ve diğer yetkililere çeşitli ikramlarda bulundu. (BT)

21.02.2013 16: 17: 33

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymakam Tunç, El Sanatları Kurslarını Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement