Kaymakam Yaman'dan virüs ile mücadele çağrısı - Son Dakika
Yaşam

Kaymakam Yaman'dan virüs ile mücadele çağrısı

Kaymakam Yaman\'dan virüs ile mücadele çağrısı

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Kaymakam Hasan Yaman, son günlerde ilçede artan Korona virüs (Covid-19) vaka sayıları nedeniyle, vatandaşlara 'Korona virüs ile topyekün mücadele edelim" diye uyardı.

14.09.2020 15:25  Güncelleme: 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Kaymakam Hasan Yaman, son günlerde ilçede artan Korona virüs (Covid-19) vaka sayıları nedeniyle, vatandaşlara 'Korona virüs ile topyekün mücadele edelim" diye uyardı.

İlçede artan vaka sayısı sonrasında vatandaşları uyarmak için yazılı bir açıklama yapan Kaymakam Hasan Yaman, 'Pandemi sürecinde en basit, en sıradan alışkanlıklarımızın, davranışlarımızın bile aslında ne kadar lüks ve konforlu olduğunu hep birlikte anladık" dedi.

Pandemi sürecinde özlenilen yaşantıya da değinen Yaman, konuşmasının devamında şu uyarılarda bulundu: "Dost meclislerinde çay içip sohbet etmenin, sevdiklerimizi kucaklamanın, büyüklerimizin ellerini öpmenin, arkadaşımızın omuzuna elimizi atmanın, nefes almanın değerini hep birlikte tecrübe ettik. Bu süreçte maalesef hastalığa yenik düşüp hayatını kaybeden vatandaşlarımız oldu. Hastalığın bulaşıcılığından dolayı çok sınırlı katılımla cenazelerimizi defnedebildik, öyle ki temaslı ya da pozitif oldukları için çocuklar anne ve babalarının cenazelerine, eşler birbirlerinin cenazelerine katılamadılar. Komşular, akrabalar taziye vazifelerini layıkıyla yerine getiremediler. Bu acıları hep birlikte yaşadık. Virüsün bulaştığı hastalara şifa olmak isteyen, gece gündüz çalışan sağlık çalışanlarını kaybettik. Tüm bunları düşününce maalesef bazı vatandaşlarımızın yeterli dikkat ve hassasiyeti göstermediklerini üzülerek görüyoruz. Evde izolasyonda olması gereken vatandaşımız, kendisini kontrol eden kamu görevlisine 'hiçbir yere gitmiyorum sadece pazara gidip geldim' diyebiliyor. Hala doğum günü, gibi benzeri etkinlikleri evlerinde düzenleyen vatandaşlarımız var. İçinde bulunduğumuz vakit kısır ve sarma ikram etme vakti değildir. Toplu görüşmelerimizi lütfen erteleyelim. Korkarım salgından sonra yeni bir modamız, aksesuarımız olacak, bilekte ve çenede maske. Güzel kardeşim maske seni cezadan değil hastalıktan belki ölümden kurtaracak. Tak o maskeni. Sevdiklerini de bizleri de üzme. Bazı vatandaşlarımız işlem yapın diyebilirler, hem adli hem idari işlemler yaptık, yapıyoruz, yapacağız. Fakat sen onlarca insana virüs bulaştırdıktan sonra bunun yeterli bir anlamı olabilir mi? Hep birlikte sosyal hareketliliği azaltalım. Toplu etkinliklerden uzak duralım. Maskemizi takalım. Sosyal mesafeye ve temizlik kurallarına uyalım ve Bozüyüklüler olarak topyekün mücadele edelim. Bu virüsü ilçemizden hep birlikte kovalım". - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Kaymakam Yaman'dan virüs ile mücadele çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, gençlerle iftar sofrasında buluştu
    11:53 Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, gençlerle iftar sofrasında buluştu

    Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Muğla'da eğitim alan ve Menteşe Turgutreis KYK Yurdunda kalan gençlerle iftar sofrasında buluştu. İftarın ardından gençlerle sohbet eden Vali Akbıyık, tavsiyelerde bulunarak başarılar diledi. Programa üniversite rektörü, kaymakam, gençlik ve spor il müdürü ve il müftüsü de katıldı.

  • Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde trafik kazası: 1 yaralı
    11:52 Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde trafik kazası: 1 yaralı

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Haşim Benli Caddesi üzerindeki çarpışma sonucu motosiklet sürücüsü yaralandı. Yaralı, 112 Acil Servisi ekipleri tarafından Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Van'da sel felaketinin yaşandığı mahallede taşkın koruma tesisi inşa edildi
    11:51 Van'da sel felaketinin yaşandığı mahallede taşkın koruma tesisi inşa edildi

    Van'ın Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi'nde yaşanan sel felaketinin ardından Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan taşkın koruma tesisi, vatandaşların güvenliğini sağlamak ve su kaynaklarını yönetmek amacıyla inşa edildi. Tesisin tamamlanmasıyla bölge sakinleri daha güvende hissetmekte ve sel felaketlerine karşı daha güvenli bir ortamda yaşamaktadır. Mahalle sakinleri, devletin sağladığı hizmetlerden memnuniyetlerini dile getirerek, devlete minnettar olduklarını ifade etmiştir.

  • Tamer Karadağlı'nın şikayet ettiği bina bakanlığa ait çıktı
    11:46 Tamer Karadağlı'nın şikayet ettiği bina bakanlığa ait çıktı

    Çocuklar Duymasın dizisindeki rolüyle tanınan Tamer Karadağlı, Antalya Devlet Opera ve Balesi ile Antalya Devlet Tiyatrosu'nun ortaklaşa kullandığı Haşim İşcan Kültür Merkezi'nin bakımsızlığından şikayet etti. Ancak bina, belediyeye ait olmayıp bakanlığa aitti.

  • Emet ilçesi Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri iftar programında ilçe protokolünü misafir etti
    11:44 Emet ilçesi Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri iftar programında ilçe protokolünü misafir etti

    Emet ilçesinde bulunan Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, düzenledikleri iftar programında ilçe protokolünü ağırladı. Kaymakam, Belediye Başkanı, Cumhuriyet Savcıları ve daire müdürleri, öğrencilerle birlikte iftar yaparak bir araya geldi. İftar sonrası yapılan sohbette protokol üyeleri, öğrencilere hedef belirleme ve disiplinli çalışma konusunda tavsiyelerde bulundu.

  • Saç Tedavileri ve Saç Ekimi Hakkında Bilinmesi Gerekenler
    11:44 Saç Tedavileri ve Saç Ekimi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

    Saç Tedavileri, Saç Ekimi ve Medikal Estetik Hekimi Dr. Mehmet Faruk Yavuz, saç dökülme nedenini bulmadan yapılan tedavilerin etkisiz olduğunu belirtti. Kişiye özel tedavi yöntemleri uyguladıklarını söyleyen Dr. Yavuz, hastaların donör alanına göre seans sayılarının değiştiğini ifade etti.

  • Trabzon'da tarihi cami avlusunda kitap satarak kedilere yardım eden İsmail Gürsoy
    11:43 Trabzon'da tarihi cami avlusunda kitap satarak kedilere yardım eden İsmail Gürsoy

    Trabzon'da tarihi İskenderpaşa Camisi'nin avlusunda 40 yıldır kitap satarak geçimini sağlayan İsmail Gürsoy, topladığı bağışlarla sahipsiz kedileri doyuruyor. Gürsoy, cami avlusunda beslediği kediler için hayırseverlerden yardım alıyor ve onları düzenli olarak besliyor.

  • Ağrı kırsalında tek katlı evler ve ahırlar kar altında kaldı
    11:42 Ağrı kırsalında tek katlı evler ve ahırlar kar altında kaldı

    Ağrı kırsalında yaşayanlar, ilkbahar mevsiminde yoğun kar yağışı nedeniyle zorlu bir yaşam sürüyor. Hava sıcaklığının sıfırın altında 30 dereceye kadar düştüğü kentte, kırsaldaki köylerde kar kalınlığı 2 metreyi aştı. Vatandaşlar, ev ve ahırlarının yolunu temizleyerek hayvanlarıyla ilgileniyor. Kışın bitmesi beklenirken tekrar kar yağışının başlaması ise şaşkınlık yaratıyor. Karın erimesi ise neredeyse bir ayı bulacak.

  • Ardahan'ın Gürçayır Mahallesi'ne modern bir taziye evi açıldı
    11:41 Ardahan'ın Gürçayır Mahallesi'ne modern bir taziye evi açıldı

    Ardahan Belediyesi, 'Her mahalleye bir taziye evi' sloganıyla başlattığı çalışmalar kapsamında Gürçayır Mahallesi sakinlerine modern bir taziye evi kazandırdı. Açılış törenine Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, CHP Milletvekili Özgür Erdem İncesu ve mahalle sakinleri katıldı.

  • Bilecik'te vatandaşlar dolandırıcılık konusunda bilgilendiriliyor
    11:34 Bilecik'te vatandaşlar dolandırıcılık konusunda bilgilendiriliyor

    Bilecik Toplum Destekli Polislik ekipleri, dolandırıcılık ve iletişim yoluyla dolandırıcılık konularında vatandaşları bilgilendirmek için çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Ayrıca, ekipler Toplum Destekli Polislik hizmetleri hakkında da bilgi vererek, halkın yanında olduklarını ve güvenli bir gelecek için çalıştıklarını vurguladı.

  • Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde iftar yemeği düzenlendi
    11:33 Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde iftar yemeği düzenlendi

    Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde akademik ve idari personel bir araya gelerek iftar yemeği programı düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, katılımcılara teşekkür ederek ramazanın birlik ve beraberlik içinde geçmesi dileğinde bulundu.

  • Elazığ'da yağışlarla birlikte istinat duvarı çöktü
    11:32 Elazığ'da yağışlarla birlikte istinat duvarı çöktü

    Elazığ'da sağanak yağışlardan dolayı istinat duvarı çökerken, çevrede yaşayan vatandaşlar yıkılan yerin bir an önce onarılmasını istedi.


Advertisement