Kaymakama Saldırının Görüntüleri İnceleniyor, CHP Heyeti Gülyazı Köyü'nde - Son Dakika
Güncel

Kaymakama Saldırının Görüntüleri İnceleniyor, CHP Heyeti Gülyazı Köyü'nde

Kaymakama Saldırının Görüntüleri İnceleniyor, CHP Heyeti Gülyazı Köyü\'nde

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin Irak sınırında hava oparasyonunda 35 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından, Gülyazı Köyü'ne taziyeye giden Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'a saldırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan 6 kişinin sorgusu sürüyor.

02.01.2012 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin Irak sınırında hava oparasyonunda 35 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından, Gülyazı Köyü'ne taziyeye giden Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'a saldırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan 6 kişinin sorgusu sürüyor. Saldırı görüntülerini inceleyen polis, 60 kişinin olaya karıştığını belirledi. Cumhuriyet Halk Partisi'nin olayı araştırması için bölgeye gönderdiği 6 milletvekilinden oluşan bir heyet de çalışmalarına başladı. Bugün görevine başlayacağını açıklayan Kaymakam Naif Yavuz'un, Şırnak kent merkezinde kaldığı otelde dinlendiği ve yarın göreve başlayacağı bildirildi.

Uludere'nin Irak sınırında 28 Aralık gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hava operasyonunda yaşamını yitiren 35 köylünün taziyesi Gülyazı Köyü'nde sürüyor. Önceki gün köye taziyeye giden ve bir grubun yumruklu, taşlı saldırısında yaralanan Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'a saldırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan 6 kişinin sorgusu devam ediyor.

KAYMAKAM OTELDE DİNLENİYOR

Güvenlik güçleri, olayın görüntü kayıtlarını detaylı incelemeye aldı. Yapılan incelemede saldırıya yaklaşık 60 kişinin katıldığı belirlendi. Bu kişiler tek tek tespit edilerek, haklarında gerekli işlemin yapılacağı belirtildi. Olayın ardından rapor alan ve bugün görevine başlayacağını açıklayan Uludere Kaymakamı Naif Yavuz, Şırnak kent merkezinde kaldığı otelde dinleniyor. Yavuz'un bugün de dinleneceği ve daha sonra Uludere'ye giderek görevine başlayacağı öğrenildi.

CHP'Lİ 6 VEKİL GÜLYAZI'DA

CHP, olayı araştırmak için bölgeye 6 milletvekilinden oluşan bir heyet gönderdi. CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Ordu Milletvekili İdris Yıldız ve Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'den oluşan heyet bu sabah saatlerinde taziyenin kurulduğu Gülyazı Köyü'ne geldi. Kalabalık bir köylü grubu tarafından karşılanan CHP heyeti, daha sonra taziye çadırına geçerek, köylülere başsağlığında bulundu. Ölenlerin yakınları ve köylülerle sohbet eden heyet üyelerinin sık sık not aldıkları gözlendi.

MECLİS'E TAŞINACAK

Olaydan sağ olarak kurtulan Salih Encü, CHP'li vekillere yaşadığı olayı tüm detaylarıyla anlattı. Gülyazı Muhtarı Nadir Encü'yü de dinleyen CHP'liler, cep telefonu ile görüştükleri köylülerin görüntüsünü kaydetti. Bu olayın sorumlularının bulunması için konuyu Meclis'e taşıyacaklarını belirten CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, şöyle konuştu:

"Buradaki vatandaşlarımızın yanlız olmadıklarını göstermek, acılarını paylaşmak ve taziye dileklerimizi ileterek, olayı araştırmak üzere 5 milletvekili arkadaşımla bugün buraya geldik. Gülyazı köylülerini dinledik. Yaşanan talihsiz olay hakkında vatandaşlardan, muhtar ve olaydan sağ kurtulan vatandaşımızdan bilgi aldık. Bugün Şırnak'a da gideceğiz ve yetkililerden bilgi alacağız. Yaşanan acı, hepimizin acısıdır, halkımızın acısını paylaşarak yakınlarını kaybeden ailelerin yanında olacağız. Bu nedenle TBMM'de ve her platformda yaşanan acı olayın aydınlatılması için, 35 yurttaşımızın haksız yere hayatlarını kaybetmesinin sonuna kadar takipçisi olacağız.

" SORUMLULARIN İSTİFA ETMESİ GEREK"

Tazminatla ilgili görüşlerini de ifade eden Fırat, "İnsanların ölümünden dolayı tazminat ödenmesinden bahsediliyor. Bunun pek de önemi yoktur. Önemli olan olayı hukuki yönden çözmek, kimin hatası varsa ortaya çıkarılması gerek. Sorumluların istifa etmesi gerek." dedi.

EK,EB(GG/AK) - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaymakama Saldırının Görüntüleri İnceleniyor, CHP Heyeti Gülyazı Köyü'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement