Kaymakamın Projesi, İlçede Okuma Oranını Yükseltti - Son Dakika
Güncel

Kaymakamın Projesi, İlçede Okuma Oranını Yükseltti

Hizan Kaymakamı Yakup Bölükbaşı'nın girişimleriyle hayata geçirilen "Kitap Sayar" projesi, ilçede kitap okuma oranını yükseltti.

29.04.2016 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hizan Kaymakamı Yakup Bölükbaşı'nın girişimleriyle hayata geçirilen "Kitap Sayar" projesi, ilçede kitap okuma oranını yükseltti.

İlçedeki öğrencilere kitap okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla hazırlanan proje kapsamında, 5 bin 743 öğrenci ve 264 öğretmen, 28 bin 528 kitap okudu.

Kaymakam Bölükbaşı, yaptığı açıklamada, kitap okuma alışkanlığının kazandırılması için projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

Kitap okuma kampanyalarının devam edeceğini bildiren Bölükbaşı, şöyle konuştu:

"Kitap Sayar' projesi, Hizan Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürülüğü olarak çocuklarımıza okuma alışkanlıklarını kazandırmak amacıyla düzenlediğimiz bir projedir. Proje kapsamında her sınıfın okuması gereken kitaplar belirlenip, internet ortamında interaktif bir siteye yükleniyor. Çocuklar bu kitapları okuduktan sonra sınava girip kendi sınıflarına, yaş ve eğitim derecelerine göre sorulan soruları cevaplıyor. Soruları doğru yanıtlamaları halinde o öğrenci başarılı sayılıyor. Projemiz böyle bir sistem üzerine kuruludur. İlçede 5 bine yakın öğrencimiz bu sistemden istifade edebilecek şekilde 45 günlük bir sürede okuma kampanyasına tabi tutuldu. Bu projeyle ilçe genelinde 28 bin 528 adet kitap okundu. Kaymakamlık olarak bu kampanyada dereceye giren tüm sınıfların birincilerine tablet, ikincilerine kol saati, üçüncülerine ise MP4, ayrıca okul bazlı bir değerlendirme yaparak okullarında birinci olanlara da MP3 hediye etmeyi düşünüyoruz. Bunu mayıs ayında yapacağımız '1. Hizan Kitap Fuarı' ile bileştirerek, bu ödülleri dağıtacağız."

Bu proje sayesinde çocukların daha çok kitap okuduğunu kaydeden öğrenci velisi Ersin Aslan, çocuklarıyla ailece kitap okumaya başladıklarını bildirdi.

Öğrencilerden Sümeyye Ekinci de kaymakamlığın yaptığı bu kampanya sayesinde okumasını geliştirdiğini ifade ederek, "Soru çözmede kitap okumanın büyük faydasını gördüm. Soruları okurken çok daha iyi anlayabiliyorum. Ders notlarım daha iyi oldu. Arıtk daha çok kitap okuyorum. Kitap okumak çok yararlı." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kaymakamın Projesi, İlçede Okuma Oranını Yükseltti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement