Kaymakamlık lojmanı lüks villa ile takas mı edildi? İYİ Partili vekil bomba iddiayı Bakan Soylu'ya sordu - Son Dakika
Ekonomi

Kaymakamlık lojmanı lüks villa ile takas mı edildi? İYİ Partili vekil bomba iddiayı Bakan Soylu'ya sordu

Kaymakamlık lojmanı lüks villa ile takas mı edildi? İYİ Partili vekil bomba iddiayı Bakan Soylu\'ya sordu

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Antalya'nın Kaş ilçesindeki kaymakamlık evi ve 6 dairelik lojmanın iki lüks villa ile takas edildiğine dair iddiaları verdiği önerge ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu.

26.01.2021 15:24  Güncelleme: 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan Kaymakam evi ile kamu personelinin kullandığı 6 dairelik 3 katlı lojmanın, Çukurbağ Yarımadası'ndaki iki lüks villa ile takas edildiği iddia edildi.

İYİ PARTİLİ VEKİL SOYLU'YA SORDU

Sözcü'de yer alan habere göre, konuyu TBMM gündemine taşıyan İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, verdiği önerge ile takas iddiasını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu. Bahşi önergesinde şu ifadelere yer verdi:

"Mülkiyeti Antalya Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB)'na ait olan ve Kaş ilçe kaymakamının kullandığı, merkez Andifli Mahallesi 25 ada/3 nolu parselde bulunan kaymakam evi ile 6 daireden oluşan 3 katlı lojman binası ekonomik ömrünü tamamladı gerekçesiyle takas edilmesi kararlaştırılmıştır. Bu karardan sonra 21 Ağustos 2020 tarihinde Kaş Çukurbağ Yarımadası'nda yer alan ve 1289 metrekare büyüklüğe sahip 193 ada/3 parseldeki iki adet lüks villa ile takas işlemi gerçekleşmiştir"

Kaymakamlık lojmanı lüks villa ile takas mı edildi? İYİ Partili vekil bomba iddiayı Bakan Soylu'ya sordu
İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi

Bahşi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya şu soruları yöneltti:

  • Kaymakamlık Konutu ve lojmanları için biçilen değerin 8.069.943,75 TL olduğu doğru mudur?
  • Takas edilen 2 adet villa ve arazisi için 6.807.410 TL değer biçildiği doğru mudur?
  • Takas işleminin gerçekleştiği 21 Ağustostan 2 hafta önce Kaş'lı bir iş adamı tarafından Noter kanalıyla Kaymakam evi ve lojmanlar için 12 milyon TL teklif edildiği doğru mudur?
  • 12 milyon TL teklif eden iş adamının bir süre sonra yine Noter kanalıyla teklifini geri çekmesinin sebebi nedir?
  • 12 milyon TL teklif eden iş adamının Kaymakamlık Konutu ve lojmanları için biçilen değer olan 8.069.943,75 TL'ye almasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
  • Teklif edilen değer ile satın alınan değer arasındaki yaklaşık 4 milyon TL farktan dolayı Kamunun zarar etmesini nasıl karşılıyorsunuz?
  • Antalya YİKOB'un öncelikle kamu personelinin konut sorununa çözüm üretecek projeler geliştirmesi gerekirken villa takası yapmasını doğru buluyor musunuz?

Son Dakika Ekonomi Kaymakamlık lojmanı lüks villa ile takas mı edildi? İYİ Partili vekil bomba iddiayı Bakan Soylu'ya sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • asss: SEÇİM OLMALI ŞARTTTTT 34 19 Yanıtla
  • Şamil: Buralardan siz ekmek çıkmaz.Ülke için kafa yorun.Vizyonunuz büyük olsun.Dünya çapında adımlarla gelin.Şu işi zaten yapan bir ana muhalefet var.Ülkenin muhalefeti amatörde oynuyor.Profesyonel muhalefet istiyoruz. 14 29 Yanıtla profesyonel: senin gibi cahil yapılan yolsuzluğu susmasını mı bekilyorsun. Tabi alışmışsın yolsuzluğa çok normal geliyor deim. 15 4
  • adsız: şü an kim ne derse desin haklıyıda haksızıda savunan çok olur.bakalım mevlam neyler. hesap günü geldiğinde iftira atanla devlet malını çalanda gürür hesabını bu dünya malı için birbirimizi yemiyelim Allahın göstermiş olduğu hak yolunda ilerleyelim küfara hizmet etmiyelim. 27 9 Yanıtla
  • Batandaş: Ama ülkenin 4 milyon lirası çalındı diyor, hemde hemen hergün yüzlercesi yapılan basit bir işlemde. Bu işler yapılırken ülkenin vizyonundan sana bana ne pay çıkacak ?Hırsızlık yapan da yaptıranda buna göz yumanda olduğu sürece vizyon olsa ne olur? misyon olsa ne olur? Proje olsa ne olur? Haa !! diyecekseniz yahu siz şuçladıklarınızdan iyimisiniz ? Evet haklısınız derim. 30 2 Yanıtla
  • nadim: Bunların çapı bu kadar....Bu doğrumudur ? Şu doğrumudur ? Herhangibir siyaset var mı ? Ülkenin geleceği için, ekonominin gelişmesi için, sosyal devlet için gelir kaynaklarını nasıl elde edeceksiniz ? Bunlarla ilgili hiçbir konuşma yok...Koca ülkede kafa bulandıracak reha muhtar haberleri peşinde günleri geçiyor... 15 15 Yanıtla
  • Ertan: Bugün bir seçim olsa geçmiş seçimlerden farklı olacağı aşikar enflasyona yenik düşen vatandaş kim iyi kim kötü bakmaz asgari ücrete ve ayçiçek yağının fiyatına temel gıdaların zamların bakar libyaya karabağa uçağa yola bakmaz. Ya bir an önce çözüm bulurlar yada yüzde 40ı zor bulurlar saadete iyi partiye kadro sözü verirseniz belki o zaman 2 4 Yanıtla
  • Hüseyin : Bizlere düşen görev seçimde en iyisini bulmak seçim isteyenlere gelince zamanı gelince yapılacak seçilemeyenler birde aday olmayı bıraksa 5 0 Yanıtla
  • lolo : o ne demiş ??? 0 0 Yanıtla
  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.

  • Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi
    19:13 Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi

    Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitliğinin dünyada bir marka haline geldiğini belirterek, Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalıştıklarını ve Sahra Altı Afrika bölgesindeki faaliyetlerini artırdıklarını söyledi. Türk müteahhitlik firmalarının mart sonu itibarıyla 136 ülkede, 507 milyar dolar tutarında 12 binin üzerinde proje üstlendiği ifade edildi.

  • Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı
    18:45 Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı

    Et ve Süt Kurumu (ESK), bugün itibarıyla et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı. Kıymanın kilogramı 229 TL'den 279 TL'ye; kuşbaşının kilogramı ise 259 TL'den 319 TL'ye yükseldi. Fiyat zamları internet sitesinde yer almasa da mağazalarda güncel fiyatla satılmaktadır.

  • İSKİ'den vatandaşları uyardı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi adıyla dolandırıcılık!
    18:17 İSKİ'den vatandaşları uyardı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi adıyla dolandırıcılık!

    İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), son zamanlarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi adı kullanılarak yapılan dolandırıcılık olaylarına dikkat çekti. Vatandaşlar, bedava su arıtma cihazı vaadiyle aranarak dolandırılmaya çalışılıyor.


Advertisement