Kaymakamlık ve Belediyenin Desteğiyle Ev Sahibi Oldular - Son Dakika
Yerel

Kaymakamlık ve Belediyenin Desteğiyle Ev Sahibi Oldular

Malatya'nın Arguvan ilçesinde ihtiyaç sahibi yaşlı çift, Kaymakamlığın desteğiyle ev sahibi oldu.

07.01.2016 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'nın Arguvan ilçesinde ihtiyaç sahibi yaşlı çift, Kaymakamlığın desteğiyle ev sahibi oldu.

Yamaç Mahallesi'nde imkansızlıklar içinde yaşayan görme engelli Zeynep (62) ve rahatsızlığı bulunan Hüseyin Yılmaz (73) çiftini evlerinde ziyaret eden İlçe Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, ilgililere talimat vererek, çiftin sağlıklı bir ortamda yaşamasını sağladı.

Yılmaz çiftinin kızları Gülten Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kaymakam Yosunkaya'nın evlerine gelerek inceleme yaptığını anlattı. Yosunkaya'nın evlerini gördükten sonra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na talimat verdiğini aktaran Yılmaz, "Vakıf  Başkanı Şengül Üşen ve vakıf çalışanları mahallemize gelerek kaldığımız evi inceledikten sonra kış aylarında bu evde sağlıklı bir ortamda yaşayamayacağını rapor ederek çalışmalara başladılar" dedi.

Kaymakamın talimatıyla hemen ilçeye taşındıklarını anlatan Yılmaz, "Vakıf  2 yıl kiramızı karşıladı. Bu yıl da bize ev yapmak için ilçe belediyesi bize arsa tahsis eti. Vakıf tarafından 50 metrekare prefabrik ev yapıldı. Şimdi çok şükür evimiz oldu" diye konuştu.

Anne babasına kendisinin baktığını dile getiren Yılmaz, "Annem görme özürlü. Babam ise hasta. Onlara ben bakıyorum. Onların mağdur olmaması için evlenmedim. Evimiz harabe durumdaydı. Kış aylarında perişandık. Bu evde hastalanıyorduk. Geçimimizi sağlayacak durumda değildik. Sağ olsun Kaymakam Selçuk Yosunkaya bize yardım ederek bize başımızı sokacak bir ev yaptı. Allah bunlardan razı olsun. Ayrıca bize arsa tahsis eden Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş'a da teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kaymakamlık ve Belediyenin Desteğiyle Ev Sahibi Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement