Kaymaklı beldesinde "Tarla Günü" etkinliği düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Kaymaklı beldesinde "Tarla Günü" etkinliği düzenlendi

Kaymaklı beldesinde "Tarla Günü" etkinliği düzenlendi

Nevşehir'in Kaymaklı beldesinde deneme amaçlı ekilen fasulye hasadı dolayısıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Kaymaklı Belediyesi tarafından tarla günü etkinliği düzenlendi.

20.09.2021 15:17  Güncelleme: 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir'in Kaymaklı beldesinde deneme amaçlı ekilen fasulye hasadı dolayısıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Kaymaklı Belediyesi tarafından tarla günü etkinliği düzenlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığınca desteklenen Bitkisel Üretimi Geliştirme, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi ve Karantina Alanlarda Kuru Fasulye Tarımının Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında tohum hibe edilen çiftçi Mehmet Erdener'in tarlasında etkinlik düzenlendi.

Programda, Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde tarımın ne denli önemli olduğunun yeniden ortaya çıktığını belirtti.

Beldede dağıtımı yapılan "üstün-42" fasulye tohumundan istedikleri rekolteyi elde ettiklerini aktaran Çekiç, "Tarım bizim için hayati öneme sahip. Ülke olarak ata tohumumuza dönelim, kendi tohumlarımızı üretelim. Kuru fasulye çeşidinde 'üstün-42' adlı bir tohum üretildi. Geçen sene Tarım ve Orman Bakanlığımız yüzde 75'i hibe destekli verdiği tohum tabiri caizse diğer tohumlara fark attı. İnşallah bundan sonraki süreçte de fasulyede olduğu gibi patateste de kabakta da diğer ürünlerde de yerli tohuma dönmek zorundayız." dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Okan Yılmaz da dünyada artık tohumun bir silah olduğunu belirterek, "Gıda bir silah oldu. Bunların akışındaki zincir kopmalarının ülkeler arasında ne kadar büyük krizler meydana getirebileceğini pandemiyle beraber görmüş olduk. Ülkemiz kendi kendine yeterlilik anlamında hala gücünü koruyor." şeklinde konuştu.

Üstün-42'nin çok verimli olduğunu kaydeden Yılmaz, "Klasik tohumlar Nevşehir'de dekar başına ortalama 250 kilogram veriyordu. Ama bu tohumumuzun Nevşehir ortalaması 400 kilogram. Verim yaklaşık iki katına çıktı. Aynı zamanda yerli, lezzetli ve pazar değeri de olan bir çeşit. Fasulye başta olmak üzere diğer bütün tohumlarda da bunun geliştirilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Çiftçi Erdener ise geçen yıl da tarlasına aynı tohumu ektiğini, verimden memnun kaldığını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kaymaklı beldesinde 'Tarla Günü' etkinliği düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement