Kaymaz Beldesi Kuru Fasulye Festivali Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Kaymaz Beldesi Kuru Fasulye Festivali Yapıldı

Kaymaz Beldesi Kuru Fasulye Festivali Yapıldı

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesi Kaymaz beldesinde her yıl kutlanan Kaymaz Kuru Fasulye Festivali bu yıl da Subaşı mesire alanında yapıldı.

17.06.2013 10:19  Güncelleme: 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesi Kaymaz beldesinde her yıl Kültür ve Bahar Şenlikleri adı altında geleneksel olarak kutlanan Kaymaz Kuru Fasulye Festivali bu yıl da Subaşı mesire alanında yapıldı.

Etkinliğe; Sivrihisar Kaymakamı Hüseyin Çakırtaş, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Sivrihisar Belediye Başkanı Fikret Arslan, AK Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Davut Özen, CHP Sivrihisar İlçe Başkanı Hülya Aydın Cesur, BBP Sivrihisar İlçe Başkanı Fevzi Arı, Sivrihisar İl Genel Meclis Üyesi Rahime Turan, çevre ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri ve kalabalık halk topluluğu katıldı. Etkinlikte, Eskişehir Milletvekillerinden hiçbirinin olmaması dikkatlerden kaçmadı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Kaymaz Belediye Başkanı Ömer Gazi Geyik; Kültür ve Bahar Şenlikleri adı altında her yıl geleneksel olarak düzenledikleri geleneksel Kuru Fasulye Festivali'nin bu yıl 16'ncısını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Festivale ismini verilen Kaymaz kuru fasulyesinin Türkiye'nin her yerinde tanındığını söyleyen Geyik, "Fasulyemizin en büyük özelliği, bizim buradan çıkan sıcak suyla yetişmesindendir.

Festivaldeki amacımız, çevreyle bütünleşerek insanlar arası ilişkileri geliştirmek, dostlukları pekiştirmek, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek, mutlu bir toplum oluşturmaktır. İnsan olmanın en büyük özelliği, karşısındaki insana iyi ve hoşgörülü davranmak, bütün insanlığın huzuru ve mutluluğu için çalışmaktır. Bizler "Sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz" diyen Yunus Emre'nin yolunda yürümüşüzdür ve yüzyıllar boyunca yürümeye devam edeceğiz. Bu vesileyle etkinliğin yapılmasında yardımlarını esirgemeyen tüm arkadaşlara, başta Koza Altın İşletmeleri olmak üzere sponsor kurum ve kuruluşlara ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Katılımcılara, festivale adını veren meşhur Kaymaz kurulu fasulyesi yemeği ve etli pilav ikram edildi. Festivale katılanlar, sanatçılar Hakan Tosun, Hamiyet ve Ankaralı İbocan tarafından verilen konser coşkuyla izlendi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymaz Beldesi Kuru Fasulye Festivali Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement