Kayseri-Anne Adaylarına Doğum Valizi Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Kayseri-Anne Adaylarına Doğum Valizi Uyarısı

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Gökalp Öner, Babalarında doğum sürecine katılması anne adaylarına ayrı bir motivasyon katıyorö dedi.

27.12.2017 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Gökalp Öner, Babalarında doğum sürecine katılması anne adaylarına ayrı bir motivasyon katıyorö dedi. Diğer yandan Öner, anne ve baba adaylarını doğum valizi konusunda uyardı. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Gökalp Öner, son yıllarda doğum sürecinin adeta bir düğün hazırlığı gibi yapıldığını belirtti. Bu durumun anne adaylarına da motivasyon olduğunu ifade eden Öner, Doğum gebelik süreci sonrasında bebeğin kucağa alınması ile yaşanan mutluluk ve tarif edilemez duyguların yaşandığı özel bir süreçtir. Bu özel anın eksiksiz geçirilmesi için önceden bazı hazırlıklar yapılıyor. Oda süslemeleri, misafirlere ikramlar, doğum anını ve sonrasını ölümsüzleştirmek için profesyonel fotoğraf çekimi ve anne adayının saç ve yüz bakımı konusunda da hazırlıklar yapılıyor. Bizler de bu sürece destek veriyoruzö dedi.

DOĞUM VALİZİNDE NELER OLMALI

Anne ve baba adaylarının doğum öncesi doğum valizi hazırlamaları gerektiğini kaydeden Öner, valizde olması gerekenler konusunda da bilgi verdi. Öner, şunları söyledi Anne için doğum valizinde olması gerekenler, lohusa geceliği ve sabahlığı özellikle rahat emzirme amaçlı kullanılan bu geceliklerden ve takım olarak sabahlıklardan annelerimizin en az 3 adet edinmelerini tavsiye ederim. Hastanede doğum sonrası 1 gece kalacak bile olsa annelerin kanamaları olacağından tedbirli olmak gerekir. Kanamadan dolayı hastanede üşüdüğünüzü hissedebilirsiniz en az 2 çift çorap almanız ve rahat etmeniz için 3-4 adet hamile külotu gerekir.1 paket büyük boy ped özellikle doğum sonrasında rahat hareket etmek açısından önemlidir. Lohusa Tacı özellikle annelerin bebeklerini emzirirken saçlarının yüzünü kapatmasını engellemek için önerilir. Terlik özellikle doğum sonu ayaklarda ödem olabileceğinden 1 numara büyük alınmalıdır. Emzirme sütyeni, atleti ve göğüs kalkanı da emzirme de yardımcı olacaktır. Meme başı çatlak kremi de emziren annelerin göğüslerinde çatlak ve yara olmasını engel olur. Bazı annelerin meme başı içe dönük ise süt sağma makinesi veya hastanedeki süt sağma makinesine uyumlu göğüs pompa ucu bulunması da faydalı olur. Bakım ürünlerinden diş fırçası ve macunu, ıslak mendil ve vücut kremi de yanımızda bulunmalıdır. Sezaryen ile doğum yapanlarda 7 adet şeffaf su geçirmez yara bandı ve sütün erken gelmesi için rezene çayı da çantamızda hazır bulunması faydalıdır. Ayrıca bazen süt az gelip bebeğin kan şekeri düşmemesi için kullanılabilecek yeni doğan bebek maması ve kauçuk uçlu yeni doğan biberonu da çantada bulunmalıdır. Doğum valizinde bebek için ise en az 2 adet yıkanmış ütülenmiş yeni doğan kıyafet seti, 2 adet yelek veya hırka, 5 adet çıtçıtlı body, 2 adet yeni doğan tulumu,2 adet çorap ve önlük, 4 adet başlık, bebek yatağı için çarşaf ve 4 çift eldiven ve 2 adet pamuk içerikli battaniye bulunmalıdır. Ayrıca yeni doğan bebek bezi, yeni doğan ıslak mendili, pişik kremi de çantada bulunmalıdır. Oto koltuklarına uyumlu ana kucağı da bebeğin hastaneden taburcu olurken transferinde size yardımcı olurö Bazı anne ve baba adaylarının valizin içine hatıra defteri ve fotoğraf makinesi de koyduğunu anlatan Doç Dr. Öner, Çünkü doğum, düğün ve bayram gibi en mutlu günler arasında. Aileler de bu durumu ölümsüzleştirmek istiyorö dedi.

BABALARINDA DOĞUM SÜRECİNE KATILMASI MOTİVASYON SAĞLIYORö

Kadın Doğum Uzmanı Doç. Dr. Gökalp Öner, Babalarında doğum sürecine katılması anne adaylarına ayrı bir motivasyon katıyorö dedi. Öner, Doğum sonrası anne ile bebeğin ten tene teması da bebeğin anne ile uyumunu ve bağını arttırmaktadır. Göbek kordonunun erken kesilmesi yeni doğan bebeğin kordonundaki kan ve kök hücrelerinden faydalanmasını engellerken geç kesilmesi ise yeni doğan sarılığını arttırmaktadır. Yaptığımız doğum valizi önerisiyle de bu süreç eksiksiz tamamlanmaktadırö şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri-Anne Adaylarına Doğum Valizi Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement