Kayseri Askf'de Soykarcı Güven Tazeledi - Son Dakika
Güncel

Kayseri Askf'de Soykarcı Güven Tazeledi

Kayseri Askf\'de Soykarcı Güven Tazeledi

KAYSERİ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) 16'ncı Olağan Genel Kurulu'nda Musa Soykarcı yeniden başkan seçildi.

18.06.2017 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAYSERİ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) 16'ncı Olağan Genel Kurulu'nda Musa Soykarcı yeniden başkan seçildi.

Sümer Sahası'nda yapılan Genel Kurula  Vali Yardımcısı Baha Başçelik, Melikgazi Kaymakamı Ali Candan, Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdulkadir Akdeniz,  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, MHP İl Başkanı Baki Ersoy ile Kayseri spor Eski Başkanlarından Recep Mamur ve Ahmet Yıldız ile birlikte çok sayıda spor adamı katıldı.  Esnaf Sanatkarlar  ve Kredi ve Koperatifi Birlik Başkanı Mustafa Alan'ın Divan başkanlığı yaptığı genel kurulda faaliyet ve denetim ve raporlarının okunmasının ardından seçimlere geçildi. Seçime tek liste ile giren mevcut başkan Musa Soykarcı delegelerin oylarını alarak yeniden başkan seçildi. Seçimden sonrası konuşan Musa Soykarcı, şunları söyledi:

SOYKARCI, "SPOR ADINA EN BÜYÜK SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜYÜZ"

"Amatör Spor Kulübü Federasyonları 81 ilde Türkiye Amatör Spor Konfederasyonu şemsiyesi altında teşkilatlanmış, spor adına en büyük sivil toplum örgütüdür. İlçe belediye başkanları ilçelerinde faaliyet gösteren spor kulüplerine destek olmalıdır. İçerisinde bulunduğumuz Sümer Spor Tesisleri ve Amatör Evi'nin Türkiye'de bir benzeri bulunmamaktadır. Tesisin yapılmasında katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum. Mahalli İdareler'den gelen yazıya göre,  Belediyelerin görevleri gençlere spor malzemesi vermek, amatör spor kulüplerine ayni ve nakdi yardım yapmak, her türlü amatör spor karşılaşmaları düzenlemek, yurtiçi ve yurt dışı müsabakalarda üstün başarı gösteren sporcuları ödüllendirmek olarak sıralanmıştır. Aynı şekilde spora teşvik için Büyükşehir Belediyeleri bir önceki yıldan tahakkuk eden miktarın yüzde 12'sini, diğer belediyeleri için ise binde 12'sini geçemez ibaresi vardır. Yeni yönetimimizle gençlik kulüplerine nasıl destek olacağımıza dair çalışmalara hız kazandıracağız."

Konuşmanın ardından Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Musa Soykarcı, Kayseri Futbol eski İl Temsilcisi ve Amatör Spor Kulüpleri federasyon Başkan Vekili Rıfat Pekkan'a plaket verdi.

Soykarcı'nın  yönetim kurulu listesinde ise Hürriyet Yücel, Rıfat Pekkan, Mustafa Usta, Vedat Arıkan, Mustaaf Kurra, Yaşar Ekincioğlu, Mahmut Polat, Yılmaz Öztürk, Ali Ak, Sinan Duran, Ertuğrul Dilbaz, Osman Bıyık, Orhan Özaktı, Paşa Türkmen, Ali Rıza Karakullukçu, Ünal Çankaya, Mehmet Yücel ve Enes Aslantürk yer aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Askf'de Soykarcı Güven Tazeledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement