Kayseri Barosu Seçiminde Fetö Tartışması - Son Dakika
Güncel

Kayseri Barosu Seçiminde Fetö Tartışması

Kayseri Barosu Seçiminde Fetö Tartışması

Kayseri Barosu seçiminde FETÖ tartışmasıKAYSERİ Barosu Olağan Genel Kurulunda Başkan Fevzi Konaç'ın FETÖ üyelerine yönelik konuşmasına, kardeşi FETÖ operasyonundan tutuklu bulunan avukat Funda Aydın tepki gösterince, baro başkanı ve avukatlar tarafından sert eleştirilip salondan çıkması istendi.

08.10.2016 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Barosu seçiminde FETÖ tartışması

KAYSERİ Barosu Olağan Genel Kurulunda Başkan Fevzi Konaç'ın FETÖ üyelerine yönelik konuşmasına, kardeşi FETÖ operasyonundan tutuklu bulunan avukat Funda Aydın tepki gösterince, baro başkanı ve avukatlar tarafından sert eleştirilip salondan çıkması istendi.

Kayseri Barosunun 2016 yılı Olağan Genel Kurulu, şehir tiyatrosu sanonunda yapıldı. 4 adaylı genel kurulun faaliyet ve mali raporların konuşulmasının ardından söz alan Baro Başkanı Fevzi Konaç, 17 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası bazı çevrelerin Kayseri Barosunu 'FETÖ'cü Baro' olarak nitelendirilmeye çalıştıklarını iddia etti. Konaç yaptığı konuşmada, 'Baromuzun bir takım çevreler tarafından FETÖ'cü baro olarak nitelendirilmesi ve seçim malzemesi edilmesini kabul etmemiz söz konusu olamaz. Bunun için verdiğim mücadeleyi bir ben, bir de Allah biliyor. Hiçbir arkadaşımı suçları sabit olmadan suçlu ilan edemem. Biz, darbeye kadar FETÖ'cülerle işbirliği ile yaftalanmak için seçim malzemesi edildik. 17-25 ve daha sonra 15 Temmuz Darbe girişiminden sonra da cemaatteki arkadaşlarına sırt döndü sattı diye yaftalandık. Darbe girişiminde hayatını kaybeden 241 canımıza kıyanlara karşı gönlümde bir tek muhabbet varsa Allah beni affetsin. Babamda dahildir bunaö dedi.

Kardeşi Mahmut Aydın'ın FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandığını belirten avukat Funda Aydın, Baro Başkanı Konaç'a, konuşması sırasınrda oturduğu yerden laf atarak, tepki gösterdi. Bunun üzerine Baro Başkanı Fevzi Konaç, "Sen bunları burada konuşamazsın, Türkiyemizi ne hale getirdiğiniz ortada" dedi. Bazı avukatlar da kadın meslektaşları Aydın'a yönelik "Defolun gidin, çıkın dışarı" diyerek tepki gösterdi. Aydın kendisine tepki gösteren meslektaşlarına, "Masumluk karinesini tanımayan avukat olamazö dedi. Divan başkanı genel kurula ara verdi. Funda Aydın daha sonra genel kurul salonundan ayrıldı.

Yarın baroda yapılacak 1247 avukatın oy kullanacağı seçimde Ali Köse, Cavit Dursun, Kubilay Gürcan ve Mücahit Harmancı aday olarak katılıyor.

GÖRÜNTÜ BİLGİSİ

-Genel kurul salonundan genel görüntü

-Baro Başkanı Fevzi Konaç'ın konuşması

-Kardeşi FETÖ'den tutuklu Funda Aydın'ın tepkisi

-Barı Başkanı Fevzi Konaç ve diğer avukatların meslektaşına tepkisi

-Detay Görüntü

Haber-Kamera: Yasin DALKILIÇ KAYSERİ/DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Barosu Seçiminde Fetö Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement