Kayseri Büyükşehir Belediyesi 55 aileye 1100 damızlık koyun ve koç dağıttı - Son Dakika
Güncel

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 55 aileye 1100 damızlık koyun ve koç dağıttı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 55 aileye 1100 damızlık koyun ve koç dağıttı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kırsal alanlardaki gelir düzeyi düşük 55 aileye damızlık 1100 koyun ve koç hibe etti.

23.06.2021 18:24  Güncelleme: 19:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kırsal alanlardaki gelir düzeyi düşük 55 aileye damızlık 1100 koyun ve koç hibe etti.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kırsal alandaki gelir düzeyi düşük nüfusun yaşam standardının yükseltilmesi amacıyla koyun üretiminin yeniden canlandırılması için belediye tarafından "Küçükbaş Hayvancılık Projesi" hazırlandı.

Maliyeti 2 milyon lirayı bulan proje kapsamında 11 ilçedeki 55 aileye 1045 Akkaraman koyunu, 55 de Akkaraman koçu dağıtıldı.

Kadir Has Kongre Merkezi otoparkında gerçekleşen törende konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, proje kapsamında Akkışla, Bünyan, Develi, Felahiye, Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Tomarza, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerinde mera varlığı doluluk oranına göre 5'er mahalle tespit edildiğini belirtti.

Her ilçede 5 aileye, her aile içinse 19 Akkaraman koyun ve bir Akkaraman koç olmak üzere 20 küçükbaş hayvan verileceğini kaydeden Büyükkılıç, "Destek sağladığımız üreticiler de her yıl 5 adet bize yavru verecek. 4 senede vatandaşlarımızdan verdiğimizi alacağız. Üretmeye, 'kazan kazan' politikasıyla kazanmaya devam edeceğiz. Bizim bütçemize olan maliyeti 2 milyon lira. Küçükbaş Hayvancılık Projemiz sayesinde koyunlar artacak, meralar şenlenecek." ifadelerini kullandı.

Kayseri'nin 2020 yılında büyükbaş hayvan varlığında Türkiye'de 14. sırada olduğunu hatırlatan Büyükkılıç, bunun yeterli olmadığını, üst sıraları hedeflediklerini aktardı.

Programda AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ile İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin de birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Büyükkılıç ve diğer katılımcılar, ilçelere videokonferans yöntemiyle bağlanarak dağıtımı gerçekleştirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kayseri Büyükşehir Belediyesi 55 aileye 1100 damızlık koyun ve koç dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement