Kayseri?de 4 Şehit Yakını ile 2 Gaziye ?devlet Övünç Madalyası? Verildi - Son Dakika
Güncel

Kayseri?de 4 Şehit Yakını ile 2 Gaziye ?devlet Övünç Madalyası? Verildi

Kayseri?de 4 Şehit Yakını ile 2 Gaziye ?devlet Övünç Madalyası? Verildi

Kayseri'de 4 şehit yakını ile 2 gaziye 'Devlet Övünç Madalyası' verildiCUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kayseri'deki 4 şehit ailesi ile 2 malul gaziye gönderilen 'Devlet Övünç Madalyaları' düzenlenen tören ile hak sahiplerine Vali Orhan Düzgün tarafından verildi.

18.03.2016 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de 4 şehit yakını ile 2 gaziye 'Devlet Övünç Madalyası' verildi

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kayseri'deki 4 şehit ailesi ile 2 malul gaziye gönderilen 'Devlet Övünç Madalyaları' düzenlenen tören ile hak sahiplerine Vali Orhan Düzgün tarafından verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki törenle eş zamanlı olarak Kayseri Valiliği'nde de Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni düzenlendi. Törene Vali Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tuğgeneral İsmail Yalçın, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Halil Büyüknalbant, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Hv. Plt. Tuğgeneral Cemal Akyıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Vali Yardımcıları, ilçe kaymakamları, sivil ve askeri erkan, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, gaziler ve şehit yakınları katıldı. Vali Düzgün, Kayseri Valiliği Konferans Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada 'Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından tevcih edilen ve Sayın Cumhurbaşkanımız adına sizlere tarafımdan teslim edilecek olan 'Devlet Övünç Madalyası', Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve büyük Milletimizin sizlere vefasının bir sembolüdür ve nesilden nesile aktarılacak bir gurur kaynağıdır' dedi. Düzgün, vatan ve millet için canlarını ortaya koyan şehitlerin ve onların yakınlarının bugün gurur günü olduğunu dile getirdi.

Vali Düzgün, aziz vatanın korunması, ülkenin her köşesinde huzur ve güvenliğin, emniyet ve asayişin devamı için canını ortaya koyarak görevini yapan bütün kahramanlarla iftihar etiklerini ifade ederek, 'Şehitlik ve gazilik bu dünyada bir insanın ulaşabileceği en kutlu makamlardandır. İnancımıza göre; vatanları, milletleri için mücadele ederken hayatlarını kaybedenlerin makamının şehitlik olduğunu, ilahi emirde de 'Onlara ölüler demeyiniz, zira onlar diridirler' denildiğini biliyoruz? diye konuştu.

Konuşmasında, 'Şehadet mertebesine ulaşarak cennetin kapısı aralayan şehitlerimizin sayesinde bugün bu topraklarda bağımsız ve özgür olarak varlığımızı sürdürebiliyoruz' diyen Vali Düzgün, şehitler için Mehmet Akif Ersoy'un, 'Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker! Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer. Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhid'i, Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi. Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? Gömelim gel seni tarihe, desem sığmazsın. Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber, Sana agüşunu açmış duruyor Peygamber" dizelerini paylaştı.

Sınırlarda vatanı koruyan, şehirlerde terörle mücadele eden her kahraman askerin ve polisin bu vatan topraklarındaki ebedi varlığımızın birer sembolü ve güvencesi olduğunun altını çizen Vali Düzgün, şöyle devam etti:

'Şehitlerimiz ve gazilerimiz, gönüllerimizin en mutena köşesinde yer alırken; Vatanımızdan sonra Şehitlerimizin bizlere bıraktıkları en değerli emanetler siz çok kıymetli şehit aileleridir. Yakınlarını kaybetmenin acısını, şehit ailesi olmanın gururuna dönüştürmesini bilen, bu yüksek bilince ve ruha sahip olmanın canlı ifadeleri olan siz değerli şehit aileleri; Vatanımızı ve siz şehit ailelerini korumak ve kollamak bizlerin asli görevidir. Bu duygularla başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün gazi ve şehitlerimizi yeniden rahmetle, minnetle, hürmetle anıyor, Hayatta olan gazilerimize sağlıklı ömür dileklerimle şükranlarımı sunuyor, Şehitlerimizin kıymetli ailelerine ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum.'

ŞEHİT EŞLERİ MADALYALARINI ÇOCUKLARI İLE BİRLİKTE ALDI

Vali Düzgün, konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı adına 'Devlet Övünç Madalyası'nı hak sahiplerine takdim etti. Şehit Polis Memuru Soner Vural'ın eşi Keziban Vural 9 yaşındaki kızı Sude Nur Vural ile, Şehit Piyade Uzman Çavuş Soner Akbulut'un eşi Ayça Akbulut 3 yaşındaki kızı Ayşe Akbulut ile, Şehit Polis Memuru Resul Erdal Aydemir'in babası Mehmet Aydemir, Şehit Polis Memuru Ünal Kayhan'ın babası Ahmet Kayhan, Övünç Madalyalarını Vali Düzgün'den aldılar. Gazi Polis Memuru Ömer Faruk Altunel ve Gazi Jandarma Onbaşı Cuma Çıldır'a da Övünç Madalyaları Vali Düzgün tarafından verildi. Vali Düzgün ve beraberindekiler törenin ardından, düzenlenen kokteylde şehit aileleri ve gazilerle bir süre sohbet etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri?de 4 Şehit Yakını ile 2 Gaziye ?devlet Övünç Madalyası? Verildi - Son Dakika

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

  • Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı
    00:35 Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı

    Bursa İl Jandarma Komutanlığı, kentin kırsal bölgelerinde vatandaşların huzur ve güveni için uygulama gerçekleştirdi. Uygulama sonucunda çeşitli suçlardan aranan 25 kişi yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca, trafik denetimlerinde 72 araç sürücüsüne toplamda 233 bin lira idari ceza kesildi ve 24 araç trafikten men edildi.

  • Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı
    00:33 Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki trafoda çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Hastanenin elektriği tedbir amacıyla bir süre kesildi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.


Advertisement