Kayseri'de DURUŞMA ÖNCESİ, İSRAİL ALEYHİNE MİTİNG GİBİ GÖSTERİ(2)
TAMAMI BERAAT ETTİ
Mahkemede dinlenen 30 sanıktan 28'i, avukatları tarafından hazırlanan 4'er sayfalık metni okudu. Metinde, "Bizce maddi ve manevi olarak yargılandığımız konularda suç unsuru oluşmamıştır. İsrail adı terörle anılan bir ülkedir' 'ifadesi yer aldı. Sanıklardan ikisi savunmasında "Böyle bir dava yüzünden bile yargılanmamız üzücüdür. Zira yargılanan biz değil, İsrail devleti olmalıydı" dedi. Duruşma sonunda sanıkların tamamı beraat etti.
EYLEM YOKTU
Sanıkların avukatı Fevzi Konaç, "Çok şükür ki bundan böyle Türkiye'de, terörist bir ülke olan İsrail için 'kahrolsun' demek suç sayılmayacaktır. Yargılanan kardeşlerimiz için 4'er sayfalık savunma hazırladık. Savunmada, maddi ve manevi suç unsuru olmadığını vurguladık. 'Kahrolsun İsrail' demek, adı terör olayları ve terörizmle anılan bir devlete hakaret değildir. Maç sırasında gençlerimiz, demokratik haklarını kullanmış, sözlü protestoda bulunmuştur. Ortada bir şiddet veya fiili bir eylem de yoktur. O nedenle tüm kardeşlerimiz berat ettiler. Hak yerini buldu" diye konuştu.
İSRAİL BAYRAĞI YAKTILAR
İstanbul başta olmak üzere çeşitli illerden bu duruşma için Kayseri'ye gelenler, toplandıkları Cumhuriyet Alanı'nda İsrail Bayrağı yaktıktan sonra otobüslerine binerek, Kayseri'nin Talas ilçesi Reşadiye Mahallesindeki, Mavi Marmara gemisinde öldürülen Furkan Doğan'ın mezarını ziyaret etti.
DÖ,VD(OE/COŞ) - Kayseri
Son Dakika › Güncel › Kayseri'de Duruşma Öncesi, İsrail Aleyhine Miting Gibi Gösteri(2) - Son Dakika