Kayseri'de Eğitime Hayırsever Desteği - Son Dakika
Güncel

Kayseri'de Eğitime Hayırsever Desteği

Kayseri\'de Eğitime Hayırsever Desteği

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Develi Seyrani Kampüsü'ne yeni bir eğitim bloğu yapılması için hayırsever Palamut Ailesi ve Erciyes Üniversitesi arasında protokol imzalandı.

04.11.2015 19:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Develi Seyrani Kampüsü'ne yeni bir eğitim bloğu yapılması için hayırsever Palamut Ailesi ve Erciyes Üniversitesi arasında protokol imzalandı.

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen imza törenine hayırsever Mehmet Palamut, Yusuf Palamut, Fatma Türkan Palamut'un yanı sıra, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Kaymakam Harun Başıbüyük, AK Parti Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu, Develi Seyrani Vakfı Başkanı Suat Köylüoğlu katılırken, Erciyes Üniversitesi'nden ise Vekil Rektör Prof. Dr. Hamza Çakır, Rektör Yardımcıları ve davetliler katıldı. Hayırsever Palamut ailesi, Erciyes Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı ile birlikte hazırlanacak olan proje ile Erciyes Üniversitesi Develi Seyrani Kampüs alanına 7. Eğitim Bloğu Binası'nı inşa ederek, Erciyes Üniversitesi'ne bağışlayacak. Yaptırılacak binaya ise hayırseverler tarafından önerilen 'Mehmet Palamut Eğitim Bloğu' adı verilecek.

Erciyes Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır protokol imza töreninin ardından yaptığı konuşmada hayırsever aileye teşekkürlerini sunarak bir şehrin gelişmesinde üniversitelerin büyük katkısının olduğunun altını çizdi. Çakır, "Bir şehrin çehresinin, kültürünün yaşam tarzının değişe bilmesi için mutlaka bir üniversite olması gerekir. Bir üniversite olmadan siz orada bu değişimleri yapamazsınız. Alt yapı, fiziki mekanı, ulaşımı ve güzel insanlarıyla Develi bunu hak ediyor" dedi. Develi'ye Seyrani Üniversitesi'nin kurulması adına çalışmaların başlayacağını belirten Çakır, "İnşallah bundan sonraki imzaların ilki Seyrani Üniversitesi adına olacak ve bundan sonraki protokolde şahit olarak bulunacağız" diye konuştu.

Develi'ye üniversitenin kurulması ile birlikte Erciyes Üniversitesi'nin omuzlarının üzerindeki yükün azalacağını belirten Prof. Dr. Çakır, "Ben de sizler gibi bu yola baş koydum elimden geleni yapacağımdan emin olabilirsiniz. Hayırlı uğurlu olsun, hayırseverimize bir kere daha teşekkür ediyorum" diye konuştu. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri'de Eğitime Hayırsever Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement