Kayseri'de KAYMEK Kitap Okuma Yarışması düzenlendi - Son Dakika
Eğitim

Kayseri'de KAYMEK Kitap Okuma Yarışması düzenlendi

Kayseri\'de KAYMEK Kitap Okuma Yarışması düzenlendi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini yürüten KAYMEK'in 'Kitap Seç, Oku, Yarış, Kazan' sloganıyla gerçekleştirdiği 'KAYMEK Kitap Okuma Yarışması'nın ikincisi düzenlendi. Yarışmaya Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun 'Yaban' ve İskender Pala'nın 'Od' isimli kitaplarından yarışmaya katılmak için toplam 1968 kişi başvurdu. Kahoot sistemi üzerinden yapılan yarışmada en çok doğruyu en hızlı sürede yaparak ilk 3'e girenlere ödül verildi.

03.06.2023 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini yürüten Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş.'nin (KAYMEK), 'Kitap Seç, Oku, Yarış, Kazan' sloganıyla gerçekleştirdiği 'KAYMEK Kitap Okuma Yarışması'nın ikincisi düzenlendi.

Geleneksel hale getirdiği yarışmalarla bireylerin düşünce ve ifade dünyalarını zenginleştirmeyi amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, 'Kitap Seç, Oku, Yarış, Kazan sloganıyla düzenlenen yarışmanın 2'ncisi gerçekleşti. Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen KAYMEK Kitap Okuma Yarışması'na Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan ve Büyükşehir Belediyesi İşletmeler ve İştirakler Daire Başkanı Cenani Ayaydın, yarışmacılar ve aileleri katıldı. 21 Mayıs'ta başvuruları tamamlanan Kitap Okuma Yarışması'na Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun 'Yaban' isimli kitabından yarışmaya katılmak için 1149, İskender Pala'nın "Od" isimli kitabından yarışmaya katılmak için ise 819 kişi başvuru yaptı. Belirlenen kitap ve kitabın yazarını konu alan 4 şıktan oluşan 10 adet soru sorulan kitap yarışmasına yoğun ilgi gösterildi. Kahoot sistemi üzerinden yapılan yarışmada en çok doğruyu en hızlı sürede yaparak ilk 3'e girenlere ödül verildi.

Büyük heyecana sahne olan yarışmada, İskender Pala'nın 'Od' isimli kitabından çıkan sorulara verdiği cevaplarla birinci olan Hatice Demirbaş'a 4 bin TL, Zehra Kürt'e 3 bin TL, üçüncü olan Semra Yiğit'e ise 2 bin TL takdim edildi. Öte yandan Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun 'Yaban' isimli kitabından sorulan sorulara verdiği cevaplarla ise birinci olan Sudenur Çetin'e 4 bin TL, ikinci olan Nilgün Yıldırım'a 3 bin TL, üçüncü olan Şerifenur Eren'e ise 2 bin TL ödül verildi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Eğitim Kayseri'de KAYMEK Kitap Okuma Yarışması düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Afyonkarahisar Emirdağ'da Kitap Okuma Etkinlikleri Artacak
    12:45 Afyonkarahisar Emirdağ'da Kitap Okuma Etkinlikleri Artacak

    Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, kitap okuma konusunda gerçekleştirilecek etkinliklerin arttırılmasının önemli olduğunu belirterek, bu yönde yapılacak çalışmaları destekleyeceklerini ifade etti. Emirdağ İlçe Halk Kütüphanesinde düzenlenen 60. Kütüphane Haftası etkinliğine katılan Bilici, en çok kitap okuyanlara derecesine göre kitap, kitap kurdu belgesi ve hediyeler takdim edildiğini söyledi. Kaymakam Bilici, ilçede bu tür etkinlikleri artırmak ve teşvik etmek için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

  • Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı, meslek liselerinin eğitim kalitesini arttırmaya önem veriyor
    12:40 Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı, meslek liselerinin eğitim kalitesini arttırmaya önem veriyor

    Emirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret eden Kaymakam Osman Bilici, okulun genel durumu hakkında bilgi aldı ve öğretmenlerle bir araya geldi. Kaymakam Bilici, öğretmenlerin eğitim kalitesini artırma çalışmalarını desteklediğini belirterek, öğrencilerle de yakından ilgilendi.

  • Karatay Tabiat Mektebi'nde Eğitimler Başladı
    12:36 Karatay Tabiat Mektebi'nde Eğitimler Başladı

    Konya'nın Karatay ilçesinde eğitim çağındaki çocuklar için kurulan Karatay Tabiat Mektebi'nde eğitimler başladı. İlkokul ikinci sınıf öğrencileri doğayı keşfederken eğlenceli etkinliklere katılacak.

  • Lenfoma kanseri olan öğretmen, zorluklara rağmen öğrencilerini geleceğe hazırlıyor
    12:09 Lenfoma kanseri olan öğretmen, zorluklara rağmen öğrencilerini geleceğe hazırlıyor

    Bitlis'teki 8 Ağustos İlkokulu'nda görev yapan ve trafik kazasında bir bacağını kaybeden lenfoma kanseri Uğur Taşkaya, yaşadığı zorluklara rağmen öğrencilerini geleceğe hazırlıyor. 6 yaşında trafik kazası sonucu bacağını kaybeden Taşkaya, eğitim hayatını sürdürerek Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu. Mezun olduğu okula öğretmen olarak atanan Taşkaya, lenfoma kanseri teşhisi konulmasına rağmen mesleğini sürdürüyor ve öğrencilerine ilham oluyor.

  • Bayburt Üniversitesi 2022-2023 Sürdürülebilirlik Raporunu Yayımladı
    12:07 Bayburt Üniversitesi 2022-2023 Sürdürülebilirlik Raporunu Yayımladı

    Bayburt Üniversitesi, 2022-2023 Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımlayarak gelecek yıllarda sürdürülebilirlik faaliyetlerini daha da güçlendirmeyi hedeflediğini açıkladı. Rapor, Türkiye'nin Sürdürülebilir Kalkınma Amacı'na uyum sağlama çabalarını ve Bayburt Üniversitesinin kurumsal dönüşüm kapasitesini vurguluyor. Ayrıca, raporda sürdürülebilirlik etkinlikleri, farkındalık ve eğitim çalışmaları ile Bayburt Üniversitesinin politikaları ve projeleri de yer alıyor.

  • Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Beycik İlkokulu öğrencilere bayramlık kıyafet hediye etti
    11:51 Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Beycik İlkokulu öğrencilere bayramlık kıyafet hediye etti

    Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan bayramlık kıyafetleri Beycik İlkokulu'ndaki 120 öğrenciye hediye etti. Solmaz, projenin amacının samimiyet ve sevgi olduğunu belirterek, çocukların bayrama daha coşkulu ve mutlu girmelerini sağladıklarını ifade etti.

  • Kayseri'de Lise Öğrencileri Han Duvarları Şiirini Öğrendi
    11:48 Kayseri'de Lise Öğrencileri Han Duvarları Şiirini Öğrendi

    Kayseri'de bulunan Mustafa Özkan Anadolu Lisesi öğrencileri, Faruk Nafiz Çamlıbel tarafından yazılan Han Duvarları şiirini, şiirin bir bölümünün yazıldığı İncesu Kara Mustafa Paşa Külliyesi'nde gördükleri ders ile öğrendiler. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Sınıfım Kayseri' Projesi kapsamında öğrencilerin tarihi mekanlardaki dersleri sürüyor.

  • Samsun'da Ana Sınıfı Öğrencileri Ramazan Coşkusunu Yaşadı
    11:40 Samsun'da Ana Sınıfı Öğrencileri Ramazan Coşkusunu Yaşadı

    Samsun'un Canik ilçesinde bulunan Cahit Zarifoğlu İlkokulu ana sınıfı öğrencileri, 'Daha Zengin Bir Eğitim İçin Kültür ve Dilde Birlikte Büyümek' e-Twinning projesi kapsamında ramazan etkinliği düzenledi. Öğrenciler, yöresel kıyafetler giyerek okul koridorlarında maniler okuyup davul çaldı. Etkinlikle öğrencilere manevi değerleri aşılamak amaçlandı ve çocuklar eğlenceli bir zaman geçirdi.

  • Denizli'de depremde hayatını kaybeden ailenin ismi kütüphaneye verildi
    11:37 Denizli'de depremde hayatını kaybeden ailenin ismi kütüphaneye verildi

    Denizli'nin Kale ilçesindeki Narlı İlkokulu'nda yapılan kütüphaneye, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden Yalçın ailesinin ismi verildi. Enver Güner'in başvurusu sonucunda oluşturulan kütüphane, Yalçın ailesinin anısını yaşatacak bir mekan olarak hizmet verecek.

  • Bodrum Belediyesi Yalıkavak Anaokulu'nun Temeli Atıldı
    11:35 Bodrum Belediyesi Yalıkavak Anaokulu'nun Temeli Atıldı

    Bodrum Belediyesi, vatandaşların katıldığı törenle Yalıkavak Anaokulu'nun temelini attı. Anaokulu, kış nüfusunun yüksek olması ve taleplerin artması üzerine planlanmıştır. Temel atma törenine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın temsilcisi ve diğer yetkililer katıldı. Anaokulu, 2024-2025 eğitim öğretim yılında faaliyete geçmesi hedeflenmektedir.

  • Düzce Gençlik Merkezi, Yunus Efendi İlkokulu'nu Renklendiriyor
    11:18 Düzce Gençlik Merkezi, Yunus Efendi İlkokulu'nu Renklendiriyor

    Düzce Gençlik ve Spor Müdürlüğüne bağlı gönüllü gençler, Yunus Efendi İlkokulu öğrencilerinin daha canlı ve enerjik dolu bir ortamda öğrenim görmesi için okulu renklendirdi. Gençlik Merkezi tasarım ekibi ve Genç Hemşireler topluluğu tarafından yapılan boyamalar, öğrencilerin dikkatini çekiyor.


Advertisement