Kayseri'de Kurban Satış ve Kesim Yerleri ile Kesim Ücretleri Belirlendi - Son Dakika
Yerel

Kayseri'de Kurban Satış ve Kesim Yerleri ile Kesim Ücretleri Belirlendi

Kayseri'de kurban satış ve kesim yerleri ile kesim ücretleri belirlendi.

03.11.2011 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de kurban satış ve kesim yerleri ile kesim ücretleri belirlendi.

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan, yaptığı açıklamada, Kocasinan ve Melikgazi Belediyeleri tarafından kurban satış ve kesim yerlerinin belirlendiğini kaydetti.

Kocasinan Belediyesi sınırlarında Argıncık Horsana Caddesi ile Oruçreis Mahallesi Karpuzatan Hayvan Borsası'nın kurban satış yeri olarak belirlendiğini ifade eden Alan, şu bilgileri verdi:

"Kocasinan Belediyesi, kurban kesim yerlerini de Mimarsinan, Fatih, Ziya Gökalp, Yeni Mahalle, Gazi Osman Paşa, Argıncık, Erciyes, Beyazşehir, Erkilet M. Akif Ersoy, Yeşil Mahalle ve Turgut Reis mahallelerindeki pazar yerleri ile Karpuzatan Et Kombinası olarak belirledi. Melikgazi Belediyesi ise Yıldırım Beyazıt Mahallesi 30 Ağustos Bulvarı eski kum ocağı yanı, Yeniköy Mahallesi mezarlık karşısı, Osman Kavuncu Mahallesi Ahmet Gazi Ayhan Bulvarı ve İldem otobüs son durağı ile mezarlık arasındaki boş alanı, kurban satış yeri olarak belirledi. Melikgazi'de kurbanlıklar, Yıldırım Beyazıt, Hürriyet, Keykubat, Belsin, Osmanlı, Danişment, Anbar, Gökkent, Kılıçaslan, Altınoluk, Yeniköy, İldem, TOKİ, Mimsin ve Esenyurt mahallelerindeki kapalı pazar yerlerinde kesilecek."

Alan, kurban kesim ücretlerinin ise büyükbaş hayvan için kesme, yüzme ve sekiz parçaya ayırma 120 lira, küçükbaş hayvan için kesme, yüzme ve dört parçaya ayırma 30 lira, büyükbaş hayvan baş kesimi için 40 lira, küçükbaş hayvan baş kesimi için 20 lira olarak belirlendiğini kaydetti.

Kurbanlıkların, Hayvanları Koruma Kanununun 12. Maddesi gereği, hayvanın korkutulmadan, en az acı verecek şekilde hijyenik kurallara uyularak, kesim belgesi bulunan kasaplarca kesilmesi gerektiğini vurgulayan Alan, vatandaşlardan yasalara, çevre ve sağlık koşullarına uymalarını da istedi.

- KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kayseri'de Kurban Satış ve Kesim Yerleri ile Kesim Ücretleri Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement