Kayseri?de Madencilerden 'Ekmeğimizle Oynamayın' Eylemi - Son Dakika
Güncel

Kayseri?de Madencilerden 'Ekmeğimizle Oynamayın' Eylemi

Kayseri?de Madencilerden \'Ekmeğimizle Oynamayın\' Eylemi

Koza Altın İşletmeleri'nde çalışan işçiler için meydanlara inme kararı alan Türkiye Maden İşçileri Sendikası, bu yöndeki ilk eylemini Kayseri'de yaptı.

11.12.2014 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koza Altın İşletmeleri'nde çalışan işçiler için meydanlara inme kararı alan Türkiye Maden İşçileri Sendikası, bu yöndeki ilk eylemini Kayseri'de yaptı. Eylemde hükümete seslenen işçiler ve aileleri, 'Ekmeğimizle oynamayın' çağrısı yaptı.

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen işçilerle aileleri ve çocukları 'Sadaka değil iş istiyoruz', 'İmtiyaz değil hakkımızı istiyoruz', 'Yine mi işsizlik', 'Ekmek kapımızı açın, işimizi geri istiyoruz', 'Hükümet amca babama işini geri ver' yazılı pankartlar taşıdı. Polis eylemin yapıldığı alana şerit çekti. Sık sık 'Çalışma hakkımız engellemez', 'İş bizim hakkımız söke söke alırız', 'İş ekmek yoksa barış da yok' gibi sloganlar atan maden işçileri adına basın açıklamasını Türkiye Maden İşçileri Sendikası Teşkilatlandırma Sekreteri Hasan Hüseyin Yıldız okudu. Eyleme Gümüşhane'den, Eskişehir'den, İzmir'den, Tokat'tan ve Kayseri- Himmetdede'den maden işçilerinin geldiğini dile getiren Yıldız, 4 maden ocağının bulunduğu illerde sırasıyla eylemler yapılacağını ve haksızlığın son bulmasının isteneceğini söyledi.

İŞÇİLER HALAY ÇEKEREK TEPKİLERİNİ DİLE GETİRDİ

Yapılan basın açıklamasının ardından işçiler bir süre daha slogan attı ve davul-zurna eşliğinde halay çekerek, tepkilerini dile getirdi. Eylem sırasında işçi yakınları da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a manilerle seslendi ve ocakların yeniden üretim yapması için çağrıda bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri?de Madencilerden 'Ekmeğimizle Oynamayın' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement