Kayseri'de Paramotor Turları Başladı - Son Dakika
Yerel

Kayseri'de Paramotor Turları Başladı

Kayseri’de paramotor turları başladı.

13.04.2014 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de paramotor turları başladı.

Kayseri'nin manzarasını gök yüzünden seyretmek isteyen Kayserililer için paramotor turları başladı. Ali Dağı'nda bulunan Model Uçak Pisti'nde hizmete sunulan paramotor, binicilerine unutulmaz anlar yaşattı. Kayserili paramotor binicisi Atilla Yıldız, "Bugün paramotor ile uçacağız. Paramotor yamaç paraşütünün motor takılmış halidir. Motorla uçabilen bir araçtır. Ben bugün ilk defa uçacağım. Daha önce arkadaşlarım uçmuştu. Bugün bende bu heyecanı tadacağım" dedi.

Paramotor Pilotu Hacı Ceylan da, paramotor hakkında bilgiler verdi. Ceylan, "Paramotor yamaç paraşütünün motorlu halidir. İstediğiniz yere isteğiniz gibi istediğiniz zaman da rahat bir şekilde taşıması kolay olduğu için istediğiniz yerden kalkabileceğiniz bir hava aracıdır. Kullanabileceğimiz en hafif hava araçlarından bir tanesidir. Yamaç paraşütü eğitimi aldıktan sonra paramotor eğitimini alıyorsunuz. İstediğiniz zaman uçmaya başlıyorsunuz. Paramotor güvenlidir. Sadece hangi saatte uçmak istediğinizi bilmeniz gerekiyor. Sabahın erken saatlerinde ve rüzgarın 10 kilometre hızı geçmediği zamanlar uçabilirsiniz. Onun dışında kesinlikle yaz sıcaklarında binilmesini tavsiye etmiyoruz. Çok sıcak olduğu için soluğu 100 kilometre uzaklıkta alabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Bir başka binici paramotor binicisi ise, "Paramotor Kayseri'de yeni başlamış bir eğlence oldu hafta sonlarımızı güzelce değerlendirmek için. Kayseri'ye tüm gençlere, heyecan tutkunu arkadaşlarımızı paramotorla uçmak için uçuş pistimize bekliyoruz" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayseri'de Paramotor Turları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement