Kayseri'den kısa kısa - Son Dakika
Güncel

Kayseri'den kısa kısa

Kayseri\'den kısa kısa

Kayseri Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında vatandaşları sosyal mesafe ve kontrollü hayat konusunda uyarıyor.

04.06.2020 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında vatandaşları sosyal mesafe ve kontrollü hayat konusunda uyarıyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, tüm dünyayı etkisi altına alan salgında Türkiye önemli bir mücadele örneği göstererek süreci en iyi yöneten ülkelerin başında yer aldı.

Kayseri'de de zabıta ekipleri, yeni normale geçilen bugünlerde, rehavete kapılmadan sosyal mesafenin korunması, maske takılması ve temizlik kurallarına uyulması konusunda şehrin tüm bölgelerinde araçlardan anonslar yaparak vatandaşları uyarıyor.

Başkan Büyükkılıç, çocuklarla buluştu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Spor AŞ'nin düzenlediği etkinliği kapsamında, 6 saatlik sokağa çıkma izninde 18 yaş altındaki gençlerle neşeli bir gün geçirdi.

Spor AŞ, çocuk ve gençlerin gönüllerince eğlenebilmesi amacıyla İnönü Parkı'nda "Sokakta Şenlik Var" adıyla bir etkinlik düzenledi.

Çocuk ve gençlerin mutluluklarını paylaşmak isteyen Büyükkılıç da etkinliğe katıldı. Sosyal mesafeye sürekli dikkat eden ve gençleri de bu konuda sık sık uyaran Büyükkılıç, maske, mesafe ve temizlik konusunda ne kadar hassasiyetle davranılması gerektiğini bir kez daha anlattı ve maskesi olmayan çocuklara maske takarak örnek oldu.

Talas'a 20 bin metrekare yeşil alan kazandırılıyor

Talas Belediyesi, Ali Dağı eteğindeki 20 bin metrekare yeşil alanı ilçeye kazandıracak.

"Ali Dağı 360" olarak bilinen yürüyüş parkurunun başlangıç noktasında yapımına başlanan projeyle, bölgede yeşil alan oluşturulacak.

Paraşüt iniş alanının bir benzeri olacak bölgede, Ali Dağı çevresinde yürüyüş veya bisiklet turu yapanların dinlenip, çay kahve içebilecekleri mekanlar oluşturulacak.

Alanda toplam 425 metrekare kafeterya ve sosyal tesisler yer alacak. Ayrıca mescit, abdesthane ve tuvaletler de bulunacak.

Projede, Ali Dağı'nın doğal bitki örtüsüne uygun renk ve nitelikte malzemeler kullanılacak.

Kocasinan'da altyapı ve asfalt çalışmaları

Kocasinan Belediyesinin, Barbaros Mahallesi'nde gerçekleştirdiği altyapı ve asfalt çalışmaları tamamlanarak, vatandaşların hizmetine sunuldu.

Çalışmaları kontrol eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, belediye olarak her alanda yatırımların yoğun şekilde devam ettiğini ve program dahilinde her gün bir mahallede çalışma yaptıklarını ifade etti.

Melikgazi'de 20 bin ağaç dikildi

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, "5 Haziran Dünya Çevre Günü" dolayısıyla yaptığı açıklamada, ilçede çevre için önemli çalışmalar yapıldığını ve kısa zaman içinde 20 binin üzerinde ağaç dikilerek çevreye katkı sağlandığını belirtti.

Palancıoğlu, Melikgazi'de günlük 450 ton çöp ve 25 ton geri dönüşüm malzemesi toplanarak ekonomiye katkı sağlandığını kaydetti.

Dindar'dan, Sultan Sazlığı Milli Parkı Rehabilitasyon Merkezinde inceleme

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Harun Dindar, Sultan Sazlığı Milli Parkı Ramsar Alanı içerisinde yer alan Kuş Rehabilitasyon Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Burada yapılan bilgilendirmede, 300'den fazla kuş çeşidiyle biyoçeşitlilik yönünden çok zengin olan Sultan Sazlığı Milli Parkı'nda yaralı yaban hayvanlarına artık anında ve yerinde müdahale edilebileceği belirtildi.

Yaralı olarak duyarlı vatandaşlar tarafından bulunan kızıl şahin, leylek, puhu ve arı kuşuna ilk tedavilerinin yapıldığı kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kayseri'den kısa kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi
    01:40 Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi

    Denizli'nin Tavas ilçesinde 10 gün önce 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde, bugün yeni bir kaza meydana geldi. Otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza; Tavas ilçesi Güzelköy Mahallesi Dümberek mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 19 gün önce 4 ölümlü bir kazananın yaşandığı aynı mevkide karşı yönlerden gelen kamyonet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonet yola devrilirken, otomobil ise yol kenarındaki yağmur suyu tahliye kanalını da aşarak tarlaya savruldu. Kazada, kamyonet sürücüsü İ.H.M. ile otomobilde bulunan Hakan İ. ve Levent C. yaralandı. Karahisar ve Tavas itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan kurtarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulanslarla hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aynı bölgede 9 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Mehmet Fışkınlı (50) yönetimindeki 20 B 4012 plakalı otomobil ile Yusuf Yusmak (16) idaresindeki plakasız motosiklet ile çarpışmıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Yusuf Yusmak ile motosiklette yolcu konumundaki Yavuz Yumaç (14) ve otomobil sürücüsü Mehmet Fışkınlı yaşamını yitirmişti.

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.

  • Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı
    01:27 Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı

    Hatay Emniyet Müdürlüğü, Dörtyol ilçesinde bir iş yerinden çalınan 150 bin TL değerindeki ikinci el malzemelerin şüphelilerini yakaladı. Şüpheliler, adli işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

  • Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
    01:27 Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 23 yıl 9 ay 20 gün hapis cezasıyla aranan şahıs, Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi. H.E.D. isimli şahıs, hırsızlık suçundan aranıyordu ve gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

  • İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı
    01:26 İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen evden hırsızlık ve motosiklet hırsızlığı olaylarının şüphelileri, emniyet güçleri tarafından yakalandı. İskenderun'da yaşanan 3 ayrı evden hırsızlık olayının şüphelisi A.S.Ç. tutuklanırken, bir motosiklet hırsızlığı olayının şüphelisi İ.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Olayda yaralanan olmadı.

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.


Advertisement