Kayseri'den kısa kısa - Son Dakika
Güncel

Kayseri'den kısa kısa

Kayseri\'den kısa kısa

Talas Belediyesi Kayseri Sahne Tiyatrosu, "Erkeğin Elinin Hamuru" adlı oyunu online sahneledi.

13.10.2020 16:09  Güncelleme: 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Talas Belediyesi Kayseri Sahne Tiyatrosu, "Erkeğin Elinin Hamuru" adlı oyunu online sahneledi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde ev hayatının anlatıldığı oyun, belediyenin meclis salonunda sahnelendi.

Talas Belediyesi'nin sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınla aktarılan oyunda pandemi tedbirleri ve uyulması gereken kurallar hatırlatılıyor, aile reisi Muhittin'in evde kalmak zorunda olduğu günlerdeki sıkıntıları perdeye yansıtılıyor.

Melikgazi'de 3 yeni yatırım

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ilçeye bir okul, sağlık ocağı ve cami yapılacağı müjdesi verdi.

Palancıoğlu, ekim ayı meclis toplantısında hayırsever Hacı Mehmet Yıldırım'ın şartlı bağış talebi olduğunu belirterek, Konaklar mevkinde bir okul, Germir Mahallesi'nde ise sağlık ocağı ve bir cami yapılacağını aktardı.

Hizmet ve yatırımların sayısı arttıkça vatandaşların da şartlı bağış taleplerinde artış olduğunu belirten Palancıoğlu, "Her gün yeni hayırseverlerin bizlere müracaatları var. Okul, sağlık ocağı, cami gibi yerler yaptırmak istiyorlar. Biz de bir nevi kendilerine aracı oluyoruz. Mimari, statik ve tesisat projesi belediyemize ait olmak üzere hayırseverlerle işbirliği içinde çalışıyoruz. Bütün hayırseverlerimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ulaşım AŞ'nin mahir elleri belgelerini aldı

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, "Mahir Eller Projesi" kapsamında Kayseri'de nitelikli iş gücüne katkı sunmak amacıyla gerçekleştirilen mesleki yeterlilik sınavını başarıyla tamamlayan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ çalışanlarına belgelerini verdi.

KTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, odada gerçekleşen törene KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy ve Kayseri Ulaşım AŞ Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu katıldı.

Gülsoy, 178 kişinin eğitime katıldığını, 138'inin belgeyi almaya hak kazandığını, 40 kişinin sınav sürecinin devam ettiğini belirtti.

Gündoğdu da çalışanlara eğitim verdiklerini ancak bağımsız bir denetçi tarafından sınavlara tabi tutulup belge almaya hak kazanmalarının önemli olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kayseri'den kısa kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gölpazarı'nda Çıkan Orman Yangını Kontrol Altına Alındı
    11:04 Gölpazarı'nda Çıkan Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

    Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde bir tarlada yakılan meyve dallarından sıçrayan ateş sonucu çıkan orman yangını, itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmasıyla kontrol altına alındı. Gölpazarı Kaymakamlığı, yangınların ciddi sonuçlara yol açabileceğini belirterek vatandaşlara ateş yakmama konusunda uyarıda bulundu.

  • Uğur Gülen Türkiye Sigorta Birliği Başkanlığına yeniden seçildi
    11:04 Uğur Gülen Türkiye Sigorta Birliği Başkanlığına yeniden seçildi

    Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanlığına Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen yeniden seçildi. Gülen, sektörün sürdürülebilirliğini sağlamak ve sigortalılık oranlarını artırmak için çalışacaklarını belirtti. Sigorta sektöründe yaşanan zorluklara rağmen prim üretimi 2023'te 483 milyar liraya ulaştı ve sektörün aktif büyüklüğü 1,4 trilyon lirayı aştı. Gülen, 2024 beklentileri arasında 740 milyar lira civarında prim üretimi ve 1,3 trilyon liraya yakın bir fon büyüklüğü hedeflediklerini ifade etti.

  • İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi
    11:04 İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi

    İzmir'in Bornova ilçesinde bir kargo firmasına düzenlenen operasyonda 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kente kargo aracılığıyla uyuşturucu getirileceği bilgisine üzerine çalışma başlattı. Bornova ilçesindeki bir kargo firmasını takibe alan ekipler, belirtilen iş yerinde önlem aldı. Bir şüphelinin otomobille gelip sentetik eczaların bulunduğu koliyi alması üzerine polis, zanlıyı yakaladı. Kolilerde 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin polisteki işlemleri sürüyor.

  • Ressam Orhan Umut'un 'Gece Görüşü' sergisi DG Art Gallery & Projects'de açıldı
    11:03 Ressam Orhan Umut'un 'Gece Görüşü' sergisi DG Art Gallery & Projects'de açıldı

    Küratörlüğünü Zeynep Öztürk'ün üstlendiği ressam Orhan Umut'un 50 eserinden oluşan 'Gece Görüşü' sergisi, DG Art Gallery & Projects'de ziyaretçilere açıldı. Serginin adı, gece temalı resimlerden esinlenilerek konuldu. Sergi, 11 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

  • Eskişehir'de 163 Bin TL Değerinde Hırsızlık Yapan 2 Şüpheli Yakalandı
    11:02 Eskişehir'de 163 Bin TL Değerinde Hırsızlık Yapan 2 Şüpheli Yakalandı

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, farklı ilçelerde gerçekleştirilen 3 ayrı hırsızlık olayının şüphelileri olan S.C. ve Z.F. isimli şahıslar yakalanarak adliyeye sevk edildi. Toplam değeri 163 bin TL olan hırsızlık olaylarına ilişkin olarak başlatılan çalışmalarda şüphelilerin kimlik bilgileri tespit edildi.

  • Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü Gözlemciye Tepki Gösterdi
    11:01 Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü Gözlemciye Tepki Gösterdi

    Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Ligi'nde mücadele eden Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü, geçtiğimiz hafta oynanan ve yarıda kalan maçın gözlemcisine ateş püskürerek, 'Gözlemci mi, kabadayı mı belli değil' açıklaması yaptı.


Advertisement