Kayseri'den kısa kısa - Son Dakika
Güncel

Kayseri'den kısa kısa

Kayseri\'den kısa kısa

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şubesi'nin Genişletilmiş İstişare Toplantısı'na katıldı.

07.06.2022 17:00  Güncelleme: 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şubesi'nin Genişletilmiş İstişare Toplantısı'na katıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, toplantıda konuşan Çiçek, MÜSİAD üyeleriyle bir arada olmanın heyecanını yaşadığını belirtti.

Burasının evi gibi olduğunu anlatan Çiçek, "Sizin gençliğiniz MÜSİAD'da geçerken benim çocukluğum burada geçti. MÜSİAD'ın merdivenlerinden çıkıp inerdik sürekli. Babam MÜSİAD'ın kurucularındandı. MÜSİAD denildiği zaman aklıma baba dostlarım gelir. Ben hepinizden dua istiyorum, inşallah başarılı olmak için Kayseri için çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Şenol Esmer, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Ferhat Akmermer katıldı.

NNYÜ ile BM Dünya Gıda Örgütü arasında iş birliği için ilk adım

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Örgütü Türkiye Temsilcisi Margaret Rehm ve beraberindeki heyet, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi'ni (NNYÜ) ziyaret etti.

NNYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Köse, makamında gerçekleştirilen görüşmede, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, konuk heyete üniversitenin vizyonu ve misyonu hakkında bilgi verdi.

Üniversitelerinde uygulamaya yönelik bir eğitim sisteminin olduğuna vurgulayan Köse, birçok sanayi kuruluşu ile iş birliği yapıldığını ifade etti.

BM Temsilcisi Rehm ise finansal destek sağlayan bir kurum olarak faaliyet gösteren BM Dünya Gıda Örgütü'nün, Türkiye'de birçok projeye imza attığını kaydetti.

NNYÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Kamuran Arı ile Uluslararası Gençlik Dayanışma Derneği Genel Koordinatörü Asuman Tongarlak arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Başkan Büyükkılıç Develi'de

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Develi ilçesinde hizmete açılan devlet hastanesi çevresindeki imar yollarında sürdürülen asfalt çalışmalarını ve çevre düzenlemesini yerinde inceledi.

6 milyon 400 bin lira maliyetli, 8 bin ton asfalt kullanılacak Develi Devlet Hastanesi çevre düzenleme çalışmaları aralıksız devam ediyor.

İncelemelerin ardından açıklamada bulunan Büyükkılıç, hastanenin hizmete geçtiğini belirterek, "Biz de çevresindeki iş yerlerimizin daha nezih bir ortamda hizmet vermeleri için hem yollarımızı hem de bölgenin asfalt çalışmalarını yapmaktayız. Tam 8 bin ton asfalt serimi yapılacak." ifadelerini kullandı.

Kayseri'de 4 bin fidan toprakla buluşturuldu

Büyükşehir Belediyesi KAYMEK Gençlik Merkezleri'nde eğitim gören öğrenciler, doğada hem fidan dikimi gerçekleştirdi hem de akıl oyunları turnuvası düzenledi.

KAYMEK Gençlik Merkezleri'nde eğitim gören öğrenciler, Çevre Haftası kapsamında sürdürülebilir yaşam çevrelerinin oluşturulması amacıyla Gesi Mahallesi'nde fidan dikimi gerçekleştirdi.

Etkinlikte yaklaşık 4 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Etkinlik kapsamında doğada KAYMEK tarafından gençlik merkezlerinde eğitim gören öğrencilerin zihinsel gelişimlerinin ve dikkat toplama becerilerinin gelişmesi için akıl oyunları turnuvası gerçekleştirildi.

Başkan Çolakbayrakdar "Pilav Şenliği" programına katıldı

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan Ahmet Eren Anadolu Lisesi'nin düzenlediği "Pilav Şenliği" programına katıldı.

Okulun bahçesinde düzenlenen etkinliğe, Kocasinan Kaymakamı İlhan Abay, İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, İlçe Emniyet Müdürü Nail Sevgican, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ümit Kuzucuoğlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Çolakbayrakdar, burada yaptığı konuşmada, rutin belediyecilik çalışmaların yanı sıra vatandaşları mutlu edebilmek, hayatlarını kolaylaştırabilmek ve gençleri geleceğe taşıyabilmek için yoğun gayret sarf ettiklerini kaydetti.

Kocasinan Teknoloji Festivali yarın başlıyor

Kocasinan Belediyesinin, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenleyeceği Kocasinan Teknoloji Festivali (KOCAFEST) yarın başlıyor

Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu'nda yarın başlayacak festivalde ortaokul ve liseli öğrencilerden oluşan 101 takım, 11 farklı kategoride yarışacak.

Çalışmaları kontrol eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, KOCAFEST'ten TEKNOFEST'e uzanan festival ile geleceğin Türkiye'sinin şekillendirilmesine katkı sağlayacaklarını belirterek, tüm Kayserilileri programa davet etti.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aydın'da Bağımlılıkla Mücadele Faaliyetleri Toplantısı Gerçekleştirildi
    10:47 Aydın'da Bağımlılıkla Mücadele Faaliyetleri Toplantısı Gerçekleştirildi

    Aydın Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2018-2023 Uyuşturucu Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı doğrultusunda yapılan faaliyetler değerlendirildi. Toplantıda, kurumların 2022-2023 yıllarında gerçekleştirdikleri faaliyetler sunuldu ve kurul üyelerinin görüşleri alındı.

  • Devrekani'de yapılan yatırımlar tersine göçü başlattı
    10:46 Devrekani'de yapılan yatırımlar tersine göçü başlattı

    Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, göreve geldikleri 5 yıl içinde ilçeye 1 milyar liranın üzerinde yatırım kazandırdıklarını belirtti. Yapılan yatırımlar ve doğalgazın ilçeye gelmesiyle birlikte göç veren ilçeye tersine göç başladı.

  • Edirne Valisi Yunus Sezer, mahalleleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi
    10:45 Edirne Valisi Yunus Sezer, mahalleleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi

    Edirne Valisi Yunus Sezer, Menzilahir Mahallesi'nde vatandaşların istek ve taleplerini dinledi. Ayrıca Yıldırım Hacı Sarraf Mahallesi'ni ziyaret eden Sezer, Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından organize edilen iftar programına katılarak vatandaşlarla iftar yaptı.

  • Aydın'da yerel seçimler için oy güvenliği önlemleri alındı
    10:45 Aydın'da yerel seçimler için oy güvenliği önlemleri alındı

    Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için Aydın'da 882 bin 124 seçmenin oy kullanması beklenirken, oy güvenliği çerçevesinde il genelinde toplam 5 bin 626 kolluk kuvveti görev yapacak.

  • Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü 3 Bant Bilardo Kulüpler Arası Yerel Lig Müsabakaları'nda şampiyon oldu
    10:45 Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü 3 Bant Bilardo Kulüpler Arası Yerel Lig Müsabakaları'nda şampiyon oldu

    Düzce'de düzenlenen 3 Bant Bilardo Kulüpler Arası Yerel Lig Müsabakaları sonucunda Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü şampiyon oldu. Ligde 16 kulüp ve 72 sporcu yer aldı ve 11 gün süren müsabakaların ardından Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü, Zirve Gençlik ve Spor Kulübü'nü finalde mağlup ederek şampiyonluk elde etti.

  • Düzce Valisi Selçuk Aslan, devletimizin sevgisine emanet edilen çocuklarla iftar yaptı
    10:43 Düzce Valisi Selçuk Aslan, devletimizin sevgisine emanet edilen çocuklarla iftar yaptı

    Düzce Valisi Selçuk Aslan, eşi Pınar Aslan ile birlikte Düzce'de Sosyal Hizmet tesisleri kazandıran hayırseverlerin katılımıyla, devletimizin sevgisine emanet edilen çocuklarla iftar sofrasında buluştu. Aslan, iftarda evlatlarımızın her zaman yanlarında olduklarını ve olacaklarını belirterek, sağlıkla kavuşmayı temenni etti.

  • Kastamonu Üniversitesi'nde Yabani Hayvanlarda İlk Yardım ve Rehabilitasyon Çalıştayı Gerçekleştirildi
    10:43 Kastamonu Üniversitesi'nde Yabani Hayvanlarda İlk Yardım ve Rehabilitasyon Çalıştayı Gerçekleştirildi

    Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile Orman Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen 'Yabani Hayvanlarda İlk Yardım ve Rehabilitasyon' çalıştayında, yaban hayatı rehabilitasyonu ve yaban hayatı yönetimi konuları ele alındı. Çalıştayda, Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye Yaban Hayat Danışmanı Veteriner Hekim Ahmet Emre Kütükçü ve Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Özkan Evcin konuşmacı olarak yer aldı. Çalıştayın ikinci gününde ise Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda arazi uygulaması gerçekleştirildi.

  • Hamza Dağ: İzmir'de termik santral yapmak gündemimizde yok
    10:42 Hamza Dağ: İzmir'de termik santral yapmak gündemimizde yok

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, İzmir'de termik santral yapılması konusunun gündemlerinde olmadığını belirtti. Dağ, İzmir'in doğasına, havasına, suyuna ve yeşiline zarar verecek projelerin içinde olmadıklarını vurguladı.

  • Seul'da Zincirleme Trafik Kazasında 17 Kişi Yaralandı
    10:41 Seul'da Zincirleme Trafik Kazasında 17 Kişi Yaralandı

    Güney Kore'nin başkenti Seul'ün Seongbuk bölgesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 13 araç karıştı ve 17 kişi yaralandı. Kazada ağır yaralanan kamyon sürücüsü ve bir araç sürücüsü hastaneye kaldırıldı. Olay yerine gelen ekipler, kullanılamaz hale gelen araçların kaldırılması için çalışma başlattı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Çorum'da yapılan denetimlerde 4 araç sürücüsüne 58 bin 400 TL para cezası uygulandı
    10:40 Çorum'da yapılan denetimlerde 4 araç sürücüsüne 58 bin 400 TL para cezası uygulandı

    Çorum merkez ve Kargı ilçesinde yapılan denetimlerde, polis ekipleri tarafından 4 araç sürücüsüne toplamda 58 bin 400 TL para cezası kesildi. Ayrıca yapılan denetimlerde silahlar ve mermiler ele geçirildi.


Advertisement