Kayseri Firari Seri Katil Kayseri? de Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Kayseri Firari Seri Katil Kayseri? de Yakalandı

Kayseri Firari Seri Katil Kayseri? de Yakalandı

Kayseri polisi 1998-2001 yılları arasında 6 kişiyi öldüren, yargılandığı davalardan 2 kez ömür boyu hapis cezası alan, Ankara'da yattığı yarı açık cezaevinden firar ettiği için aranan seri katil Hamdi Akpınar'ı Kayseri'de 2.kez yakaladı.

29.02.2016 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri polisi 1998-2001 yılları arasında 6 kişiyi öldüren, yargılandığı davalardan 2 kez ömür boyu hapis cezası alan, Ankara'da yattığı yarı açık cezaevinden firar ettiği için aranan seri katil Hamdi Akpınar'ı Kayseri'de 2.kez yakaladı. Yarı açık cezaevindeki iznini ihlal ederek Kayseri'ye gelen ve Aranan Suçlar Bürosu ekiplerinin titiz takibi sonucu yakalanan seri katil, Kayseri Kapalı cezaevine konuldu. Türkiye'nin işlediği cinayetler nedeniyle seri katiller sıralamasında 2.sırada yer alan, kurbanlarını av, kendini avcı olarak gören 36 yaşındaki Hamdi Kayapınar, cinayetlerine 14 yaşındaki kardeşini boğarak başladı. 1998 Mart ve Şubat 2001 tarihleri arasında altı kişiyi daha öldürdü, dört kişiyi de öldürmeye teşebbüs etti. Kayseri' de 2002 yılında Ağır ceza mahkemesinde yapılan yargılama sonucu ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Kayseri ve Sivas Kapalı cezaevlerinde yattıktan sonra, infaz yasalarından yararlanarak son olarak Ankara Yarı Açık Cezaevinde kalmaya başladı. Hakkında kesinleşmiş 169 yıl, 7 ay hapis cezası bulunan seri katil, günlük izinli olarak çıktığı yarı açık cezaevine dönmeyince, "İzin ihlali" gerekçesiyle, hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kayseri Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şubesine bağlı Aranan Suçlar Bürosu firari seri katili, Kayseri'nin Talas ilçesindeki bir yakının evine giderken, yakaladı. Hakkında arama kararı bulunan Hamdi Kayapınar, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak, Kayseri Kapalı cezaevine konuldu

HAMDİ KAYAPINAR KİMDİR

Kayseri'de, 6 kişiyi öldürdüğü, 4 kişiyi de yaraladığı iddiasıyla yargılandığı davalarda 2 kez ömür boyu hapis, bu kişilerin parasını gasp etmekten 12,5 yıl, gasp amacıyla yaralamaktan da ikişer kez 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Ömür boyu kamu hizmetlerinden mahrumiyetine de karar verilen Hamdi Kayapınar'ın, müebbet hapis cezalarının 2'şer yılını hücrede geçirmesi hükme bağlandı. Hamdi Kayapınar, Yaşar Sezer, Ali Aras, Abdullah Aslan ve Cafer Şahin'i öldürmekten, polis memuru İlhan Duruş ve Bedrettin Duvar'ı yaralamaktan yargılanmıştı. Seri katil Hamdi Kayapınar, 14 yaşındayken kıskançlık yüzünden öz kardeşini iple boğarak öldürmüş, 4 yıl cezaevinde kaldıktan sonra şarla tahliye edilmişti. Kayapınar, seri cinayetlerin katil zanlısı olarak yakalandığında, polise verdiği ifadede, cezaevinden çıktıktan sonra ailesi ve toplum tarafından dışlandığını, bu nedenle insanlara karşı kin beslediğini anlatmıştı. Kayapınar, öldürdüğü kişileri "av", gasp ettiği para ve eşyaları "av ganimeti" olarak gördüğünü, kendisini de "avcı" diye tanımlamıştı.

FOTOĞRAFLI

Oktay ENSARİ/KAYSERİ (DHA)

===================

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Firari Seri Katil Kayseri? de Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement