Kayseri Halıcılar Odası Plaket Töreni Düzenledi - Son Dakika
Yerel

Kayseri Halıcılar Odası Plaket Töreni Düzenledi

Kayseri Halıcılar Odası Plaket Töreni Düzenledi

Kayseri Halıcılar Odası tarafından el halıcılığına emeği geçen esnaf ve sanatkarları onurlandırmak için plaket töreni düzenlendi.

18.06.2012 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Halıcılar Odası tarafından el halıcılığına emeği geçen esnaf ve sanatkarları onurlandırmak için plaket töreni düzenlendi.

Kayseri Halıcılar Odası'nca düzenlenen törene Kayseri Milletvekillerinden Ahmet Öksüzkaya, İsmail Tamer, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mehmet Asaf Mehmetbeyoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Altıntuğ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan, Halıcılar Odası Başkanı Ercan Efilti, ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşma yapan Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Türk milletinin el halıları dokumacılığının meşhur olduğunu belirten Öksüzkaya, "Halıcılığın yüzde doksanı artık makine halısına döndü ve odayla da yakından alakalı olmaya başladı. Eskiden aldığımız bir çift, beklide annelerimizin çeyizlerine geçirdikleri halılar yıllarca kalırdı. Kullandıkça değer kazanırdı ama şimdi bakıyorsunuz mobilya takımı değişiyor. Sehpanın altına o modele uygun halı konuyor. Buna halı denir mi denmez mi bilmiyorum ama aksesuar olarak bunlar konulabiliyor" şeklinde konuştu.

Ülkelerin gelişmesiyle beraber yaşantılarının da değiştiğini dile getiren Öksüzkaya, "Demek ki zaman zaman ülkelerin gelişmesiyle yaşantısıyla beraber moda dediğimiz tabirlerin yaşantımıza girmesiyle beraber bu işler yerini başka işlere bırakıyor. Dolayısıyla, bu el sanatlarımızın da kaybolmasını istemiyoruz. Orta Asya steplerinde göçebe toplum olarak yaşayan Türk milletinin el halıları dokumacılığı meşhurdur" ifadelerini kullandı.

Tören, plaketlerin sahiplerine verilmesiyle sona erdi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayseri Halıcılar Odası Plaket Töreni Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement