Kayseri'nin El Sanatları Pastırma, Sucuk ve Sanayisinden Dolayı Kendini Gösterememiştir - Son Dakika
Yerel

Kayseri'nin El Sanatları Pastırma, Sucuk ve Sanayisinden Dolayı Kendini Gösterememiştir

Kayseri\'nin El Sanatları Pastırma, Sucuk ve Sanayisinden Dolayı Kendini Gösterememiştir

Erciyes Üniversitesi Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Zahide Şahin, Kocasinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine Kayseri’nin yöresel el sanatları ve ustalarıyla ilgili konferans verdi.

05.05.2016 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciyes Üniversitesi Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Zahide Şahin, Kocasinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine Kayseri'nin yöresel el sanatları ve ustalarıyla ilgili konferans verdi.

Kocasinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansta öğrencilere Kayseri yöresel el sanatları, Kayseri'de yaşayan el sanatları ustaları ve Kayseri yöresi halk kültürü hakkında bilgiler verildi.

Zahide Şahin'in halıcılık, süsleme, Soğanlı bebekleri, taş ustaları, Develi giysileri, restorasyon çalışmaları gibi Kayseri yöresine ait sanatları anlattığı konferansa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Kayseri'nin çok güzel ve çok zengin bir dokuma yöresi olduğunu vurgulayan Şahin, "Kayseri'de el sanatları pastırma, sucuğu ve sanayisinden kendini çok gösterememiş bir alandır. Bizim okulumuzun 19.yılı okulumuzda özellikle Kayseri yöresine ait desen arşivi biriktirmeye çalıştık" dedi.

Kayseri yöresi desenlerine sahip çıkmaya çalıştıklarını belirten Şahin,"Artık bilgisayar destekli tasarım ve modern tasarımlar daha çok yapılıyor. Geleneksel desenleri ne yazık ki bodrumlarda kötü durumlarda nemlenmiş ve küflenmiş şekillerde buluyoruz. Onları kurtarmaya ve biriktirmeye çalışıyoruz. İmkanımız olursa da bir müzede bunları sergilemek istiyoruz. Kayseri denilince çok köklü bir sanat olan halıcılık akla gelir. Kayseri'de ahşap tavan göbekleri önemlidir. Kayseri deyince taş ustalarını mutlaka söylemek gerekir. Tomarza ve Mimar Sinan kasabası taş ustaları bakımından önemli yörelerdir" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayseri'nin El Sanatları Pastırma, Sucuk ve Sanayisinden Dolayı Kendini Gösterememiştir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement