Kayseri'nin Şehircilikteki Başarısı İncelenecek - Son Dakika
Yerel

Kayseri'nin Şehircilikteki Başarısı İncelenecek

Kayseri\'nin Şehircilikteki Başarısı İncelenecek

KAYSERİDER birçok kentte örnek olan Kayseri'nin şehirleşme başarısını akademisyenler ve yöneticilerle masaya yatıracak.

25.05.2014 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkezi Ankara'da bulunan ve kamuda görev yapan üst düzey yöneticilerin kurduğu Kayseri Düşünce ve Atılım Derneği'nin (KAYSERİDER) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı TEDAŞ Misafirhanesi'nde yapılan genel kurulda konuşan Dernek Yönetim Kurulu Aydın Haskebabçı, modern yapılaşması ile birçok kente örnek olan Kayseri'nin şehirleşmesini masaya yatıracaklarını söyledi.

KAYSERİDER başlattığı Erciyes Buluşmaları'nda ele alınacak şehirleşme konusuyla ilgili konunun uzmanı birçok akademisyen ve yöneticinin sunum yapacağını belirtti.

Kayserililer arasında tanışma ve kaynaşmayı teşvik amacıyla çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlediklerini ve bu faaliyetlerin artarak devam edeceğini ifade eden Haskebabçı, dernek yönetimi olarak Ankara ve Kayseri'de üst düzey ziyaretler gerçekleştirdiklerini ve bu ziyaretlerin süreceğini anlattı.

Türkiye'de yükselen Kayseri ve Kayserili markasına öncülük etmeyi vizyon olarak belirlediklerini dile getiren Haskebabçı, şunları söyledi:

"Dernek olarak çok kısa bir süreye çok önemli projeleri sığdırdık. Kayseri'nin 2023 vizyonuna yön verecek Erciyes Buluşmaları bunun en güzel örneklerinden biri oldu. Erciyes Buluşmaları'nda daha önce Kayseri'nin turizm ve sanayisini masaya yatırdık. Güz aylarında yapacağımız buluşmalarda bu sefer Kayseri'nin şehirciliğini ele alacağız. KAYSERİDER söyleşilerimizde ağırladığımız önemli isimlerle gündem ve Kayseri'ye yönelik konular hakkındaki görüşlerini konuştuk. Ankara'da yaşayan Kayserililere yönelik 'memleket turu' düzenleyeceğiz. Bu gezi ile Kayseri'nin tarihi, doğal ve turistik yerlerini hemşehrilerimize tanıtma imkanı bulacağız. Ankara'da görev yapan üst düzey Kayserililerle yaptığımız  geniş danışma kurulu toplantısında derneğin yapabileceği çalışmalarla ilgili yol haritası belirledik."

Kayseri'nin kültür değerlerini korumak için Kayseri Araştırma Merkezi (KAMER) kuracaklarını ifade eden Haskebabçı, Kayseri'nin kültürel değerleri başta olmak üzere ilin kalkınması yönünde projeler hazırlayacak araştırma merkezinde Kayserili bürokrat ve akademisyenler görev alacağını vurguladı.

Dernek bünyesinde Kayseri Kütüphanesi oluşturmaya çalıştıklarını da hatırlatan Haskebabçı, kütüphanede Kayseri ile ilgili tüm yayınların yer alacağını dile getirdi. Haskebabçı, akademisyen, gazeteci ve araştırmacıların Kayseri'ye yönelik yapacakları çalışmaların yayınlanması konusunda da destek olacaklarının altını çizdi.

Konuşmların ardından yapılan seçimlerde Divan Başkanlığı'na oybirliği ile eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tokgöz seçildi.

Tek liste ile girilen seçimlerde mevcut yönetim güven tazeledi. Genel kurulun ardından toplanan dernek yönetim kurulu başkanlığa Aydın Haskebabçı'yı, başkan yardımcılarına Aytekin Yalçın, Yusuf Güney'i, genel sekreterliğe İsmail Polat'ı, saymanlığa Cengiz Haspolat'ı getirdi. Yönetim Kurulu Üyeleri de Halil Tektaş, Mustafa Şahin, Mustafa Babayiğit, Sami Kıraç, Muzaffer Şahin, Şerife Gençoğlu'ndan oluştu. - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kayseri'nin Şehircilikteki Başarısı İncelenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement