Kayseri'nin Tanıtımı İçin 'Gesi Bağları' Klibi - Son Dakika
Güncel

Kayseri'nin Tanıtımı İçin 'Gesi Bağları' Klibi

Kayseri\'nin Tanıtımı İçin \'Gesi Bağları\' Klibi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri'nin değerleri tanıtmak amacıyla 'Gesi Bağları' türküsüne ünlü isimlerle, kentin tarihi ve turistik mekanlarında klip çekti.

19.05.2015 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri'nin değerleri tanıtmak amacıyla 'Gesi Bağları' türküsüne ünlü isimlerle, kentin tarihi ve turistik mekanlarında klip çekti.

Başta türkünün kaynak kişisi Kayserili merhum sanatçı Ahmet Gazi Ayhan'ın eşi Yıldız Ayhan olmak üzere ülkemizin ve şehrimizin tanınmış sanatçılarının seslendirdiği klipte, tarihi değerlerinden doğal güzelliklerine, sosyal kültürel ve sportif tesislerden yemek ve bağ kültürüne kadar bütün yönleriyle Kayseri anlatıldı. Yıldız Ayhan'ın yanı sıra Göksel Baktagir, Baha, Zekai Tunca, Onur Şan, Emin Olcay, Grup Laçin, Uğur Aslan, Bekir Ünlüataer, Bedia Akartürk, Melihat Gülses ve Ayhan Aşan'ın türkü okuduğu klipte ayrıca Kayserispor ve Erciyessporlu futbolcular ile AGÜ Sporlu basketbolcular da rol aldı.

Klipte, Hunat Camii, Selçuklu Müzesi, Kapalı Çarşı, Seyyid Burhaneddin Türbesi, Ulu Camii, Hacıkılıç Camii, Kültepe Höyüğü, Sahabiye Medresesi, Kayseri Kalesi, Mimar Sinan'ın doğduğu ev, Kayseri Mahallesi ve Talas Konakları gibi şehir merkezinde yer alan tarihi eserlerin yanısıra Yeşilhisar Soğanlı Harabeleri, Sarıoğlan Şahruh Köprüsü, Develi Fraktin Kabartmaları, Bünyan Karatay Hanı, Bünyan Sultan Hanı ve İncesu Karamustafa Paşa Kervansarayı gibi ilçelerde yer alan tarihi değerler de yansıtılıyor. Erciyes, Sultan Sazlığı, Kapuzbaşı Şelaleleri ve Gesi Kuş Evleri gibi doğal güzellikler ile yemek ve bağ kültürüne de yer verilen klipte ayrıca Cumhuriyet Meydanı, Anadolu Harikalar Diyarı, Yamula Barajı, Kıranardı Kent Ormanı, Kent Müzesi, Kadir Has Stadı, Kongre ve Spor Merkezi, Ali Dağı Yamaç Paraşütü, OSB, Raylı Sistem ve Üniversiteler gibi Kayseri'nin modern yönleri de göz önüne seriliyor. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri'nin Tanıtımı İçin 'Gesi Bağları' Klibi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement