Kayseri Sağlık Müdürlüğü'nden Alafranga Tuvalet Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Kayseri Sağlık Müdürlüğü'nden Alafranga Tuvalet Açıklaması

KAYSERİ'de Sağlık-Sen üyeleri, Eğitim Araştırma Hastanesi Seyyid Burhaneddin ek binasındaki tuvaletlerin alafranga olduğunu, bunların alaturkaya çevrilmesine yönelik istekler üzerine Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı.

08.01.2018 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAYSERİ'de Sağlık-Sen üyeleri, Eğitim Araştırma Hastanesi Seyyid Burhaneddin ek binasındaki tuvaletlerin alafranga olduğunu, bunların alaturkaya çevrilmesine yönelik istekler üzerine Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı. Sağlık Müdürlüğü 6 bölümde toplam 24 alafranga tuvalet bulunduğu, 18'inin alaturkaya dönüştürülmesi ve 6'sının yeni alafranga taşı ile değiştirilmesi ile ilgili keşif, proje ve şartname çalışmalarına başlandığını bildirdi.

Askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesi ardından Kayseri'de Melikgazi ilçesi Erenköy Mahallesi'ndeki Askeri Hastane de Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyyid Burhaneddin ek binası olarak hizmet vermeye başladı. Bu kapsamda Sağlık Müdürlüğü'nün yeniden yapılandırılması ile de bazı birimler ek binaya taşınınca, binada görev yapacak olan Memur-Sen'e bağlı Sağlık Sen üyeleri, alafranga tuvaletlerden yakındı. Tuvaletlerin alaturkaya dönüştürülmesi yönünde istekte bulunan Sağlık Sen üyeleri haklı bulundu.

Kayseri Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada müdürlüğe bağlı bazı birimlerinin Seyyid Burhaneddin Binasında hizmet vermeye başladığı hatırlatıldı. Açıklamada, şöyle denildi:

"Seyitgazi mahallesinde yer alan İl Sağlık Müdürlüğü binamızın oda ve çalışma ortamının gelişen hizmet şartlarına cevap vermemesi, personelimize daha rahat ve ferah bir çalışma ortamı kazandırmak amacı ile Seyyid Burhaneddin binasında hizmet verebilmek için bazı yenileme ve tadilat çalışmaları başlatılmıştır. Bu kapsamda Müdürlüğümüzün bünyesinde faaliyet gösteren bazı birimler için Seyyid Burhaneddin Binasında (eski Askeri Hastane) 1.Katta B ve C Bölümlerine, 2'nci katta A, B ve C bölümlerine, 3'üncü katta ise A bölümüne olmak üzere toplamda 6 bölüm personelimizin kullanımına açılmıştır. Seyyid Burhaneddin binasının daha modern ve çalışmaya elverişli olmasına yönelik teknik personelimiz tarafından tadilat ve yenileme çalışmaları yapılmaktadır. Bu çalışmalar neticesinde idari hizmetler için ayrılan tüm odalar ve koridorlar gerekli sıva tamiratları yapılarak boyanmıştır. Halen 2 bölümün sıva tamiratları ve boya işlemleri devam etmektedir. Pencereler ve kapılar kontrol edilmiş, gerek görülenlerin fitilleri yenilerek hava kaçakları önlenmiş ve arızalı pencere kolları değiştirilmiştir. Odalarda elektrik tesisatları, data ve telefon hatları ihtiyaca göre yenilenmiştir. 18 odaya toplamda 80 data uç bağlantısı yapılmıştır."

Sağlık Sen üyelerinin isteği üzerine gündeme gelen tuvalet konusuna da yer verilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Seyyid Burhaneddin binasında kullanıma hazırlık yapılan 6 bölümde toplam 24 adet alafranga tuvalet bulunmaktadır. Bunlardan 18 adedinin alaturkaya dönüştürülmesi ve 6 adedinin de yeni alafranga WC taşı ile değiştirilerek, pis su giderlerinin yenilenmesi ile ilgili keşif, proje ve şartname çalışmaları başlatılarak akabinde satın alma işlemleri gerçekleştirilecektir. Ayrıca personelimizin oda yerleşimleri sırasında ortaya çıkan her türlü inşaat, mekanik, elektrik ve bilgi işlem kapsamındaki ihtiyaçlar için gelen talepler değerlendirilmekte ve gerekli müdahaleler yapılmaktadır."

- Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Sağlık Müdürlüğü'nden Alafranga Tuvalet Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beyoğlu Belediyesi Karaköy Sahilinde Kısıtlamaları Kaldırdı
    21:59 Beyoğlu Belediyesi Karaköy Sahilinde Kısıtlamaları Kaldırdı

    Beyoğlu Belediyesi, Karaköy sahilinde kıyının kamu kullanımına kapatılmasına neden olan prefabrik kulübeyi ve sahili sınırlandıran çitleri kaldırdı. Belediye, kent estetiği ve sahil şeridi bütünlüğü göz önünde bulundurarak, çalışmaya müdahale etti ve sahil şeridini vatandaşın kullanımına yeniden açtı.

  • Türkiye, 2024 yılında RACVIAC Dönem Başkanlığını üstlendi
    21:56 Türkiye, 2024 yılında RACVIAC Dönem Başkanlığını üstlendi

    Türkiye, 2024 yılında RACVIAC - Güvenlik İşbirliği Merkezi Çok Uluslu Danışma Grubu (MAG) Dönem Başkanlığını üstlendi. Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirilecek olan 51. MAG toplantısı, bölgesel güvenlik işbirliği ve silah kontrolü konularında Güneydoğu Avrupa ülkelerine eğitim desteği sağlamayı hedefliyor.

  • Bornova'da Bayramlaşma Töreni Düzenlendi
    21:54 Bornova'da Bayramlaşma Töreni Düzenlendi

    Bornova Kaymakamlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde Kaymakam Muzaffer Şahiner ve Belediye Başkanı Ömer Eşki birlik ve beraberlik mesajları verdi.

  • İskenderun'da uyuşturucu operasyonu: 6 şüpheli gözaltına alındı
    21:48 İskenderun'da uyuşturucu operasyonu: 6 şüpheli gözaltına alındı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 6 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon sonucunda 10 kilo 764 gram esrar, 39 gram sentetik uyuşturucu, 2 bin 870 uyuşturucu hap, 100 fişek, bir tüfek ve 250 bin lira ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • Bahçeşehir Koleji, FIBA Erkekler Avrupa Kupası finali için hazır
    21:44 Bahçeşehir Koleji, FIBA Erkekler Avrupa Kupası finali için hazır

    Bahçeşehir Koleji, Almanya'nın Niners Chemnitz ekibiyle yapacağı FIBA Erkekler Avrupa Kupası finalinin ilk maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı. Başantrenör Dejan Radonjic, güçlü bir rakiple karşılaşacaklarını vurgulayarak, takımın oyun planına sadık kalarak mücadele edeceğini belirtti. Takım kaptanı Muhammed Baygül ise rakibin tempolu ve agresif bir takım olduğunu söyleyerek, avantajlı bir skorla İstanbul'a dönmek istediklerini ifade etti.

  • Doruk Erolçevik Dünya Gençler ve Yıldızlar Eskrim Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı
    21:43 Doruk Erolçevik Dünya Gençler ve Yıldızlar Eskrim Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı

    Türkiye Eskrim Federasyonu'nun açıklamasına göre, Doruk Erolçevik yıldız erkekler epe kategorisinde düzenlenen şampiyonada altın madalya kazandı. Doruk, çeyrek finale yükselmek için Büyük Britanyalı, Suudi Arabistanlı ve Kanadalı rakiplerini yenerek finale çıktı. Finalde Mısırlı rakibini 15-13 yenerek dünya şampiyonu oldu. Doruk Erolçevik, Türk eskrim tarihinde erkekler epede dünya şampiyonalarındaki ilk derecesini elde etti.

  • Burdur Tefenni'de Sobadan Çıkan Yangın Evde Hasara Yol Açtı
    21:40 Burdur Tefenni'de Sobadan Çıkan Yangın Evde Hasara Yol Açtı

    Burdur'un Tefenni ilçesine bağlı Beyköy köyünde, Ali Karadere'ye ait evde sobanın yakılması sırasında çıkan yangın, evin kullanılamaz hale gelmesine neden oldu. Yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle söndürülürken, herhangi bir yaralanma olmadığı belirtildi.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasına itiraz edecek
    21:39 CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasına itiraz edecek

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Antalya'da Tünektepe Teleferik Tesisi'ndeki kaza soruşturması kapsamında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasına ilişkin, avukatlar eliyle asliye ceza mahkemesine gerekli itirazlar delilleriyle birlikte yapılacağını ve çok sayıda iddianın çürütüldüğü eklerin ortaya konacağını belirtti.

  • Berkay Candan: Kupayı kaldırmak istiyoruz
    21:39 Berkay Candan: Kupayı kaldırmak istiyoruz

    Bahçeşehir Koleji oyuncusu Berkay Candan, Chemnitz maçı öncesinde yaptığı açıklamada, iyi bir sonuç alarak avantajı yakalayıp kupayı kaldırmak istediklerini söyledi. FIBA Europe Cup final ilk maçında Bahçeşehir Koleji, Alman takımı Chemnitz ile deplasmanda mücadele edecek.

  • Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam yok, suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alınıyor
    21:39 Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam yok, suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alınıyor

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yayınladığı tebliğ tasarısının ardından KDV oranlarında artış olmadığını belirtti. Lokanta ve kafelerdeki yiyecek ve içeceklerdeki KDV oranı ise yüzde 8'den yüzde 10'a, yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkartılacak.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in saldırgan tutumuna ses çıkartmayanlar İran'ın cevabı karşısında hemen kınama yarışına girdiler
    21:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in saldırgan tutumuna ses çıkartmayanlar İran'ın cevabı karşısında hemen kınama yarışına girdiler

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırgan tutumuna ses çıkartmayanları eleştirerek, Netanyahu'nun siyasi ömrünü uzatmak adına hem kendi vatandaşlarını hem de bölge halkını tehlikeye attığını söyledi.


Advertisement