Kayseri Şehitlerine Dev Konser - Son Dakika
Yerel

Kayseri Şehitlerine Dev Konser

Kayseri Şehitlerine Dev Konser

Talas Belediyesi tarihi dokudaki çalışmaların yanında kültürel mirasta önemli değerleri gün yüzüne çıkarmak için düğmeye bastı.

14.02.2014 16:53  Güncelleme: 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Talas Belediyesi tarihi dokudaki çalışmaların yanında kültürel mirasta önemli değerleri de gün yüzüne çıkarmak için düğmeye bastı. Kayseri yöresinde şehitler için yakılan ve çoğu ilk kez duyulacak 22 eserden oluşan türkü ve ağıt muhteşem bir konser ve galayla tanıtılacak.

Kendisinin de dedesi Çanakkale Savaşında şehit düşen bir şehit torunu olduğunu belirten Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, kişisel girişimleriyle 22 türkü ve ağıttan oluşan albümün 5 yılda meydana geldiğini söyledi. Musa Eroğlu'dan İzzet Altınmeşe'ye, Zara'dan Turgay Başyayla gibi birçok ünlü ismin seslendirdiği albüm hakkında bilgiler veren Başkan Yıldırım, "Şehirlerin kimliklerinin, değerlerinin oluşmasında ve marka şehir haline gelmesinde bütün tarihi birikimlerin ortaya çıkması gerekir. Bu, tarihimizden ders çıkararak milli şuurun oluşması noktasında bir çalışmadır" dedi.

Yıldırım ayrıca, 'Yaşadığımız toprakların bizlere şehitlerimizin emaneti olduğunu bilmeliyiz' diyerek, "Ecdadımıza layık nesil olmayız. Onların hatıralarını gelecek nesillere devretmeliyiz. Bu vatan için çok bedeller ödendi. Anadolu'nun yurt olmasının çilesi anlatmakla bitmez ama en azından bunun bilincinde olan nesil yetiştirmek için ağıt ve türkülerden oluşan derlemeyi 5 yılda yaptık" ifadelerini kullandı.

Belediyeciliği yol kaldırım yapma anlayışından çıkardıklarını anlatan Başkan Yıldırım, "Artık sosyal ve daha ilerisi kültür belediyeciliğini yapmaya çalışıyoruz. Bu çalışmada büyük acıların yaşandığı Yemen, Sarıkamış, Bulgar Harbi, 93 Harbi, seferberlik yılları, Sakarya savaşlarında söylenen ağıt ve türküler sanat yönetmeni Recep Ergül tarafından kaliteli bir eser olarak ortaya çıktı. Birçok önemli bilinen sanatçı seslendirdi. Bu albümü Talas'taki öğretmenlerin yanı sıra şehrimizdeki diğer 15 ilçedeki öğretmen, kamu kuruluşları, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları gibi toplumun bütün kesimlerine ulaştırıyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Yıldırım, mp3 ve track olmak üzere iki farklı formatta hazırlanan eserleri 19 Şubat saat 19.30'da Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesinde gerçekleştirilecek muhteşem bir konser ve galayla kamuoyuna duyuracaklarını sözlerine ekledi. Konsere Ali Rıza Binboğa, Turgay Başyayla, Binali İlgün, Mustafa Tatlıtürk, Recep Ergül, Şahin Arıkan, Harun Kayasandık, Süleyman Akbaş gibi ünlü sanatçıların yanı sıra şiirleriyle Seyfullah Kartal'ın Kayserili şehitler için yazılan türküleri ilk kez seslendireceğini belirten Başkan Rifat Yıldırım programa tüm vatandaşları davet etti. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayseri Şehitlerine Dev Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement