Kayseri Şeker Fabrikası'ndaki Yolsuzluk Davası - Son Dakika
Politika

Kayseri Şeker Fabrikası'ndaki Yolsuzluk Davası

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Meclis Üyesi ve Kayseri Şeker Fabrikası'ndaki yolsuzluk iddiasıyla ilgili devam eden davanın tutuklu sanıklarından KTO Başkanı Hasan Ali Kilci'nin oğlu Derviş Kilci, babasının, odadaki görevlerinden istifa ettiğini...

08.05.2012 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Meclis Üyesi ve Kayseri Şeker Fabrikası'ndaki yolsuzluk iddiasıyla ilgili devam eden davanın tutuklu sanıklarından KTO Başkanı Hasan Ali Kilci'nin oğlu Derviş Kilci, babasının, odadaki görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

KTO Meclis Üyesi ve Kilci'nin oğlu Derviş Kilci, oda binasında düzenlediği basın toplantısında, Şeker Fabrikası ile ilgili yürütülen operasyon kapsamında 25 Ekim 2011'de gözaltına alının babasının, 7 aydır tutuklu bulunduğunu hatırlattı.

Davayla ilgili iddianamede, babasına isnat edilen suçların "rüşvet karşılığı tescil, çete üyeliği ve yargı yapanı etkileme" olduğunu ifade eden Kilci, babasının bu suçların işlemediğini savundu.

Babasının, odadaki tüm organ ve görevlerinden istifa ettiğini bildiren Kilci, şunları söyledi:

"7 aylık bir tutukluluğun devamı, mahkemeye yaklaşık 2 aylık bir sürenin olması, bu nedenle Kayseri Ticaret Odası yönetiminin, meclisinin, çalışanlarının, en önemlisi de 15 bin üyenin daha fazla zarar görmesine ve yıpranmasına tahammülü olmayan babam, başkanım, değerli insan sayın Hasan Ali Kilci, Kayseri Ticaret Odası'ndaki tüm organ ve görevlerinden istifa etmiştir. Kanun gereği, zaten 2 seçim dönemini tamamlayan babamın, KTO Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olamayacağından, seçim takviminin başlamış olmasından ve seçimlere 6 aylık bir sürenin kalması nedeniyle bu kararı almıştır."

- KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kayseri Şeker Fabrikası'ndaki Yolsuzluk Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement