Kayseri Şeker'in halka arzı noktasında önemli adımlar atılıyor - Son Dakika
Ekonomi

Kayseri Şeker'in halka arzı noktasında önemli adımlar atılıyor

Kayseri Şeker\'in halka arzı noktasında önemli adımlar atılıyor

Son 10 yılda yaşadığı mali değişim ve disiplin ile birlikte faaliyet alanını genişleten Kayseri Şeker, halka arz noktasında önemli adımlar atıyor.

17.01.2020 14:28  Güncelleme: 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son 10 yılda yaşadığı mali değişim ve disiplin ile birlikte faaliyet alanını genişleten Kayseri Şeker, halka arz noktasında önemli adımlar atıyor. Sermaye Piyasası Kurulu'nun denetimine tabi olma ve daha profesyonel bir yönetim anlayışının sağlanması amacıyla yürütülen eğitim programlarına, bir yenisi daha eklendi.

Kayseri Şeker ve Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kurumu iş birliğinde Kayseri Şeker Yöneticilerine, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Ümit İhsan Yayla tarafından, 'Hukuk ve Cezai Sorumlulukları' konulu bir eğitim programı verildi. 15 Temmuz Konferans Salonu'nda düzenlenen eğitim programına, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kayseri Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kayseri Şeker Genel Müdürü Osman Canıtez ve Genel Müdür Yardımcıları ile şirketin birim müdürleri katıldı. Programda konuşan Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Ümit İhsan Yayla, halka arz ve borsadaki denetimli yapı noktasında şirket yöneticilerine önemli bilgiler aktarırken, halka açılmanın Kayseri Şeker ve Türkiye açısından çok önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Yayla şöyle devam etti; "Kayseri Şeker yapısı itibarıyla çok büyük bir şirket, halka açılmak sizi bir ligden alıp bir üst lige taşıyacaktır. Bu büyüklükteki bir şirket, halka dokunuyor, çiftçiye dokunuyor, katma değer yaratıyor ve işin doğrusu böyle büyük bir firmanın, borsada olması gerekiyor. Vicdani ve ahlaki düşünceyle baktığımız zaman da Kayseri Şeker'in borsada olması, Türkiye açısından büyük bir kazanç olacaktır. Çünkü bu sayede ortağınız olan çiftçiler, artık birer pay sahibine dönüşecekler. Yine bu sayede çiftçilerinizin ellerindeki likit; bankaya teminat olarak koyabileceği, borsada her an satabileceği, istediği an nakite çevirebileceği bir menkul değere dönüşmüş olacak. Halka arzınız ile birlikte, her birinizin ve şirket çalışanlarınızın kariyeri daha da iyileşecek, şirketinizin girdileri artacak, ünü ve saygınlığı şimdi olduğundan daha da fazla olacak."

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ise programda söz alarak, Kayseri Şeker'in borsaya önemli katkı sağlayacağını ve değer katacağını belirterek, yatırımcıların da buna ciddi ilgi duyacağını düşündüklerini söyledi. Akay, yatırımcı kuruluşlar ile görüşmelerin devam ettiğini ve zamanlama konusunda çok dikkatli davrandıklarını da belirterek şöyle devam etti;

"Yapacağımız işlerde ve attığımız adımlarda zamanlama konusuna çok dikkat ediyor, borsa ve denetimler noktasında gereken tüm hazırlıkları yapıyoruz. Bu çalışmalarımızın neticesinde yurt dışından gelen taleplerde önemli bir artış gözlendi. Birçok alanda olduğu gibi kurumsal iletişim ve kurumsal kimlik noktasında da kendimizi kademe kademe yeniledik. Tabii riskler olmaz mı? Olur. Ama asıl olan sorumluluk almak ve bu sorumluluğu da hakkı ile yerine getirmektir diye düşünüyoruz. Sorumluluklarımızdan kaçmadan ve korkmadan, işimizi en iyi şekilde yapma konusunda gereken motivasyona sahibiz." - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kayseri Şeker'in halka arzı noktasında önemli adımlar atılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TÜROB Başkanı: Dolandırıcılar Otellerin ve Seyahat Şirketlerinin Kopyası Siteler Açabiliyor
    11:13 TÜROB Başkanı: Dolandırıcılar Otellerin ve Seyahat Şirketlerinin Kopyası Siteler Açabiliyor

    Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, dolandırıcıların otellerin ve seyahat şirketlerinin internet sitelerinin birebir kopyası olan siteler açabildiklerini belirtti. Eresin ayrıca, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının turizm sektörü açısından memnuniyet verici olduğunu ve yerli tatilcilerin bayram döneminde memleket turizmine yöneleceğini söyledi. Ayrıca, Eresin sahte çevrim içi sitelere karşı dikkatli olunması gerektiğini ve otellerin kendi web sitelerinden rezervasyon yapılmasını tavsiye etti.

  • Antalya'da Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yabancı akınıyla yükselen konut kira fiyatları normale döndü
    11:11 Antalya'da Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yabancı akınıyla yükselen konut kira fiyatları normale döndü

    Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Antalya'ya göç eden yabancıların artan konut kira fiyatlarına tepki göstermesiyle birlikte fiyatlar normale döndü. Pandemi döneminde inşaat sektörünün canlanması da fiyatların geri çekilmesine katkı sağladı. Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, fiyatların yavaş yavaş aşağı inmeye başladığını belirtti ve 2024 yılında kira fiyatlarının enflasyona göre ilerleyeceğini söyledi.

  • 2023 Yılında Emekli Olanların Çoğunluğu SSK'lılar
    11:06 2023 Yılında Emekli Olanların Çoğunluğu SSK'lılar

    Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, EYT düzenlemesinden en çok SSK'lı çalışanların yararlandığını belirterek, 2023 yılında emekli olan 2 milyon yüz 193 bin kişinin yaklaşık 1 milyon 925 bin SSK'lı olduğunu ifade etti. Karakaş ayrıca, 2025 ocak ayına kadar 1 milyondan fazla EYT'linin daha emekli olabileceğine dikkat çekti.

  • Sahte Mükemmel Kendilik Algısı Çocukları Kırılgan Hale Getiriyor
    10:53 Sahte Mükemmel Kendilik Algısı Çocukları Kırılgan Hale Getiriyor

    Yeditepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Billur Örnek, sahte bir 'mükemmel kendilik algısı'nın çocukları güçlü kılmaktan çok psikolojik bozukluklara açık ve kırılgan hale getirdiğini bildirdi. Kendilik algısının kişinin kendisini nasıl gördüğünü, algıladığını veya tanımladığını anlatan bir olgu olduğunu belirten Örnek, gerçekçi bir kendilik algısı oluşturmanın daha sağlıklı olduğunu vurguladı. Sahte bir 'mükemmel kendilik algısı'nın çocukları güçlü kılmaktan çok psikolojik bozukluklara açık ve kırılgan hale getirdiğini ifade eden Örnek, sağlıklı bir kendilik algısı için çocukların yetişkinlerin iletişimine dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

  • Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili: İmitasyon ürün kullanmak ve haram konuları sigortalatmak caiz değildir
    10:51 Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili: İmitasyon ürün kullanmak ve haram konuları sigortalatmak caiz değildir

    Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Dr. Fatih Aydın, imitasyon ürünleri kullanmanın caiz olmadığını ve haram konuları sigortalatmanın da caiz olmadığını açıkladı. Aydın, imitasyon ürünlerin kul hakkına girdiğini ve kamu hakkı olduğunu belirtti. Tarım sigortasıyla ilgili olarak ise Aydın, konusu haram olmayan her türlü sigortanın caiz olduğunu ancak haram konuların sigortalanmasının caiz olmadığını ifade etti.


Advertisement