Kayseri Ticaret Odası Seçimlerine Doğru - Son Dakika
Yerel

Kayseri Ticaret Odası Seçimlerine Doğru

KTO Başkanlığı için 11 Mayıs'ta yapılacak seçimlere az bir süre kala, çok sayıda üyenin seçimlerde oy kullanamayacağı gündeme geldi.

22.04.2013 11:39  Güncelleme: 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanlığı ve Yönetim Kurulu üyeliği için 11 Mayıs'ta yapılacak seçimlere az bir süre kala, çok sayıda üyenin seçimlerde oy kullanamayacağı gündeme geldi. KTO Başkanı Mehmet Asaf Mehmetbeyoğlu, "Biz, yasalar ne söylüyorsa onu yapıyoruz. Aidat borcundan dolayı üyeliği askıya alınan arkadaşlarımız, aidat borçlarını ödedikleri takdirde, seçimde oy kullanabilecek" dedi.

KTO seçimlerinde oy kullanabileceklerin listesi Seçim Kurulu'na teslim edildi. Listeye göre 14 bin 300 üyeden 9 bin 350'sinin oy kullanabileceği ifade edilirken, Oda'ya aidat borcu olan 5 bina yakın üyenin ise oy kullanamama gibi bir durumla karşı karşıya olduğu bildirildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan KTO Başkanı Mehmet Asaf Mehmetbeyoğlu, Oda seçimlerinin yasalar çerçevesinde yapıldığını ifade ederek, "Yasalar, Oda seçimlerinde kimlerin oy kullanıp kimlerin kullanamayacağını belirlemiştir. Biz de yasalar ne söylüyorsa, onu yapıyoruz. Aidat borcundan dolayı üyeliği askıya alınan arkadaşlarımız, aidat borçlarını ödedikleri takdirde seçimde oy kullanabilecek. Bu seçimlerde liste biraz kabarık, biraz fazla oldu. Seçim Kurulu'na teslim ettiğimiz listeye göre, 6 bin civarında oy kullanamayacak durumda arkadaşımız vardı. Bunlardan 2 bin civarındaki arkadaşımız, aidatlarını yatırdı. Listelerin ne zaman askıdan ineceği belli değil. Listeler askıdan ininceye kadar da arkadaşlarımız aidat borçlarını ödeyip faal hale gelebilirler ve oylarını kullanabilirler" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayseri Ticaret Odası Seçimlerine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement