Kayseri ve Sivas'ta Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Kayseri ve Sivas'ta Kültür Sanat

KAYSERİ/ Kayseri ve Sivas'ta tiyatroseverler toplumsal konuları işleyen oyunları izleme imkanı bulacak.

02.03.2017 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAYSERİ/ Kayseri ve Sivas'ta tiyatroseverler toplumsal konuları işleyen oyunları izleme imkanı bulacak.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunda sahnelenecek "Kapıları Açmak" adlı oyunda, küçük bir Anadolu kasabasında geçen, insanın yaratıldığı günden günümüze dek devam eden aşk ve kader kavramları anlatılmaya çalışılıyor.

Senaristliğini ve yönetmenliğini Yaşar Elmas'ın yaptığı oyun, babası imam olan camide fahri müezzinlik yapan Cihan ve kasabanın en güzel kızı Zehra'nın birbirlerine duyduğu sevgi ve yollarına çıkan engelleri konu alıyor.

Mustafa Kutlu hikayesi olan oyun, yarın saat 19.30'da tiyatroseverlerle buluşacak.

Levent ile Şirin

Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi'nde çocuk izleyicisiyle buluşacak "Levent ile Şirin" adlı oyunda Levent, Şirin Kamil, Fisto ve Mert'in kamp maceraları anlatılıyor.

Şirin ve arkadaşı Fisto'nun özçekim merakı yüzünden kamptan uzaklaşmalarını ve ormanda başlarına gelen olayları konu alan müzikal gösteri, 5 Mart Pazar günü saat 12.00 ve 15.00'te izleyicisiyle buluşacak.

Sivas

Sivas Devlet Tiyatrosu "Lysistrata" adlı oyunu sahnelemeye devam edecek.

Sabahattin Eyüboğlu ve Azra Erhat'ın Türkçeye çevirdiği, 1983'te Türkiye'de "Şalvar Davası" filmiyle sinemaya, 1987'de Alman çizer Ralf König'in eliyle çizgi filme, 2005'te Amerikalı besteci Mark Adamo tarafından operaya uyarlanan oyunun yönetmenliğini Barış Erdenk yapıyor.

Savaş ve barış ikileminde kadının rolünü sahneye yansıtan oyunda, MÖ 490-478 yıllarındaki Yunan-Pers savaşlarından sonra Yunanistan'ın iki büyük gücü olan Atina ve Sparta arasındaki iktidar mücadelesi ile artan gerilimin MÖ 411'de savaşa dönüşmesi anlatılıyor.

Oyun, yıkımdan ve ölümden başka bir şey getirmeyen savaşa karşı, Lysistrata'nın liderliğinde kadınların örgütlenmesini ve erkekleri barışa zorlamak için her türlü yolu denemesini konu alıyor.

Eser, bugün ve yarın saat 19.30, 4 Mart'ta saat 14.00 ve 19.30'da Atatürk Kültür Merkezi'nde beğeniye sunulacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kayseri ve Sivas'ta Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement