Kayserili Hayırsever İş Adamından Diyarbakır'a Kur'an Kursu - Son Dakika
Güncel

Kayserili Hayırsever İş Adamından Diyarbakır'a Kur'an Kursu

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde Kayserili hayırsever bir iş adamı tarafından yaptırılacak Kur'an kursu binasının temeli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen'in katıldığı törenle atıldı.

09.10.2018 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde Kayserili hayırsever bir iş adamı tarafından yaptırılacak Kur'an kursu binasının temeli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen'in katıldığı törenle atıldı.

Merkez Kayapınar ilçesinde 4 bin metrekare alanda inşa edilecek Kur'an kursu binasının temel atma töreni Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Törende konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşliyen, 1,5 yıl önce Kayseri Müftüsü Şahin Güven ile görüşerek bölgeler ve şehirler arasında kardeşlik duygularının pekişmesi için çalışma başlatmak istediklerini söyledi. "Kayseri Müftümüz bunu kabul edip, sahip çıktı. Önce biz Kayseri'den gelen 40'a yakın dostumuzu aileleriyle evlerimizde misafir ettik. Sonra biz onlara misafir olduk." diyen İşliyen, Kur'an kursu fikrinin bu görüşmelerde ortaya çıktığını aktardı.

İşliyen, Kayapınar Belediyesinin yer tahsisi yaptığını, bugün de kurs binasının temelini attıklarını anlatarak inşaatın en kısa sürede tamamlanmasının planlandığını belirtti. "İnşallah bu kurs binası Diyarbakırlı çocuklarımıza hizmet edecek, manevi ve ahlaki noktalarda katkı sağlayacak." diyen İşliyen, emeği geçen herkese teşekkür etti.

"Diyarbakır'a hizmet etmek için yaptık"

Kayseri Müftüsü Şahin Güven, Kayseri'den isminin açıklanmasını istemeyen bir hayırsever iş adamının Kur'an kursu binasının yapımını üstlendiğini dile getirerek "Kayseri olarak katkı sağlayacağız. Diyarbakır'daki evlatlarımıza hizmet etmek için böyle bir yerin temelini attık. Yüce Mevla bir an önce tamamlayıp açmayı nasip etsin." dedi.

Kayapınar Belediye Başkan Vekili ve Kaymakam Ozan Balcı da bu hayra vesile olanlara teşekkür etti. Belediye olarak memleketin imar ve ihyası, insanların eğitimi için canla başla çalıştıklarını ifade eden Balcı, her alanda güzel işleri desteklediklerini vurguladı. Kur'an kursuna giden çocukların ve camilerin ihtiyaçlarının karşılanması için yaklaşık 2 milyon lira katkı sağladıklarını, 5 caminin imar yerinin belirlenmesi ve temelinin atılmasına destek verdiklerini dile getiren Balcı, bu ve buna benzer güzel yatırımların memleketin birlik, beraberlik, kardeşlik ve huzuruna vesile olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin'in okuduğu dualarla Kur'an kursu binasının temeli atıldı.

Törene, Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, Kayapınar Müftüsü Sırrı Şık, kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kayserili Hayırsever İş Adamından Diyarbakır'a Kur'an Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement