Kayserispor'un Borcu 107 Milyon Tl - Son Dakika
Güncel

Kayserispor'un Borcu 107 Milyon Tl

Kayserispor\'un Borcu 107 Milyon Tl

KAYSERİSPOR'da mevcut Başkan Erol Bedir yönetiminin beşinci ayında Mali Genel Kurul yapıldı.

17.06.2017 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAYSERİSPOR'da mevcut Başkan Erol Bedir yönetiminin beşinci ayında Mali Genel Kurul yapıldı. Kurulda, Kayserispor Yönetimi 100 Milyon lira'lık borçlanma yetkisi aldı. Sarı kırmızılı yeni yönetimin görev devraldığı günden bu yana, her gün yenisi çıkan borç ve icralarla birlikte toplam borcun da 107 milyon olduğu belirtildi.

Kadir Has Kongre ve Spor Salonu'unda yapılan Genel Kurulda, Ali Bekarlar,. Arif Güder ve Hüseyin Abız Divan Heyeti olarak görev yaptı. Kongrede söz alan Kayserispor 2'nci Başkanı Naci Bedir önerge vererek, seçimli genel kurullar haricinde her senenin Haziran ayında Mali Genel Kurul yapılmasının tüzüge girdigini söyledi.1'inci Mali Genel Kurulda yönetim, geçmişten gelen ve her gün yenisi ortaya çıkan futbsolcu alacakları nedeniyle, 100 Milyon TL'lik borçlanma yetkisi istedi.

Kayserispor Mali İşler sorumlusu Avukat Orhan Taş, faaliyet raporunda, "Mevcut yönetim o zamandan beri canla başla çalışmış ve bugünkü duruma gelinmiştir. Daha önce aylarca süren yönetim belirsizliği dönemince personel gideri, güvenlik giderleri ve benzeri borçlar ödenmemiştir. Yeni yönetim teknik direktörü olmayan, sporcularına borçlar bulunan kulüp 12 puanla deyim yerindeyse küme düşmüş olarak kabul görüyordu.  Ayrıca, çok ciddi iletişim sorunları vardı. Bir takımın olmazsa olması taraftarla ara ise soğumuştu. Geçen sezon faiz ve tazminatlarla birlikte yaklaşık 80 Milyon TL'ye ulaşacak olan bir borç yükü vardı. Bu tehlikenin o dönemde Türkiye Futbol Federasyo'nuna intikal etmiş kesinleşmiş tutarı 15 milyon TL'nin 3-5 gün içinde nakden yatırmak gerekliydi.

Federasyona yatacak bedel kadar da eski futbolcularının alacaklarının bir kısmı ödenmesi gerekiyordu. Bu nakit ihtiyaçla birlikte 5-10 gün içinde takımımızı  bu girdaptan kurtaracak en az 10 futbolcu ve teknik heyet bulup anlaşıp takıma kazanmak gerekliydi. Bu zor şartlarda Sayın Bakanımız Mehmet Özhaseki, Sayın Belediye Başkanımız Mustafa Çelik ve Başkanımız Erol Bedir'in şahsi gayretleri ile maddi kaynak elde edildi. Şampiyonluk yarışında olan takımlardan puan alan Kayserispor ligin bitimine üç hafta kala matematiksel olarak ligde kalmayı garantiledi" diye konuştu.

Orhan Taş raporun devamında, "Sıkıntılı zor günler bitmiş değildir. Birkaç yılda biriken maddi - manevi problemi 1-2 sende çözmek mümkün değildir. Haziran'da transfer tahtasında, transfer yapabilmemiz için ve kulüp lisansı alabilmemiz için yatması gereken 14-15 milyon TL borç vardır.  Her geçen gün de üzerine eklenmektedir.  Bizim görev yaptığımız 6 aylık dönemde personel, futbolcu ile hiçbir kurum ve kişiye vadesi geçmiş borcumuz bulunmamaktadır.  Geçmiş dönemlerde kalan borçlar ise imkanlar nispetinde ödenmektedir.

Kulübümüzce 2016 yılının tamamında 5 milyon 533 bin lira gelir elde edilmişken,2017 yılının 5 aylık döneminde 38 milyon 142 bin lira'dır. Bu gerçekleşmelerle birlikte kulübümüz ilerde ifade edileceği üzere 2016 yılında 20 milyon 477 bin lira zarar etmiş olup bu tutar dönem içerisinde 4 milyon lira'dır. 2016 yıl sonu itiariyle iki ayrı bağımsız denetçi raporu ve kulübümüz kayıtlarına göre kulübümüzün kısa vadeli borcu 72. Milyon lira'dır. Bu tutara o tarih itibariyle 32 futbolcu,5 menajer, 5 teknik direktör ve 2 kurumsal yapı taraflı 44 adet aleyhimize davaya ait 6.233.725 TL tutarlı fakat neticesinde 35 Milyon Lira'yı geçeceği tahmin edilen ilavesiyle 107 Milyon TL'dir. Ayrıca FİFA'ya yansıyan dosyalar nedeniyle bu ay içerisinde ödeme yapılamaması dahilinde Puan silme ve ligden düşürülme cezasının uygulanacağı resmi bir ihtar vardır." açıklamasında bulundu.

BAŞKAN BEDİR,"İMKANSIZI BAŞARDIK"

1'inci Mali Genel Kurul'un sonunda söz alan Kayserispor Başkanı Erol Bedir 12 puanla aldıkları takımı adeta imkansızı başararak 38 puana taşıyıp kümede kaldıklarını kaydetti.

Badir teşekkür konuşmasında şunları söyledi:

"Ocak ayından bu güne yaşadıklarımızı Kayseri ile olabildiğince paylaştık. Şeffaf olmaya çalıştık. O kaos ortamından kümede kaldığımız döneme geldiğimizde bütün sıkıntıları atmış olduk. Verdiğimiz çaba sarf ettiğimiz emek Kayserimize, Kayserisporumuza hayırlı olsun. Sevindik diyorum ama sevinen kadar sevinmeyen arkadaşlarımız da oldu. Ne varki bunda ? diyen arkadaşlarımız da oldu. Sanki şampiyon mu oldunuz diyen arkadaşlarımız da oldu. Ama inşallah bir gün onları da sevindireceğiz. Kupa ise kupa, daha iyi bir takım ise daha bir takım kuracağız. Sezonun ilk yarısından bu yana zaten imkansızı başardık.  Şimdi önümüz biraz daha açık.  Biz bundan öncesine bir çizik çektik. Gece yarılarına kadar çalışıyoruz. Biz hem göreve geldiğimiz zamandan bu zamana neler yapmışız bunu göstermek istedik. Ayrıca hiçbir dernekte ya da kuruluşlarda mali genel kurul yapılmayan yer yok. Ama, ne hikmetse Kayserispor'da bu yoktu. Hep seçimli genel kurul yapıldı. Genel kurulun amacı yönetimin hesap vermesidir. Seçimli genel kurullarda seçim telaşı nedeniyle bu yapılamıyor. 61 yıllık Kayserispor tarihinde bu ilktir. Bir başlangıçtır. İnşallah bu gelenek devam eder" diye konuştu.

FOTOGRAFLI

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayserispor'un Borcu 107 Milyon Tl - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.


Advertisement