Kayyuma Devredilen CHP Diyarbakır'da 20 Yıl Sonra Olağanüstü Kongre - Son Dakika
Politika

Kayyuma Devredilen CHP Diyarbakır'da 20 Yıl Sonra Olağanüstü Kongre

Kayyuma devredilen CHP Diyarbakır İl Başkanlığı, olağanüstü kongresini gerçekleştirdi.20 yıl sonra ilk defa olağanüstü kongre yapılan CHP Diyarbakır İl Başkanlığı'na Medeni Seyrek getirildi.

25.02.2012 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayyuma devredilen CHP Diyarbakır İl Başkanlığı, olağanüstü kongresini gerçekleştirdi. 20 yıl sonra ilk defa olağanüstü kongre yapılan CHP Diyarbakır İl Başkanlığı'na Medeni Seyrek getirildi.

CHP Diyarbakır İl Başkanlığı Olağanüstü Kongresi bugün yapıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dersim özrünün ardından özür diledikten hemen sonra görevinden alınan CHP eski İl Başkanı Muzaffer Değer ve Diyarbakır eski Milletvekili Mesut Değer'in de katıldığı kongreye 84 delegeden 55'i katıldı. Eski İl Başkanı Muzaffer Değer, kongrede yaptığı konuşmada, "Türkiye o gün Dersim olaylarını tartışıyordu. Biliyorsunuz ki Dersim o tarihlerde sadece Tunceli'den ibaret değildi. Tunceli, Bingöl, Muş, Malatya,

Erzincan, Elazığ ve Diyarbakır'ın bir bölümü Dersim olarak biliniyordu. Dersim bölgesinde binlerce vatandaş katledilmiştir. Sürgünler yaşanmıştır. Küçük kız çocukları evlatlık olarak verilmiştir. 23 Kasım'da Dersim özründen dolayı yönetim kurulu ile birlikte görevden alındım. Bunun başka izahatı yoktur. Bu özürden dolayı da pişman değilim" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimde, yeni başkan Medeni Seyrek oldu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kayyuma Devredilen CHP Diyarbakır'da 20 Yıl Sonra Olağanüstü Kongre - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement