Kayyumdan Çocuklara En Anlamlı Karne Hediyesi - Son Dakika
Kültür Sanat

Kayyumdan Çocuklara En Anlamlı Karne Hediyesi

Kayyumdan çocuklara en anlamlı karne hediyesi Mardin'de çocuklar buz pisti ile tanıştı Kayyum ile hizmetler Mardinlilerin ayağına getirildi Mardin'de öğrencilere buz pisti hediyesi Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman: "Çocuklarımız için yatırımlarımız devam edecek" "Bütçemizi...

20.01.2018 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayyumdan çocuklara en anlamlı karne hediyesi

Mardin'de çocuklar buz pisti ile tanıştı

Kayyum ile hizmetler Mardinlilerin ayağına getirildi

Mardin'de öğrencilere buz pisti hediyesi

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman:

"Çocuklarımız için yatırımlarımız devam edecek"

"Bütçemizi dağa değil, Mardin'e hizmet için harcıyoruz"

MARDİN - İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname ile büyükşehir belediye başkanlığına görevlendirilen Mardin Valisi Mustafa Yaman'ın talimatları ile hizmette iller yapılmaya devam ediyor. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman'ın talimatları ile çocuklar için bir ilk gerçekleştirildi. Karnelerine alan öğrencilere yarıyıl tatili için kolları sıvayan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman, buz pisti oluşturarak çocuklara sömestr hediyesi verdi. Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman, bütçelerini dağa değil, Mardin'e hizmet olarak harcadıklarını söyledi.

Buz pistinin açılışına Türkiye Buz Federasyonu As Başkanı Fehmi Tekelioğlu da milli sporcular ile katılarak çocuklara muhteşem bir şov yaptı. Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi okulların yarıyıl tatiline girmesi ile öğrencileri mutlu edecek bir projeyi daha hayata geçirdi. Daha önce yaz aylarının öğrenciler ve çocuklar açısından güzel geçmesi için 'Mahalleme Havuz Geldi' projesi ve birçok spor kursunu gerçekleştiren Mardin Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında da çocukların kaliteli zaman geçirmelerine imkan tanıyacak çalışmaya imza attı. Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde şehirde ilk defa buz pisti kuruldu. Okay Yaşar Anadolu Lisesi Spor Salonunda kurulan buz pisti bir ay boyunca çocukları ağırlayacak.

Törene Mardin Valisi Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Yaman'ın yanı sıra, AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Buz Pateni Federasyonu As Başkanı Fehmi Tekelioğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Vekili Halil Kısalar, Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Aile ve Sosyal Politikalar Mardin İl Müdürü Hüsnü Bengin Efetürk, vatandaşlar ve sporcular katıldı. Buz pateni milli takımının bir gösteri yaptığı açılışta öğrenciler de ilk defa buz pisti ile tanıştı.

Yazın havuz kışın ise buz pisti

Çocuklara daha önce buz pisti sözü verdiğini hatırlatan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman, "Geçen seneki yaz tatilinden önce gençlerimize mahallelerine havuz gelecek demiştik. 14 portatif havuz ile yavrularımızı mutlu ettik. 'Çocuk gülerse şehir güler' dedik ve bununla ilgili projeler geliştirdik. Yüzme havuzlarının ardından yüzme takımlarını çıkardık. Yazın havuz kışın ise buz pisti olsun istedik ve hemen harekete geçtik. Bu çalışmayı zamanla diğer ilçelerimize de yapmak istiyoruz. Buz Pateni Federasyonu da bizleri destekledi. Federasyonumuzun milli takım sporcularıyla yanımızda bulunmaları bizleri mutlu etti" dedi.

"Bütçemizi dağa değil, hemşerilerimiz için harcıyoruz"

Büyükşehir Belediye bütçesinin her kuruşunun Mardin'e hizmet olarak geri döndüğü vurgulayan Yaman, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Büyükşehir Belediye bütçemizi arttırdık. Bütçemizi dağa değil, hemşerilerimiz için harcıyoruz. Şehrimizde ne ihtiyaç var ise o ihtiyaçları gideriyoruz. Aslında olağan belediyeciliği biz yapıyoruz. Olağan üstü belediyecilik bundan önce hizmet yapılmayan belediyeciliktir. Bundan sonra yine hemşerilerimiz için çalışmalarımız devam edecek. Bu vesileyle bizden desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, hükümetimize ve devletimize teşekkür ediyorum".

"Mardin'de bir ilk yaşadık"

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ise kentte bir ilk yaşadıklarını söyledi. Miroğlu, "İlk olan şeyler her zaman tetikleyici olur ve heves arttırır. Mardinli çocuklarımızın yeni bir sporla tanışması hepimiz için çok önemlidir. Bu şehirde çok kıymetli çalışmalar yapılıyor. Gençlerimizin bu şekilde çalışmalar ile önemli başarılara imza atacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Buz Pateni Federasyonu As Başkanı Fehmi Tekelioğlu, yapılan çalışmanın buz pistine olan ilgiyi artıracağını söylerken, pistin kurulmasında emeği olan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman'a teşekkür etti.

Kayyumdan Çocuklara En Anlamlı Karne Hediyesi
Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Kayyumdan Çocuklara En Anlamlı Karne Hediyesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement